Asbest verwijderen

Als u net naar een nieuw huis bent verhuisd of een doe-het-zelf-project onderneemt, heeft u mogelijk asbest gevonden of vermoedt u dat er asbest in uw huis aanwezig is. We lichten graag toe asbest is, de gevaren van asbest verwijderen zonder persoonlijke beschermingsmiddelen en hoeveel professionele verwijdering kost.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Asbest verwijderen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.
image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.
image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.
image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade
image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat is asbest?

Asbest werd jarenlang op grote schaal gebruikt in de bouw voordat de gevaren van het gebruik ervan eindelijk werden beseft. Asbest zit nog in veel gebouwen, waaronder cafés, huizen en zelfs scholen. De afgelopen tijd hebben de gevaren van asbest blootgelegd en het wordt regelmatig in gebouwen in België aangetroffen.

Asbestverwijdering

Als het gaat om het daadwerkelijk asbest verwijderen, zijn er verschillende methoden die professionals kunnen gebruiken. Ten eerste kunnen professionals een gecontroleerde bevochtiging techniek gebruiken, zoals injectie via naalden of sproeien, of als alternatief kan asbestverwijdering worden gedaan doordat de asbest wordt ingekapseld met een afdichtmiddel dat kan worden aangebracht met een roller en na droging een rubberen beschermende barrière vormt. Uiteindelijk betekent dit dat het asbest niet vrij kan komen.

Er zijn enkele asbestverwijdering taken waarbij asbesthoudende materialen met een lager risico betrokken zijn waarvoor geen vergunning vereist is. Dit komt omdat blootstelling aan asbestvezels bij dit soort werk naar verwachting geen significant risico zal opleveren, mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Op grond van de asbestregelgeving die in april 2012 van kracht is geworden, zijn er nu echter twee categorieën 'niet-vergunde' werkzaamheden, waarvan er één, 'meldingsplichtige niet-vergunde werkzaamheden', aanvullende eisen stelt aan werkgevers.

Voltooiing asbest verwijderen

Nadat de asbestverwijdering is gedaan in bulk of ingekapseld is, moeten alle oppervlakken in de asbest omhulling milieuvriendelijk worden gereinigd om eventueel achtergebleven vuil/resten te verwijderen. Om dit te doen, wordt het volledige oppervlak van de asbest behuizing grondig gestofzuigd en schoongeveegd met industriële apparatuur. Na afloop van deze procedure wordt de ruimte visueel geïnspecteerd. Ten slotte wordt na de inspectie de verantwoordelijkheid overgedragen aan een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium, dat vervolgens kan beginnen met het certificaat van herbezetting.

Asbestverwijdering door professional

U wilt dus het liefste van dit goedje in uw huis of werkomgeving af. Dit is waarom u een professional moet inhuren voor asbest verwijderen.

Verminderd veiligheidsrisico

Asbest is zeer giftig en gemakkelijk te verstoren. Asbestverwijdering moet door professionals worden gedaan, want als het niet met zorg wordt behandeld, komt er inhaleerbaar asbest in de lucht vrij. De symptomen van asbest gerelateerde ziekten verschijnen niet onmiddellijk. Het kan zelfs meer dan twintig jaar duren voordat ze worden opgemerkt. Het inhuren van een professional zal u ervan weerhouden dergelijke ziekten op te lopen.

Kostenefficiënt

Zelf asbest verwijderen kan kostbaar zijn in vergelijking met het inhuren van een professional om het te verwerken. Kiest u ervoor om zelf asbest te verwijderen, dan betaalt u zelf het benodigde gereedschap, de opruimkosten, de kosten voor de keuring van de gevaarlijke stoffen en de verwijderingskosten. Als u een asbestverwijderingsbedrijf inschakelt, hoeft u deze kosten niet apart te betalen.

Beschikbaarheid

Asbest verwijderen en afvoeren moet op de juiste manier gedaan worden, omdat het gemakkelijk wordt aangetast. Een professioneel asbestverwijderingsbedrijf zorgt ervoor dat deze elementen worden afgevoerd op plaatsen waar ze moeilijk te manipuleren zijn. Voordat ze worden weggegooid, moeten ze goed worden afgedicht om te voorkomen dat de vezels in de lucht komen. Zodra dit is gebeurd, wordt het vervolgens in een afvalbak voor asbestverwijdering gedaan waar de getrainde werknemers doorgaan met het verwijderen van het afval. Professionals zijn op de hoogte van de verwijderingsprocedures om ervoor te zorgen dat het asbest geen andere schade veroorzaakt.

Opgeleide professionals

Mensen die met asbestverwijdering worden belast, worden goed opgeleid om ervoor te zorgen dat ze bekend zijn met elke stap bij het verwijderen van het asbest. De asbestdeskundigen zijn goed op de hoogte van de technieken die zij moeten toepassen om te voorkomen dat asbest in de lucht komt. Ze hebben ook toegang tot de meest bruikbare tools en apparatuur die worden gebruikt bij het asbestverwijderings proces.

Blootstelling aan asbest

De reden dat asbest verwijderen belangrijk is, is omdat mensen in aanraking kunnen komen met asbest uit bestaande asbesthoudende materialen in gebouwen en producten. Als ze intact zijn, vormen ze zeer weinig risico. Als asbesthoudende producten echter op de een of andere manier worden beschadigd, kunnen er vezels vrijkomen. op dit moment is asbestverwijdering aan te raden. Voorzichtigheid is geboden bij doe-het-zelfwerkzaamheden in gebouwen die asbest bevatten. Mensen worden het meest blootgesteld aan asbestvezels door vezels in te ademen die in de lucht hangen. Degenen die betrokken zijn bij sloopwerkzaamheden, asbestverwijdering, asbestsanering, reparatie en onderhoud van gebouwen kunnen worden blootgesteld aan hogere niveaus van asbest, omdat bij het verstoren van dergelijke materialen vezels vrijkomen in de lucht.

FAQ Asbest verwijderen

Wat kost asbestverwijdering?

U zult altijd eerst een asbestinspectie moeten laten uitvoeren door een gediplomeerd landmeter. Zij brengen het type asbest in uw woning in kaart en brengen eventuele risico's in kaart. Een onderzoek naar asbestverwijdering kost ongeveer € 230,-.
De prijs die u betaalt voor asbestverwijdering wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid asbest die moet worden verwijderd, het type asbest, de huidige staat en de locatie. U kunt mogelijk een verlaagd tarief krijgen van uw gemeente om de kosten van asbestverwijdering te verlagen.
De gemiddelde prijs voor asbestverwijdering per m2 ligt rond de € 55,-. Als alternatief kost het inkapselen van asbest ongeveer €10 per m2.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak