Afbraakwerken

Afbraakwerken omvatten onder andere het ontmantelen, met de grond gelijk maken, vernietigen of slopen van een gebouw of constructie of een deel daarvan. Afbraakwerken brengen veel van de gevaren met zich mee die aan de bouw zijn verbonden. Sloop brengt echter extra gevaren met zich mee vanwege onbekende factoren, wat afbraakwerken bijzonder uitdagend maakt. Deze kunnen zijn:

  • Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van de constructie die tijdens de bouw zijn geïntroduceerd;
  • Goedgekeurde of niet-goedgekeurde wijzigingen die het oorspronkelijke ontwerp hebben gewijzigd;
  • Materialen verborgen in structurele onderdelen, zoals lood, asbest, silica en andere chemicaliën of zware metalen die speciale materiaalbehandeling vereisen;
  • Onbekende sterke of zwakke punten van bouwmaterialen, zoals nagespannen beton;
  • Gevaren veroorzaakt door de gebruikte soorten afbraakwerken.

Om deze te bestrijden, moet iedereen op een sloop werkplaats zich volledig bewust zijn van de gevaren die ze kunnen tegenkomen en de veiligheidsmaatregelen die ze moeten nemen om zichzelf en hun werknemers te beschermen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Afbraakwerken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Grond en afbraakwerken

Er is een goede planning en krachtige apparatuur nodig om een ​​heel gebouw neer te halen. Zoals u zich wellicht heeft afgevraagd, zijn er echter verschillende soorten grond en afbraakwerken. De te hanteren methode kan worden bepaald door het budget van het project, de locatie van het te slopen gebouw en de grootte van het gebouw. Het slopen van een huis met één verdieping is heel wat anders dan het slopen van een gebouw van 40 verdiepingen.

Mechanische afbraakwerken

Als het gaat om grond en afbraakwerken zijn mechanische afbraakwerken, moet de aannemer eerst de gemakkelijkste manier vinden om het gebouw af te breken. Het label mechanisch verwijst naar het gebruik van zware machines. Dit kan een of meer van de volgende zaken omvatten:

  • Kranen
  • Rammen
  • Graafmachines
  • Bulldozers

Ze worden gebruikt om huizen en gebouwen van kleine en middelgrote omvang omver te werpen. Als het om grote gebouwen gaat, kunnen aannemers nog steeds mechanische grond en afbraakwerken uitvoeren, maar ze moeten sloopkogels gebruiken om de hele constructie naar beneden te halen. Wellicht heeft u in het verleden gezien dat dit sloopkogels gigantische zwaargewicht ballen zijn die met enorme kranen worden gezwaaid. Het belangrijkste doel van een mechanische afbraakwerken is om de structuur in kleinere stukken te breken. Dit type afbraakwerken wordt meestal gecombineerd met ondermijning, waarbij steunpilaren worden verwijderd om het instorten van het gebouw te vergemakkelijken.

Destructie is groene afbraakwerken

Een vrij nieuwe techniek, deconstructie genaamd, is de laatste jaren enorm populair geworden. De reden hierachter is dat het bekend begint te worden als "groene afbraakwerken", waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt omdat het milieuvriendelijk klinkt. Zoals het woord zelf suggereert, is deconstructie in lekentermen het tegenovergestelde van constructie. Het gaat om een ​​zorgvuldige verwerking van het ontmantelen van een constructie, eerst door alles opzij te zetten wat kan worden gerecycled of hergebruikt.

Kleine afbraakwerken

Heeft u een oude schuur die al jaren in uw achtertuin staat en is het nu tijd om deze weg te doen? Heeft u een huis waar nog wat aan gedaan moet worden? Dan zijn er verschillende kleine afbraakwerken waarbij professionals u kunnen helpen.

Kleine afbraakwerken zijn kleine projecten waarvoor niet veel zware machines of apparatuur nodig zijn. Bij deze kleine klussen gaat het meestal om kleine reparaties of onderhoudswerkzaamheden.

De sloopploeg die tot uw beschikking staat, zorgt ervoor dat u alle volgende handige diensten krijgt wanneer dat nodig is:

Verwijderen van niet-dragende muren

Het verwijderen van niet-dragende wanden is een belangrijke stap in het vergroten van uw woonruimte en het ruimtelijker maken van uw woning. Niet-dragende muren kunnen de luchtstroom van het ene gebied naar het andere onderbreken en tegelijkertijd het licht blokkeren dat door ramen komt, wat minder frisse lucht en verminderd zicht aan beide kanten betekent. Deze vallen onder kleine afbraakwerken.

Badkamer slopen (inclusief toiletten)

De eenvoudigste manier om een ​​badkamer te slopen? Verwijder de toiletten en wastafel. Zo onttrekt u al die vervelende leidingen die door, achter of onder de vloer van uw huis lopen. Het sloopproces van deze kleine afbraakwerken kan overweldigend zijn voor degenen die het nog nooit eerder een hebben meegemaakt. Een professional inhuren is hierbij dan ook de beste keuze.

Tapijt, tegels en vloer verwijderen

Het verwijderen van tapijt, tegels en vloeren is een hele klus, maar maar valt wel onder kleine afbraakwerken. Experts in afbraakwerken verwijderen tapijt of tegels in uw huis snel en efficiënt, zonder iets te breken.

Schuur slopen en verwijderen

U bent eindelijk klaar om afscheid te nemen van uw schuur. Voordat u echter met de afbraakwerken naar de stad kunt gaan, dient u ervoor zorgen dat deze leeg is en klaar is om te worden gesloopt. Neem contact op met experts voor het zware deel van de afbraakwerken!

Dek en terras slopen

Heeft u een verouderde of beschadigde buitenruimte die aan renovatie toe is? Experts in afbraakwerken kunnen het slopen van terrassen en patio's eenvoudig aan, zodat deze kunnen worden vervangen door exemplaren die meer geschikt zijn voor de moderne levensstijl. U profiteert van meer veiligheid, stijl en toegankelijkheid.

Keuken slopen

Keuken slopen is een must indien u uw keuken wilt upgraden, maar het kan moeilijk en overweldigend zijn. Met zoveel materialen die er tegenwoordig zijn, van kwarts werkbladen tot strakke backsplashes en kasten, waar begint u met verwijderen? Professionals in afbraakwerken helpen hier graag bij.

FAQ Afbraakwerken

Afbraakwerken prijzen

De prijzen van afbraakwerken in en om het pand verschillen per m2. Het is een goed idee om vloeren, muren en plafonds volledig te strippen als voorbereiding op een verbouwing. Dit kost tussen de € 7 en € 15 per m2. De prijzen van afbraakwerken per m3 variëren van € 2,60 tot € 5,50. Afbraakwerken kosten circa € 15 tot € 25 per m2 als u een binnenmuur volledig wilt slopen. De kosten voor het verwijderen van gevelstenen variëren van € 7 tot € 15 per m2. De kosten voor het slopen van een pand zijn hoger, variërend van € 30 tot € 35 per m2. Hoeveel kost het om een huis te vernietigen per vierkante meter? Tussen $ 11,11 en $ 12,96. Wanneer u de grond bouwklaar aanlevert, zijn de kosten voor het slopen van een woning hoger. Houd dan rekening met een prijsklasse van € 40 tot € 55 per m2.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak