Wat moet u weten over pleisteren voordat u hier in uw huis aan begint?
Hoogwaardige pleisterwerk is van onschatbare waarde: deze ondergrond dient immers als basis voor alle latere afwerkingen (bijvoorbeeld tegels, verf of behang). Onderstaande principes helpen u om het meest egale eindresultaat te krijgen.
Pleisteren is, in tegenstelling tot gyproc installatie, geen doe-het-zelf project. Daarom raden wij u aan om altijd advies in te winnen bij een expert in pleisterwerken. Hij beschikt niet alleen over de essentiële tools, maar ook over de nodige kennis. Zo weet hij heel goed dat pleisteren onder waterkeringen niet mag. Door het absorberende vermogen van pleisterwerk wordt water goed opgenomen. Hierdoor kan er vocht door uw muren sijpelen en allerlei problemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om het advies in te winnen van een ervaren pleisterwerken specialist om meeldauw, scheuren en andere afwijkingen te voorkomen.
Het inhuren van een expert in pleisterwerken heeft grote invloed op de kwaliteit van uw pleisterwerk. Een expert in pleisterwerken kan bijvoorbeeld de volgende diensten verlenen:
Experts in pleisteren hebben meestal de benodigde materialen bij de hand en weten deze effectief te gebruiken. Een rail, troffel, roerder, blikschaar, plakband en natuurlijk gips behoren tot het gereedschap van de experts in pleisteren.
Kwaliteit is verzekerd. Indien u voor het eerst zelf gaat pleisteren, loopt u veel risico's. Als gevolg hiervan waarschuwt de vakman als het gaat om pleisterwerk om het niet zelf te doen. Wilt u risico's vermijden? Schakel de diensten van een expert in pleisterwerken in. Een expert in pleisterwerken brengt uw pleisterwerk aan volgens uw specificaties. Pleisterwerk is een investering op zich.
Door gevaren te vermijden en een expert in pleisterwerken in te schakelen, bespaart u op de lange termijn geld. Er is persoonlijke assistentie beschikbaar. Experts in pleisteren hebben jarenlange expertise en een schat aan kennis op het gebied van stukadoorswerk. Bovendien is elke expert in pleisterwerken in België verplicht over een stukadoors attest te beschikken. Experts in pleisteren weten met hun expertise en kennis de beste persoonlijke begeleiding te geven bij uw maatwerk pleisterwerk. Voor een hoogwaardige pleisterafwerking is het belangrijk om een ervaren vakman in te schakelen!
Binnenmuren en plafonds kunnen normaal gesproken op twee manieren worden afgewerkt: met nat of droog pleisterwerk. Gipsplaat wordt gebruikt om het project in de latere methode te voltooien. Droog gips wordt daarom vaak pleisterwerk genoemd. Muren en plafonds worden weer vlak gemaakt met nat pleister, een pleisterlaag bestaande uit water en gips.
Pleisterwerk kan onder meer worden aangebracht op metselwerk muren, kalkblokken, gladde gewelven, gipskartonplaten, betonwanden en gipsen ondergronden. Om de juiste soort pleister te kiezen, moeten de uitzettingscoëfficiënt en het absorptievermogen van elke ondergrond grondig worden onderzocht. Als u geen rekening houdt met deze aspecten, kunt u te maken krijgen met scheuren en afwijkingen in uw pleisterwerken.
Wilt u een nieuwe laag pleisterwerk op een oude aanbrengen of deze herstellen? Dit kan zonder speciale voorbereiding, zolang het materiaal maar droog, stevig en hard is. De huidige patch moet in bepaalde omstandigheden mogelijk eerst worden verwijderd.
Pleisterwerken zijn duurzame wandafwerkingen die veel slijtage kunnen weerstaan. Het is echter niet ongevoelig voor schuurplekken en met de tijd ontstaan er krassen, putjes en breuken. Een verscheidenheid aan factoren kan grote schade aanrichten aan oud pleisterwerk.
Het is mogelijk dat uw pleisterwerken barsten als het vaak vochtig is (door te hoge luchtvochtigheid, spatwater of contact met de grond). Als pleisterwerk nat is, zet het uit en krimpt het tijdens het drogen. Vorst versnelt het proces. Deze scheuren kunnen zich zeer snel uitbreiden naar andere delen van de muur.
Hoeveel kosten pleisterwerken?
Wanneer pleisterwerken vervangen?