Appartement renoveren

Appartement renovatie is niet iets waar u zomaar in kunt springen en onmiddellijke resultaten kunt verwachten. Het is een ingewikkeld proces dat voorbereiding, toestemmingen en financiering vereist. U moet weten wie het werk goedkeurt en hoeveel u in het project kunt steken.

Zonder plan kan uw appartement renoveren uitdraaien op een ramp, zowel wat betreft de functie van het afgewerkte appartement als hoe het eruitziet. Weet u waarom u gaat renoveren? Zoek dit eerst uit om te bepalen wat voor soort voordelen u later kunt zien. Financiering is een andere factor. Heeft u het geld toegewezen gekregen om de kosten van het project en mogelijke problemen onderweg te dekken, evenals een geldschieter die bereid is met u samen te werken?

Als alle stukjes op hun plaats zijn, denk dan na over je inspiratie en of deze praktisch is. Kies uw aannemers verstandig en ga door met uw appartement renoveren zoals u dat het beste uitkomt. Hoe gaat u uw voortgang meten en bepalen of het eindresultaat aan uw verwachtingen voldoet? Er zijn zoveel dingen waar u rekening mee moet houden, dus stel professionele begeleiding nooit uit.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Vraag een offerte gratis aan
image
03 /
Kies de beste aanbieding

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Appartement renoveren

image

BA-autoverzekering

Wettelijk verplicht en dekt de lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Survived not only five

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Muren neerhalen voor renovatie appartement

Wees niet bang om een ​​paar muren neer te halen bij appartement renoveren. Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​ruimte te openen en een kamer te vergroten. Soms kunt u de meeste of al uw muren behouden en werkt het appartement prima. Soms dient u ze allemaal neerhalen om een ​​lay-out te krijgen die voor u werkt. Het verwijderen van een muur is een serieuze zaak, laat een architect bepalen of dit oké is in verband met dragende muren en elektra.

Verhoog het plafond voor renovatie appartement

Als u een verlaagd plafond heeft, kunt u mogelijk het plafond in uw appartement verhogen. Dit voegt hoogte toe aan de ruimte, maar stelt ook de nutsvoorzieningen bloot. Bij het verhogen van het plafond in uw appartement dient u rekening te houden met structuur en leidingwerk. Dit zal niet altijd een optie zijn bij appartement renoveren.

Nieuwe vloeren voor renovatie appartement

Alles kan een appartement transformeren, zo ook het vervangen van de vloeren. Het installeren van een moderne en mooie vloer is een van de beste ideeën voor appartement renovatie. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vloerverwarming aan te leggen.

Open de keuken voor renovatie appartement

Veel oude gebouwen hebben kleine keukens en bijna altijd zijn ze aan alle vier de zijden omsloten met muren. Tegenwoordig vinden mensen het leuk om de keuken te openen en vaak wordt de keuken het middelpunt van het appartement. Mensen besteden tegenwoordig een veel groter percentage van het totale appartement renoveren budget aan de keukenrenovatie dan mensen in het verleden deden. Keukens hebben nu veel mooiere ontwerpen en zijn veel belangrijker voor appartementseigenaren. Door de keuken te openen, lijkt de ruimte groter. Als u een open keuken heeft, wilt u meer aandacht en mogelijk meer budget besteden aan het keukenontwerp zoals het zal worden tentoongesteld na de appartement renovatie.

Kast ontwerp voor renovatie appartement

Kasten zijn belangrijk, dus zorg ervoor dat u bij het plannen van uw appartement renovatie voldoende kasten heeft. Misschien wilt u kijken naar ingebouwde ins, kasten kunnen op maat worden ontworpen en gebouwd of u kunt samenwerken met kastfabrikanten voor uw appartement renovatie.

Ga naar showrooms voor renovatie appartement

Er is geen tekort aan showrooms om te bezoeken, waar u ideeën kunt opdoen en voorbeelden kunt zien van verschillende ontwerpkenmerken van appartementen. Praat met de mensen daar, in de meeste gevallen hebben ze veel kennis, maar niet altijd, dus wees voorzichtig bij wie u advies inwint over appartement renoveren. Kijk welke suggesties ze voor u hebben, maar onthoud dat het uw appartement is.

Plan uw meubels voor renovatie appartement

U moet aan uw meubels denken. Neem de exacte afmetingen van het meubilair op, zodat u goed kunt plannen. Dit zal u helpen erachter te komen hoeveel ruimte u gaat hebben. U kunt ook tape gebruiken om het meubilair op de vloer te leggen voordat u het koopt. Zorg ervoor dat u tape gebruikt die niet te veel plakt, zodat je de vloerafwerking niet beschadigt.

Hoeveel kost een appartement renoveren

Geld is een van de meest pijnlijke onderdelen van een appartement renovatie. Daarom hierbij een aantal renovatieprojecten voor typische projecten om u te helpen nauwkeurig te budgetteren en onnodige te hoge uitgaven te voorkomen.

Kosten renovatie appartement - Een nieuwe keuken installeren

Als het om keukens bij appartement renovatie gaat, is er vaak een enorme kloof tussen budget en verwachtingen, daarom is een zorgvuldige pre-planning essentieel. Begin door tot in detail te overleggen met uw keukenontwerper of architect.

Aan de onderkant van de keuken kostenschaal kost het vervangen van deuren en ladefronten vanaf € 30 per stuk. Spuit de units opnieuw vanaf een kleine € 1.000,-.

Voor een flat-pack keuken op instapniveau, compleet met nieuwe apparatuur, spatscherm en werkbladen, verwacht u ongeveer € 5.000 te betalen.

Installatie kan vanaf €1.500+ kosten, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de klus.

Werkbladen van klassiek profiel laminaat beginnen vanaf ongeveer € 140 per 4,1 m lengte. Verwacht te betalen vanaf € 3.000 per strekkende meter voor Carrara-marmer.

Een op maat gemaakte, handgemaakte keuken kost vanaf € 40.000 (€ 26.000 voor kasten; € 8.000 voor apparaten: € 6.000 voor werkbladen)

Kosten renovatie appartement - Een nieuwe badkamer installeren

Het creëren van een goed ontworpen badkamer kan een groot verschil maken voor het gevoel van uw huis, maar ook waarde toevoegen. De kosten bij appartement renovatie zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte, de kwaliteit en stijl van de fittingen en de sanitaire vereisten.

  • Voor een basis refit inclusief nieuw bad, kranen, douche en behuizing, toilet en tegels, verwacht u ongeveer € 5.000 te betalen.
  • Een luxe refit met hangend sanitair kost ruim € 10.000.
  • Een natte ruimte kost u ongeveer € 12.000 - € 6.000 hiervan wordt alleen aan installatie besteed.
  • Installatie en arbeid kunnen tot 40% van uw budget kosten. Een loodgieter moet een badkamer in twee of drie dagen kunnen ombouwen.
  • Betegelen kost ongeveer € 80 m²

Kosten renovatie appartement - Bedrading aanleggen

Volledige herbedrading van een appartement met drie slaapkamers vanaf ongeveer € 7.000 - inclusief het afwerken van muren en het optillen van vloerplanken waar nodig (en repareren), nieuwe bekabeling, stopcontacten, hangers en rookmelders. Dimbare schakelaars, metalen stopcontacten, compleet opnieuw pleisteren, nieuwe plafondpanelen, afzuigventilatoren en extra kosten.

Kosten renovatie appartement - Leidingen leggen

Afhankelijk van benodigde onderdelen en leidingwerk kost het installeren van een douche € 150 tot € 400; elektrische douches zijn het snelst en het goedkoopst te installeren. Een bad vervangen kost € 200 tot € 400; het introduceren van een nieuw bad in een kamer of het verplaatsen van de locatie zal de prijs verhogen. Verwacht te betalen van € 150 tot € 400 om een ​​toilet te installeren; dicht gekoppelde en aan de muur gehangen loos zijn duurder om te installeren. Het plaatsen van een nieuwe watertank kost € 200 tot € 450, waarbij de kosten oplopen als er een extra persoon nodig is (tanks zijn zwaar) of een nieuwe locatie nodig is.

Kosten renovatie appartement - Isolering

Spouwmuurisolatie tijdens appartement renovatie kost € 600 tot € 1.000 voor een semi-drie slaapkamer appartement; rond de € 7,50 tot € 10,50 per vierkante meter. Buitenmuurisolatie is ongeveer € 9.500; tot € 25.000 voor een grote vrijstaande woning. Binnenmuurisolatie varieert tussen de € 4.500 en € 18.000, maar de terugverdientijd is nog vrij lang.

Kosten renovatie appartement - Nieuwe ramen

Dubbele beglazing voor een semi met drie slaapkamer appartement kost ongeveer € 3.500 tot € 6.000. UPVC-frames zijn de goedkoopste optie; hout of aluminium kosten zijn aanzienlijk hoger. Schuifpuien kosten vanaf ongeveer € 1.350; vouwdeuren beginnen vanaf ongeveer € 1.700.

FAQ Appartement renoveren

Waarom appartement renoveren?

Appartement renovatie kan soms een hoop kopzorgen geven. Toch kunnen de voordelen meestal perfect uitkomen. De voordelen van het appartement renovatie liggen nogal voor de hand. Vooropgesteld zal de appartement renovatie alleen al uw leefruimte extra comfortabel en esthetisch aantrekkelijk maken om in te wonen. Misschien overweegt u om nieuwe kasten te installeren om uw keuken op te fleuren. Of misschien dat u in wezen op zoek bent naar veel meer ruimte om in te wonen. Hoe dan ook, het appartement renoveren kan de locatie waar u leeft een schok van leven geven en helpen om indruk te maken op uw gasten die ongetwijfeld verrast zullen zijn over de nieuwe look van de plek.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak