Hospitalisatieverzekering

Hoe werkt een hospitalisatieverzekering precies? Iedereen die de vreselijke ervaring heeft gehad om te moeten betalen voor een medische opname of ziekenhuisopname, weet hoe duur het kan zijn. De wettelijke ziektekostenverzekering dekt immers niet de volledige kosten van een ziekenhuisverblijf. Hier kunt u gelukkig een zogenaamde hospitalisatieverzekering voor afsluiten.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Hospitalisatieverzekering

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

De dekking van een hospitalisatieverzekering

Elke Belg is verplicht zich aan te sluiten bij de wettelijke ziekteverzekering. Bij een ziekenhuisopname vergoedt het ziekenfonds een groot deel van de medische kosten. Natuurlijk is niet alles mogelijk (reken op een terugbetaling van ongeveer 75 procent). U krijgt echter een bijdrage uit het deel dat u zelf moet dragen als u een hospitalisatieverzekering afsluit bij een ziekenfonds of een verzekeringsmaatschappij.

Indien u bijvoorbeeld betrokken bent bij een auto-ongeluk en naar het ziekenhuis wordt gebracht, kunt u te maken krijgen met rekeningen zoals een operatie, onderdak en medicijnen. Een hospitalisatieverzekering vergoedt u de volgende kosten, afhankelijk van de contractvoorwaarden van het verzekeringscontract:

  • De kosten van ziekenhuisopname. In deze opnamekosten zijn onder meer de uitgaven voor medische consulten, radiografie, medicijnen, medische apparatuur en ziekenhuisopname inbegrepen.
  • De kosten van ambulante zorg. De term "poliklinische kosten" verwijst naar medische kosten die vóór en na een ziekenhuisopname zijn gemaakt. Houd er rekening mee dat de tijd die nodig is om de poliklinische uitgaven te vergoeden sterk verschilt van de ene hospitalisatieverzekering tot de andere (bv. 1 maand voor en 3 maanden na de hospitalisatie).
  • De kosten van thuisverpleging na ziekenhuisopname.
  • De uitgaven voor behandeling bij een ernstige medische aandoening, zoals kanker.

Soorten hospitalisatieverzekeringen

Men kan op individuele basis een hospitalisatieverzekering afsluiten via een ziekenfonds of een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat individuen contact opnemen met hun eigen ziekenfonds, zoals Partena Ziekenfonds. De hospitalisatieverzekeraar vult dan een medische vragenlijst in om het risico van de medische aandoening te bepalen. Het is belangrijk om te onthouden dat een verzekeringscontract een puur vrijwillige overeenkomst is. Als de verzekeraar van mening is dat er te veel risico's aan uw functie verbonden zijn (bijvoorbeeld omdat er enkele jaren geleden een ernstige medische aandoening is vastgesteld), kan hij weigeren een hospitalisatieverzekering met u af te sluiten.

Naast de individuele hospitalisatieverzekering is er een collectieve hospitalisatieverzekering, voornamelijk via de werkgever. Als bijkomende loonbonus stemt het bedrijf ermee in om een ​​hospitalisatieverzekering af te sluiten voor zijn werknemers (en misschien zijn gezinsleden). In dat geval wordt de verzekeringspremie betaald door de werkgever. De werkgever kan een bescheiden persoonlijke uitkering vragen, afhankelijk van de verzekeringsomstandigheden.

Het voordeel van een collectieve hospitalisatieverzekering ten opzichte van een individuele hospitalisatieverzekering is dat de individuele gezondheid van de werknemer geen invloed heeft op het al dan niet contracteren. Ongeacht de gezondheid van werknemer X of Y, biedt de hospitalisatieverzekering een enkel tarief voor alle werknemers.

Een hospitalisatieverzekering kiezen

Het vergelijken van hospitalisatieverzekeringen is de eerste stap bij het kiezen van een hospitalisatieverzekering. De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de verzekeraar die u kiest:

  • De premie, evenals het verloop ervan. Houd er rekening mee dat naarmate u ouder wordt, uw kansen om in het ziekenhuis te worden opgenomen ook toenemen. De jaarpremie verandert naarmate u ouder wordt.
  • De leeftijdsbeperking. Sommige ziekenhuisverzekeringen hebben een minimum leeftijd voor inschrijving.
  • De franchise of uitzondering. Dit is de prijs van een medische opname (bijvoorbeeld € 125 of € 250).
  • Er is een een- of tweepersoonskamer beschikbaar. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om gratis in een eenpersoonskamer te verblijven in plaats van een tweepersoonskamer.
  • De tijd besteed aan wachten. Alvorens aanspraak te maken op een hospitalisatieverzekering, leggen bepaalde verzekeringscontracten een wachttijd op, bijvoorbeeld een maand. Dit betekent dat de interventie pas na de tweede maand beschikbaar is. In de hospitalisatieverzekeringen is soms een wachttijd van één jaar opgenomen, vooral voor een hospitalisatie na de bevalling.
  • Is het gezin van de verzekeringnemer gedekt of alleen het gezin van de verzekeringnemer? (bijvoorbeeld partner en kinderen). Interventie in België, Europa of andere delen van de wereld

Maatschappijen die dit type aanbieden zijn onder andere ethias hospitalisatie, DKV hospitalisatieverzekering, CM hospitalisatieverzekering en AXA hospitalisatieverzekering.

FAQ Hospitalisatieverzekering {stad}

Wanneer heb ik de mogelijkheid om mijn hospitalisatieverzekering op te zeggen?

In de volgende gevallen kunt u mogelijk uw hospitalisatieverzekering opzeggen:
Het tarief van uw hospitalisatieverzekering is gewijzigd volgens uw verzekeraar. U heeft dan één maand of drie maanden de tijd om de verzekering op te zeggen na ontvangst van de premiewijziging (afhankelijk van wat er op de brief staat).
Of u bent ontevreden over uw huidige zorgverzekeraar. Dan kunt u uw verzekering opzeggen, maar u moet dit wel doen minimaal drie maanden voordat deze afloopt. In de meeste gevallen moet u uw verzekeraar ten minste drie maanden voor de jaarlijkse vervaldatum van uw polis op de hoogte stellen als u deze wilt opzeggen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak