Alarmsystemen

De veiligheid van uw huis en gezin is een topprioriteit. Er zijn veel manieren om dit te garanderen, maar een manier die de laatste jaren aan populariteit wint, is het installeren van een huisbeveiligingssysteem. Dus, wat is een alarmsysteem en hoe werkt het? Alarmsystemen helpen om uw huis en gezin te beschermen. Meestal bestaat het uit alarmen met beveiligingssensoren en camera's om potentiële indringers te detecteren. Alarmsystemen waarschuwen de huiseigenaar of hulpdiensten wanneer er een inbreuk plaatsvindt, zodat ze kunnen ingrijpen.

Een alarmsysteem is het bedieningspaneel voor een beveiligingsopstelling. Elke sensor die bij de setup wordt geleverd, rapporteert aan het alarmsysteem. Eventuele aanpassingen aan sensorinstellingen worden gedaan met behulp van het systeem. Het alarmsysteem zal ook rapporteren en een alarmsignaal sturen als het ooit nodig is.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Vraag een offerte gratis aan
image
03 /
Kies de beste aanbieding

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Alarmsystemen

image

BA-autoverzekering

Wettelijk verplicht en dekt de lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Sensoren in alarmsystemen

Een goede manier om aan een alarmsysteem te denken, is dat het het "brein" van een beveiligingsinstallatie vertegenwoordigt. Elke sensor die bij de alarm configuratie wordt gebruikt, rapporteert aan het alarmsysteem wanneer deze wordt geactiveerd. Dit omvat alle beveiligingssensoren, draadloos alarmsysteem, omgevingssensoren en Z-Wave-apparaten. Zonder deze sensoren kan het alarmsysteem niet weten wat er is gebeurd. Als een sensor is geactiveerd, zal het alarmsysteem de zone weergeven die bij de geactiveerde sensor hoort en het geprogrammeerde reactietype voor die zone uitvoeren.

Veel alarmsystemen kunnen ook communiceren met een interactief serviceplatform. Om dit te doen, moet het systeem een ​​IP- of mobiele communicator hebben en moet de gebruiker deze service hebben opgenomen in zijn monitoringplan. Het alarmsysteem synchroniseert met deze service, zodat de gebruiker het systeem kan in- of uitschakelen en de huidige status van beveiligingssensoren vanaf een externe locatie kan bekijken. Dit type service kan ook worden gebruikt om alle Z-Wave-apparaten te bedienen die met het systeem zijn ingesteld.

Onderdelen van alarmsystemen

Met behulp van verschillende technologieën kunnen huisbeveiligingssystemen helpen bij het detecteren van inbraak, brand of andere noodsituaties in een huis. Voorbeelden zijn rookmelders, bewegingssensoren en brandmelders.

Typisch alarmsystemen omvatten het volgende:

Sensoren: Een standaard huisbeveiligingssysteem is voorzien van een inbraak detectie sensor, zoals een deur- of raamcontact dat detecteert wanneer iemand zonder toestemming uw eigendom is binnengekomen. Het stuurt een signaal naar het bedieningspaneel dat een alarm activeert. Sommige systemen gebruiken ook bewegingssensoren om te detecteren of er iemand in uw huis is wanneer u niet aanwezig bent en indien nodig een alarm te activeren.

Camera's: Hoewel ze meestal worden gebruikt voor bewaking buitenshuis, kunt u ook binnen camera's installeren. Dit omvat beveiligingscamera's met een live feed die u kunnen waarschuwen voor potentiële indringers of andere noodsituaties.

Bedieningspaneel: Het bedieningspaneel is het brein van het beveiligingssysteem en kan een op zichzelf staand apparaat zijn (als uw huisalarm wordt gecontroleerd door een professional) of een app op uw smartphone. Hier zijn alle sensoren met elkaar verbonden, zodat ze samenwerken om je huis te beschermen. U kunt het systeem activeren of deactiveren of valse alarmen uitschakelen vanaf het bedieningspaneel.

Alarmsysteem: Het alarmsysteem is een cruciaal onderdeel van elk huisbeveiligingsplan. De meeste van deze systemen worden geleverd met een sirene, luidspreker of stroboscoop die een waarschuwingssignaal geeft in het geval van onverwachte binnenkomst in uw huis.

Meldkamer: Een van de vele cruciale aspecten van een huisbeveiligingssysteem is een alarmcentrale. Alle geactiveerde apparatuur of waarschuwingen zullen hen op de hoogte stellen en zij kunnen dan contact met u opnemen om te bepalen of u in gevaar bent. Bovendien kan de telefoniste u helpen om uit de gevarenzone te komen en de politie te informeren dat u in gevaar bent.

Hoe alarmsysteem installeren?

Stap 1. Lees aandachtig de installatiehandleiding die bij de installatiekit van het alarmsysteem wordt geleverd. Neem contact op met lokale functionarissen over eventuele vereisten om een ​​alarm te installeren.

Stap 2. Bepaal waar u een alarmsysteem moet installeren en let daarbij vooral op het vermijden van bedrading parallel aan elektrische hoogspanning bedrading, aangezien dit interferentie kan veroorzaken en valse alarmen kan veroorzaken. Bepaal ook waar de centrale en sirene(s) en bewegingsmelder(s) moeten worden geïnstalleerd.

Stap 3. Bereid u voor om het bedieningspaneel aan de muur te bevestigen door eerst waterpas te stellen en de locatie te markeren, de ankers te installeren en eventuele benodigde toegangsgaten in de gipsplaat te maken.

