Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt uw bedrijf tegen de financiële gevolgen van het toebrengen van schade aan anderen. Dit kan materiële schade aan eigendommen of constructies van uw klant of anderen omvatten, maar ook fysieke of financiële schade.

Tegenwoordig is de kans groter dat u aansprakelijk wordt gesteld en betrokken raakt bij een juridisch geschil dan vroeger. De kosten voor verdediging kunnen al gauw in de papieren lopen. Bovendien stijgt het bedrag van de betaalde vergoedingen. Een verzekeringsagent helpt met een aansprakelijkheidsverzekering u uw aansprakelijkheidsrisico's in kaart te brengen, beheersbaar en beperkend te maken. Denk aan uw contracten met leveranciers en klanten, evenals de beperkingen van uw aansprakelijkheid. Een verzekeringsagent houdt u op de hoogte van relevante ontwikkelingen, zoals de financiële soliditeit van uw verzekeraars, wijzigingen in wet- en regelgeving en claims.

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u dus tegen de financiële gevolgen van schade aan anderen veroorzaakt door u of een medeverzekerde waarvoor u aansprakelijk bent. Dit omvat zowel fysieke (fysieke) als materiële (materiële) schade.

'Kleine schade' is de meest voorkomende vorm van schade waar een aansprakelijkheidsverzekering voor gebruikt wordt. Door onhandigheid slaat u bijvoorbeeld een glas van tafel of morst u drankje op een laptop. Maar u kunt ook 'enorm lijden' veroorzaken, zelfs wanneer u het nooit heeft bedoeld of verwacht. U kunt bijvoorbeeld iemand anders lichamelijk letsel toebrengen, waardoor hij of zij voor de rest van het leven niet meer kan lopen. Voor deze onvoorziene omstandigheden kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, zodat de verzekering de door u gemaakte financiële schade vergoedt.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Aansprakelijkheidsverzekering

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen WAM

De Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) verplicht eigenaren, houders of gebruikers van motorrijtuigen zich te verzekeren voor schade aan derden. Het belang van het slachtoffer staat daarbij centraal. U kunt middels deze verzeker voorkomen dat hoge kosten voor uw eigen rekening komen.

U moet de Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen afsluiten nadat het kenteken is verkregen. Ongesigneerde motorrijtuigen, zoals vorkheftrucks, moeten verzekerd zijn als ze in het verkeer op de weg of in voetgangersgebieden rijden.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Wat is burgerlijke aansprakelijkheid precies?

Is er iemand anders schade toegebracht als gevolg van uw fout, onvoorzichtigheid of nalatigheid? Dan bent u er verantwoordelijk voor. Dit betekent dat u het slachtoffer moet vergoeden door de schade te herstellen of een schadevergoeding te betalen.

De term "burgerlijke aansprakelijkheid" geeft aan dat de schade wordt toegebracht door de ene burger aan de andere, in plaats van door de staat.

Bedrijf aansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijf aansprakelijkheidsverzekering beschermt een ondernemer tegen de financiële gevolgen van schade aan derden als gevolg van professionele bedrijfsvoering. Het kan worden vergeleken met een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, maar dan voor bedrijven. De schade kan worden toegebracht door de ondernemer, zijn of haar werknemers, freelancers of adviseurs.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven beschermt tegen zowel persoonlijk letsel als materiële schade. Als een ondernemer of zijn werknemer bij de uitoefening van zijn beroep betrokken raakt bij een ongeval, kan de ondernemer gebruik maken van zijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit kan vervolgens aangevuld worden met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze is er enkel voor bepaalde branches.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De immateriële schade veroorzaakt door een beroepsfout kan aanzienlijk zijn. Denk aan een adviseur die onjuist advies geeft. De omzet van de klant van zo'n adviseur kan flink teruglopen, waarna deze de schade op de adviseur verhaalt. Beslist de rechter dat de klant gelijk heeft? In dat geval moet de adviseur de schade vergoeden. Dit geldt niet als de financieel adviseur een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit. De verzekering is nu verantwoordelijk voor het vergoeden van de schade.

FAQ aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer aansprakelijkheidsverzekering nodig

Als u van plan bent uw beroep vrij uit te oefenen, heeft u binnenkort een vorm van aansprakelijkheidsverzekering nodig. U kunt lastig functioneren zonder. Want met deze verzekering kunt u zich beschermen tegen schadeclaims. Deze verantwoordelijkheid claim kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u een fout heeft begaan en de opdrachtgever daar schade door ondervonden heeft. Indien u geen aansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf of beroep heeft, zult u de kosten vrijwel zeker zelf moeten betalen. Een bedrijf aansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen deze gevaren. Als u eenmaal bent begonnen, is het slim om u uw eigen verzekering afsluiten. Het is echter niet wettelijk verplicht.
U sluit een aansprakelijkheidsverzekering af voor schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Dit zijn soorten schade die u toebrengt aan andere mensen of hun eigendommen. Denk aan het moment dat u de telefoon van een vriend uit u handen laat vallen. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die u heeft aangericht, maar ook de schade veroorzaakt door uw kinderen, gasten en huisdieren.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak