Advocaat 244018-NL

Advocaat Bestprice.be

Heb jij een advocaat nodig? Iemand waarbij je terecht kunt voor juridisch advies of voor rechtshulp? Zoek een advocaat op Bestprice.be Hier vind je de beste advocaten uit jouw regio in slechts enkele klikken. Lokale advocaten vinden en vergelijken is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Advocaat

Ik zoek een advocaat

Iedereen komt ooit wel in een situatie terecht waarbij een goede advocaat gewenst is. Soms kan ook jij je in een positie bevinden waarbij je er goed aan doet een advocaat te raadplegen. Dit hoeft niet altijd te gaan om een dagvaarding die je hebt ontvangen of omdat je zelf iemand wilt aanklagen.

Nee, het kan ook gaan om blijde gebeurtenissen zoals trouwen en samenwonen. Het is vaak aangewezen om een huwelijkscontract of samenlevingscontract op te stellen. Vooral wanneer een van de partners een ondernemer is die graag privé en werk gescheiden houdt. Een advocaat kan je adviseren waar je rekening mee moet houden en welke formule je het beste kiest in jouw situatie. Zo kan je met een duidelijke visie naar de notaris stappen.

Soms kan het binnen familierecht ook gaan over minder leuke situaties zoals een probleem met een erfenis of een echtscheiding. In het laatste geval, is het vinden van een goede echtscheidingsadvocaat geen overbodige luxe. Vooral wanneer blijkt dat mediatie (bemiddeling) geen optie is.

Advocaat specialisaties

In elk domein van het leven kan je op een gegeven moment een advocaat nodig hebben. Iemand die je rechten verdedigt en/of die je informeert en adviseert over een bepaalde zaak. Soms is een advocaat ook nodig om te bemiddelen of onderhandelen in het zakenleven. Je hebt natuurlijk advocaten met verschillende specialisaties. En daar moet je in je zoektocht ook rekening mee houden.

We lijsten hier alvast de belangrijkste expertises op:

 • Advocaat arbeidsrecht
 • Ondernemingsrecht advocaat
 • Rechtsbijstand advocaat
 • Huurrecht advocaat
 • Letselschade advocaat
 • Scheidingsadvocaat
 • Strafrechtadvocaat
 • Pro deo advocaat
 • No cure no pay advocaat

Een tip die wij je willen meegeven: vind een advocaat waar het mee klikt. Iemand die je begrijpt en waar jij je verhaal aan kwijt kunt. Sowieso is een advocaat gebonden aan het beroepsgeheim, dus alles wat je toevertrouwt aan je advocaat blijft tussen jullie.

Ik zoek een advocaat
Hoeveel kost een advocaat

Uiteraard varieert de prijs van zaak tot zaak, en van advocaat tot advocaat. Iemand met een bepaalde expertise en ancienniteit vraagt natuurlijk meer dan een nieuwe advocaat. Maar meestal bestaat de prijs voor een advocaat uit drie luiken:

 • Kosten van de advocaat: denk maar aan dossierkosten, kost per brief/fax/mail en verplaatsingskosten
 • Gerechtskosten en uitgaven: dit zijn de kosten die de advocaat heeft betaald aan bijvoorbeeld een deurwaarder, vertaler, griffie, openbare diensten.
 • Ereloon: Dit is het uurtarief van de advocaat. Een bedrag dat per advocaat of advocatenbureau verschilt.
Advocaat zoeken op naam of regio

Een advocaat zoeken is een ding,een goede advocaat vinden is iets helemaal anders. Daarom hechten wij bij Bestprice veel belang aan de optie om advocaten of advocatenbureaus een score te kunnen geven. Door de reviews van anderen, weet jij precies wat je mag verwachten. In enkele klikken op de site vraag je ook snel een offerte aan bij een advocaat in jouw regio. Dat maakt vergelijken wel erg gemakkelijk.