Stap 4. Boor eventuele gaten die nodig zijn om draden voor toetsenbord(en), sirene(s) en bewegingssensor(en) en voedingstransformator voor het bedieningspaneel te vissen. Wees extra voorzichtig dat u niet in andere bedrading boort tijdens deze installatie stap van het alarmsysteem.

Stap 5. Leid de draden voor de apparaten die worden vermeld in stap 4 en het bedieningspaneel.

Stap 6. Bevestig het bedieningspaneel aan de muur en bevestig het moederbord in de kast van het bedieningspaneel. Maak uw bedradingsaansluitingen op zowel het bedieningspaneel als de apparaten. Schakel het alarm in en programmeer het volgens de instructies van de fabrikant

Welke alarmsystemen zijn er?

Om u te helpen bij het kiezen van de beste optie voor uw huis, leggen we de veelvoorkomende soorten alarmsystemen uit en hoe ze werken.

1. Elektrisch stroom alarmsysteem
Elektriciteitssystemen zijn uw meest elementaire alarmsystemen, omdat ze alleen toegangspunten zoals deuren en ramen bewaken en vaak worden geïnstalleerd wanneer een huis wordt gebouwd. Bij deze systemen stroomt een elektrisch laagspanningscircuit tussen twee punten. Als deuren en/of ramen gesloten zijn, loopt de stroom gemakkelijk. Maar als ze worden geopend, wordt het circuit onderbroken en klinkt er een hoorbare pieptoon.

2. Bedraad alarmsysteem
Een bekabeld beveiligingssysteem is afhankelijk van uw vaste telefoonverbinding om signalen naar een alarmcentrale te verzenden. Hoewel het basis bewakingsmogelijkheden ondersteunt, bestaat het gevaar dat fysieke kabels ter plaatse worden doorgesneden of vernietigd, waardoor het systeem ondoeltreffend wordt. Om deze reden wordt mobiele back-up aanbevolen om weersinvloeden of andere interferentie met vaste lijnen te voorkomen.

3. Draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsystemen is precies wat het zegt: beveiligingssystemen zonder kabels. Deze alarmsystemen gebruiken meestal een bedieningspaneel en een reeks sensoren die zijn verbonden met ingebouwde radiofrequentie zenders. Zodra uw alarmsysteem is geactiveerd, wordt er een signaal verzonden naar de centrale en wordt het alarm geactiveerd. Enkele voordelen van draadloze systemen zijn dat ze systeembeheer op afstand via uw mobiele apparaat mogelijk maken en kunnen worden geïntegreerd met andere slimme huisfuncties zoals verlichting, videobewaking en thermostaten.

Afhankelijk van het type systeem dat je hebt geïnstalleerd, kan het alarm worden geactiveerd door het openen van een ingang, beweging in het huis via bewegingssensoren, een hard geluid via auditieve sensoren of handmatig. De alarmcentrale verifieert vervolgens het alarm en stuurt indien nodig de hulpdiensten.

Jaarlijks vinden er meer dan 2,5 miljoen woninginbraken plaats. Bent u beschermd? Houd uw huis veilig door contact op te nemen met een vertrouwde beveiligingsprofessional voor hulp bij de installatie van apparatuur.

FAQ Alarmsystemen

Hoe werken alarmsystemen

Een huisbeveiligingssysteem houdt toezicht op specifieke problemen, zoals brekende ramen, rook in huis of ongewoon hoge temperaturen in huis. Wanneer het een waarschuwing detecteert, waarschuwt het de huiseigenaar of hulpverleners zoals de politie of brandweer. Huiseigenaren kunnen er ook voor kiezen om deze systemen zo in te stellen dat ze een huisbeveiligingsbedrijf waarschuwen. De exploitant van het bedrijf kan dan indien nodig politieagenten sturen.
Met huisbeveiliging slaapt u 's nachts beter, wetende dat uw gezin wordt beschermd. Het zorgt ook voor gemoedsrust als u niet thuis bent. Bij het kiezen van een huisbeveiligingssysteem is het essentieel om alle aspecten die ik heb genoemd in overweging te nemen. Er zijn verschillende soorten alarmen en systemen, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u verplichtingen aangaat. Het zou ook helpen om de huisbeveiliging te koppelen aan een alarmcentrale om ervoor te zorgen dat het aangewezen bedrijf de noodhulp afhandelt wanneer u weg bent.
Voor degenen met IP-camera's - systemen die worden opgeslagen en bediend via de cloud - hoeven ze zich geen zorgen te maken dat hun hele systeem wordt aangetast door een inbreker die een paar draden doorknipt of een systeem vernietigt. Open Source IP-camera's kunnen echter gevoeliger zijn voor hacking, dus u moet uw opties zorgvuldig overwegen.
DVR's zijn de nieuwere huisbeveiligingssystemen die analoog hebben vervangen. Deze DVR-systemen hebben vaak video van hogere kwaliteit en minder onderhoud. In tegenstelling tot IP-camera's maken DVR-systemen geen verbinding met internet. Deze DVR's zijn gesloten circuitsystemen, wat betekent dat ze alleen lokaal met elkaar zijn verbonden en niet met netwerken.
De meeste mensen hebben IP-camera's. IP-systemen streamen rechtstreeks naar internet en u kunt ze overal controleren. Als u besluit om voor een DVR met een gesloten systeem te gaan, zijn hier enkele plaatsen waar mensen ze gewoonlijk plaatsen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak