Architecten

Voor veel opdrachtgevers is een bouwproject een once in a lifetime activiteit, wat kan betekenen dat er maar heel weinig bekend is over wat architecten doen en waarom het belangrijk is om er een aan te stellen voor een bouwproject. Wat uw project ook is, professionals kunnen namens u optreden vanaf de beginfase tot de voltooiing van uw bouwproject, of het ook is:

  • residentieel, educatief, industrieel of commercieel
  • een traditioneel of eigentijds nieuwbouw
  • onderhoud, opwaardering, verbouwing of uitbreiding van een bestaand gebouw
  • groot of kleinschalig, eenvoudig of complex

Door een gekwalificeerde en competente architecten aan te stellen, weet u dat zij de juiste training hebben en oplossingen bieden die het beste aan uw eisen voldoen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Architecten

image

BA-autoverzekering

Wettelijk verplicht en dekt de lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen
image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.
image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.
image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade
image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.


image

Een bijstandsverzerkering


Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat doen een architecten?

Architecten zijn professionele adviseurs die opdrachtgevers begeleiden bij het ontwerp-, plannings- en bouwproces van een bouwproject. Ontwerp staat centraal in hun rol, maar ze hebben ook te maken met een verscheidenheid aan andere elementen, met gedetailleerde kennis van stadsplanning, bouwcontrole wetgeving en bouwcontracten.

Architecten bepalen de algehele uitstraling van de gebouwen, maar het ontwerp omvat veel meer dan dat. Het ontwerp moet ook functioneel, veilig, economisch zijn en aansluiten bij de behoeften van de mensen die het gebruiken. Architecten passen onpartijdig en creatief denken toe op projecten van elke omvang, of het nu gaat om een ​​huisuitbreiding of een groot commercieel kantoor of school.

Waarom zou u architecten inhuren?

Dus u wanneer u eindelijk besloten heeft dat u uw nieuwe huis wilt gaan bouwen, wat is het volgende? Moet u eerst met een architect praten of rechtstreeks met een aannemer? Is het de moeite waard om een of meerdere architecten in te huren voor uw nieuwe woning? Het bouwen van een huis is een complexe klus, dus u moet de juiste persoon inhuren om het proces soepel te laten verlopen. Voor elk nieuw gebouw raden we aan architecten in te huren om de complexiteit van het bouwproces aan te kunnen.

1. Architecten hebben een beter begrip van uw behoeften

Architecten zullen de levensstijl en het gebruik van hun huidige huis van een huiseigenaar onderzoeken en bouwplannen opstellen die zowel voldoen aan de wensen van de eigenaar als aan de structurele vereisten. Alleen al door naar u te luisteren, zijn ze in staat uw behoeften en wensen om te zetten in een architecturale uitdrukking die ook voldoet aan de bouw- en stadscodes en de best practices op het gebied van constructie.

2. Over het algemeen beter ontwerp met architecten

Architecten leveren interessanter en creatiever ontwerpwerk, een betere relatie met de locatie en een superieure functionele plattegrond. Afhankelijk van de situatie moet u mogelijk plannen indienen met een erkend architecten zegel voordat u de grond inslaat.

3. Architecten vermijden ontwerpfouten

Vooral fouten die veel voorkomen in planboeken of bij onervaren ontwerpers. Zoals eerder vermeld, hebben architectonisch ontwerpers ontwerpervaring, dus het is een goed idee om hen het ontwerpproces te laten regelen, omdat ze daarvoor zijn opgeleid.

4. Architecten maken uw leven makkelijker

Bouwen is een lang proces dat altijd ingewikkeld en lastig is, vooral omdat u als eigenaar al bezig bent met uw leven. Het inhuren van architecten kan u ten goede komen, vooral omdat het helpt om gemoedsrust te houden door ervoor te zorgen dat het ontwerp- en bouwproces soepel verlopen.

5. Projectcoördinatie door architecten

Tijdens het ontwerp- en bouwproces kan het zijn dat u aanvullende diensten nodig heeft, zoals engineering en interieurontwerp. Architecten kunnen al deze professionals coördineren om tekeningen en ideeën gedeeld en consistent te houden en conflicten te vermijden. Daarnaast helpen architecten u door de complexe procedures heen om de benodigde bouwvergunningen te verkrijgen.

FAQ Architecten

Hoeveel kosten architecten in België?

Het is erg lastig om vast te stellen wat architecten in België kosten. In België stelt een architect namelijk zijn eigen loon samen zonder boven- of ondergrens. En er zijn verschillende manieren hoe een architect zijn rekening kan samenstellen. En het type werk dat u architecten vraagt voor u te doen kan de prijs ook beïnvloeden. Als u een architect in handen wilt nemen, dan hebt u waarschijnlijk een grote klus en wilt u dat dit in goede handen is. Misschien is het niet zo belangrijk om naar de kosten te kijken, maar meer naar de werkervaring en bekwaamheden voordat u een beslissing gaat maken wat betreft prijs. Gemiddeld kunt u rekenen op een bedrag tussen de €75,- en €100,- euro per uur. Het is echter gebruikelijker om een architect per project te betalen i.p.v. per uur.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak