Airconditioning

Uw huis op elk moment van het jaar op de juiste temperatuur hebben is niet de gemakkelijkste taak, maar het is iets dat we allemaal proberen te bereiken. Vooral in de zomer kan uw huis al gauw ondraaglijk warm worden en soms biedt het openen van ramen en deuren gewoon niet genoeg verlichting. Thuis airconditioning wordt langzaam een ​​populaire keuze voor Belgische huishoudens nadat het hier al een aantal jaren niet al te gebruikelijk is geweest. Als uw huis de neiging heeft om in de zomer te warm te worden, kunt u overwegen om thuis airco te kopen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Vraag een offerte gratis aan
image
03 /
Kies de beste aanbieding

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Choose the best offer
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis 

Verschillende soorten Airconditioning

image

BA-autoverzekering

Wettelijk verplicht en dekt de lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat is airconditioning?

Airconditioning (vaak AC, A/C of airco genoemd) is een systeem dat wordt gebruikt om de temperatuur in een binnenruimte te verlagen door de aanwezige warmte en vocht uit de kamer te verwijderen. In wezen werken ze door warme lucht in een systeem te brengen en koude lucht te verspreiden, maar dit proces gaat nog verder. Tijdens het airconditioning proces in huis wordt een vloeistof (normaal gesproken water of lucht) gekoeld door de verdamping van een andere vloeistof, het koelmiddel. Uw airconditioning zet gas snel om in vloeistof en weer terug met behulp van chemicaliën die de warme lucht uit uw huis verwijderen. Daarna wordt het buiten afgevoerd. Simpel gezegd regelt een airconditioning systeem de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in binnenruimtes.

Deze fijne uitvinding regelt niet alleen de temperatuur, maar ook de vochtigheid van een ruimte, door de lucht af te koelen door deze over koude spoelen te laten stromen, waardoor ze het vocht in de lucht kunnen regelen. Door de jaren is airco kopen steeds populairder geworden als gevolg van de behoeften van de consument.

Soorten airconditioning

Er zijn veel verschillende soorten airconditioning units, en welke u kiest, hangt volledig af van uw individuele behoeften. Bijvoorbeeld hoe groot de ruimte is, hoeveel warmte er in die ruimte wordt opgewekt en welk type besturing u nodig heeft. Het juiste type voor uw behoeften is essentieel om uw energieverbruik onder controle te houden en uw ruimte op een draaglijke temperatuur te houden. Dit zijn de belangrijkste soorten:

Wandgemonteerd airconditioning met split-unit

De split systeem airconditioner bestaat uit zowel een buiten- als een binnenunit. De buitenunit wordt geïnstalleerd op of nabij de buitenmuur van de kamer die u wilt koelen en bevat de compressor, condensorbatterij en expansie batterij. De binnenunit zit aan de muur en bevat de koelspiraal en een luchtfilter. Beide units zijn verbonden met draden en slangen. Dit is een geweldige optie voor woningen. Split-systemen zijn vrij stil omdat de compressor en ventilator zich in de buitenunit bevinden en meerdere binnenunits mogelijk maken die op een enkele buitenbox zijn aangesloten.

Verpakte airconditioning

Terwijl traditioneel een airconditioning systeem uit twee delen bestaat; een buiten condensor en een binnenlucht behandeling, in een verpakte airconditioner, alle onderdelen zijn ingesloten in een enkele doos, meestal op de buitenmuur of het dak van een gebouw.

Verpakte airconditioning systemen hebben een hogere koel- of verwarmingscapaciteit, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in grotere huizen of commerciële gebouwen. De koele lucht wordt door de kanalen het gebouw in geduwd.

Centraal airconditioning systeem

Centrale airconditioning systemen worden over het algemeen gebruikt om grote huizen of gebouwen zoals sportscholen of kantoren te koelen. Deze centrale systemen zijn het meest voorkomende type airconditioning omdat ze snel en efficiënt grotere ruimtes kunnen koelen. Het systeem werkt vanuit een koelcompressor, die buiten staat. Net als bij andere airconditioners, wordt een spiraal gevuld met koelmiddel gebruikt om de lucht te koelen, die vervolgens door een ventilator wordt uitgeblazen en door het gebouw wordt gecirculeerd met behulp van kanalen op de muren of vloeren.

FAQ Airconditioning

Hoe duur is airconditioning?

Airconditioning systemen kunnen in prijs variëren, net als bij elk ander apparaat dat u koopt. Een goedkope airconditioning kan variëren van ongeveer €500 tot €1000, met duurdere modellen die u ongeveer € 6000 of meer kosten. Voor een nauwkeuriger, gepersonaliseerde offerte voor welk airconditioning systeem ideaal is voor uw huis, kunt u het beste meerdere offertes aanvragen.
Airconditioners zijn duur om te vervangen, dus u wilt pas een nieuwe installeren als het absoluut noodzakelijk is. Bij routine-onderhoud mag u verwachten dat u 10 tot 15 jaar uit uw airconditioning systeem kunt halen voordat u het moet stopzetten. Jaarlijkse afstelling voorkomt dat uw airconditioning kapot gaat. U kunt ook uw energierekening verlagen omdat trage airconditioners meer elektriciteit verbruiken. Van het verbeteren van het comfortniveau van uw huis tot het valideren van uw garantie, er zijn een aantal redenen waarom u het beste elk jaar een professionele afstelling zou moeten krijgen.
Bent u op zoek naar airconditioning voor in huis, een airco installateur of wilt u een airco kopen voor uw bedrijf? Vraag offertes aan binnen uw regio, kijk en vergelijk. Zo komt u op de meest gewenste optie voor uw airco eisen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak