Beregeningsinstallatie

De tuin irrigeren zonder er veel tijd aan te besteden, is zeer eenvoudig met een beregeningsinstallatie. Het is niet nodig om de buren uw tuin water te laten geven tijdens de vakantie en een constante watertoevoer zorgt ook voor mooiere planten en bloemen. Zelfs als het om irrigatie gaat, is slimme planning het halve werk. Het zou jammer zijn als de investering van uw beregeningsinstallatie niet het verwachte resultaat zou opleveren. Een gezonde tuin heeft geavanceerde irrigatie nodig. Een beregeningsinstallatie helpt bij het leveren van de juiste hoeveelheid water aan elke plantengroep op het juiste moment.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten van beregeningsinstallaties

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Welke waterbron is geschikt voor uw tuin

U mag grond-, leiding-, oppervlakte- en regenwater gebruiken om de beregeningsinstallatie te voeden. De uiteindelijke beslissing wordt vaak beïnvloed door praktische en financiële overwegingen. De volgende zijn enkele kenmerken van verschillende watertypen:

Grondwater is het water dat uit uw eigen aarde komt. Water uit de grond is constant toegankelijk. Hierdoor ervaart u, in tegenstelling tot kraanwater, geen drukverlaging tijdens droge seizoenen. Verder is het gebruik van grondwater voor uw beregeningsinstallatie, afgezien van de energiekosten voor de pomp, gratis.

Kraanwater kan, als de samenstelling van het grondwater niet goed is (bijvoorbeeld te veel ijzer of zwavel), een goed alternatief zijn. Zelfs als uw tuin klein is, kan kraanwater intrigerender voor uw beregeningsinstallatie zijn. Kraanwater is uiteraard niet gratis.

Oppervlaktewater mag worden gebruikt als er een sloot of vijver in de buurt is. Hiervoor moet u toestemming aanvragen. Oppervlaktewater bevat qua samenstelling de meeste voedingsstoffen voor uw planten. Het gebruik van oppervlaktewater voor uw beregeningsinstallatie is een aanrader wanneer u in de gelegenheid bent. Het probleem is wel dat het systeem storingsgevoelig is door waterverontreiniging.

Regenwater is een andere geweldige en goedkope optie voor uw beregeningsinstallatie. De grootte van het reservoir is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende regen valt. Het waterverbruik, de aanwezigheid van oppervlaktewater, de grondwaterdiepte en de grootte van het geïrrigeerde perceel zijn allemaal kritische factoren.

Schakel de hulp van een expert in om een beregeningsinstallatie ​​strategie te creëren

Een typische tuin is geen uniform oppervlak dat overal evenveel aandacht en bewatering vereist. Maak daarom een beregeningsinstallatie ontwerp samen met een vakman en markeer de gebieden met planten, bomen en bloemen die meer of minder water nodig hebben. U kunt de rest van de beregeningsinstallatie op de juiste manier wijzigen nu u, eventueel in samenwerking met uw leverancier en vakman, de te besproeien zones in kaart heeft gebracht.

Teken op het plan de sproeiers en geef hun actieradius aan (een professionele vakman neemt dit volledig uit handen voor u). U mag de sproei zones van twee sproeiers overlappen om te voorkomen dat er "droge zones" ontstaan. Zorg ervoor dat u geen gebieden bewaterd die niet nodig zijn, zoals hekken, opritten en terrassen… Bereken of overleg met een vakman om te bepalen welke leidingen en pompen u nodig heeft voor een uitgebalanceerde beregeningsinstallatie.

Welke watervoorziening is geschikt voor uw beregeningsinstallatie

Pompinstallatie is vereist als u ander water dan kraanwater gebruikt. De irrigatiepomp moet precies passen bij de rest van het beregeningsinstallatie systeem. De waterbron is vaak een mix van regen en bronwater. Indien u geen put heeft, moet u een professional inhuren om er een voor u te graven. Een regenwaterput is op dezelfde manier. De inhoud varieert van 3.000 tot 20.000 liter.

Vanwege het minimale geluid wordt vaak een dompelpomp als pompunit gebruikt voor een beregeningsinstallatie. Het is essentieel om met de leverancier te praten over de eigenschappen van de pomp. De schakelkast, die zekeringen, schakelaars, signaallampen en andere componenten, bevinden zich normaal gesproken in de technische ruimte of de garage. De beste manier om de toevoer van water naar uw beregeningsinstallatie uit de regenwaterput af te stemmen op de toevoer uit de put is het gebruik van vlotterschakelaars in het regenwaterreservoir(s).

Installeer de druppelslang en sproeiers

Op basis van de geplande beregeningsinstallatie strategie weet u van elke spuitkop wat u moet verwachten. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden voor de verschillende zones in uw tuin.

Beregeningsinstallatie voor grasveld

Het gras is geschikt voor pop-up nozzles, die bij toenemende waterdruk uit de grond springen.

Installeer deze op grondniveau, zodat ze niet in de weg staan ​​van spelende kinderen op het gras of grasmaaiers. Deze sprinklers zijn er in verschillende stijlen en kunnen worden aangepast aan uw voorkeuren.

Beregeningsinstallatie voor hagen

Gebruik een druppelslang om heggen goed water te geven. Op deze buis, die normaal gesproken van polyethyleen is gemaakt, wordt vaak om de paar centimeter een druppelaar geplaatst. Plaats de druppelslang over de hele lengte van de heg. U kunt ofwel een druppelslang gebruiken met een tuinslang snelaansluiting aan het uiteinde of de druppelslang integreren in een permanente beregeningsinstallatie. Een permanent systeem begint ondergronds met een PE-buis die doorloopt tot aan de uiteinden van de druppelslang. De PE-buis heeft aan het uiteinde een dop zodat deze als watertoevoer kan worden gebruikt.

Beregeningsinstallatie voor bloemenranden

Bloemen zijn niet altijd bestand tegen de waterstralen die erop worden gegooid. Daarom verdient het gebruik van een druppelslang voor de beregeningsinstallatie van een bloemenborder de voorkeur. Plaats de druppelslang op een strategische plek tussen de bloemen. Losse druppeldoppen, die u waar u maar wilt op een complete tuinslang kunt bevestigen, kunnen voor maatwerk worden gebruikt. In zones met slechts een paar losse bloemen is deze methode behoorlijk effectief.

Het is geen goed idee om de druppelslang door een overlappende rand te wikkelen of te dichtbij te komen. Daarna heeft u een extra vochtige zone dankzij de beregeningsinstallatie. Houd een afstand van minimaal 50 cm aan. Sommige mensen vinden een druppelslang onaantrekkelijk, vooral in bloemborders met een beperkt aantal bloemen. Een flexibele zwarte PE-slang bedekt met zand kan als oplossing worden gebruikt. Indien nodig kunnen kleine kleine mondstukken aan de buis worden bevestigd.

Beregeningsinstallatie voor planten randen

U kunt natuurlijk dezelfde technieken gebruiken als voor bloemenranden, maar roterende sproeiers zijn aanzienlijk efficiënter. De rotor sproeiers zijn bevestigd aan een staaf die in de grond kan worden geboord. Voor de aansluiting op de hoofdleiding wordt een flexibele slang gebruikt. Eén hoofdslang is voldoende aangezien de sproeiers maar een kleine hoeveelheid water nodig hebben.

FAQ Beregeningsinstallatie

Prijs beregeningsinstallatie?

U bepaalt zelf hoeveel u wilt uitgeven aan een beregeningsinstallatie voor uw tuin, afhankelijk van uw keuzes. De prijs beregeningsinstallatie wordt bepaald door de volgende factoren:
  • Welke waterbron heeft uw voorkeur?
  • Stelt u een timer in of zet u het systeem handmatig aan?
  • Wat is het woonoppervlak dat u wilt bewateren?

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak