Betonboringen

Afhankelijk van het soort projecten kunnen een paar verschillende dingen in u opkomen als u denkt aan betonboringen. In de bouwwereld is het boren van beton het proces van snijden of boren door beton, of het nu gaat om plafonds, muren of vloeren. En over het algemeen worden betonboringen niet gebruikt voor doe-het-zelf-dingen, zoals kleine gaatjes in een muur voor meubels of gordijnen.

Betonboringen zijn iets waarvoor u met een professioneel boorbedrijf wilt werken, om tijd en kopzorgen te besparen en ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan. Betonboringen omvat het snijden van een cilindrisch stuk beton uit een grotere constructie. Omdat beton zo'n hard materiaal is, worden betonboringen uitgevoerd met een diamant kernboor.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Vraag een offerte gratis aan
image
03 /
Kies de beste aanbieding

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij
uw huis

Verschillende soorten Betonboringen

image

BA-autoverzekering

Wettelijk verplicht en dekt de lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Hoe betonboringen werken

Een diamantboor is een onmisbaar gereedschap voor het boren van beton. De diamantboren die in deze boren worden gebruikt, zijn bevestigd aan het uiteinde van een stalen buis. In veel gevallen wordt de boorinstallatie zelf op de een of andere manier op de vloer of op een oppervlak gestabiliseerd met behulp van een vacuüm afdichting, een bout of een anker. Dit zorgt voor precisie en controle tijdens de betonboringen.

Net als een gatenzaag verwijdert de kernboor een perfect cilindrische betonkern van het te zagen oppervlak. De betonnen cilinder die in de boor blijft, wordt de 'kern' genoemd. Zodra de kern is verwijderd, is het proces voltooid. Om wrijving te verminderen en oververhitting tijdens het boren te voorkomen, worden de boren gekoeld met water.

Toepassingen voor betonboringen

Beton boren kent talloze toepassingen voor veel verschillende industrieën. Het kan worden gebruikt om een ​​gat in een betonnen vloer, plafond of muur te maken wanneer dat nodig is, en om mangaten te maken. Meestal worden betonboren en boren gebruikt voor penetratie van nutsvoorzieningen. Dit is belangrijk op een groot aantal verschillende gebieden, zoals elektriciteit, sanitair, afvoer en HVAC. Beton boren wordt ook gebruikt om paden te creëren voor telefoon- en computerlijnen, evenals voor structurele testen.

Voordelen van beton boren

Het kiezen van betonboring voor bovengenoemde toepassingen heeft een aantal voordelen. Een van de belangrijkste is dat beton boren kan worden gebruikt om gaten te maken met een diameter van 1.5 centimeter tot een meter. Deze gaten kunnen op elke diepte en onder elke hoek worden geboord, zowel verticaal als horizontaal.

Het snijden van een betonkern met een diamantboormachine veroorzaakt geen noemenswaardig stof of geluid en is daarom minimaal storend. Betonboormethoden zijn ook zeer geschikt voor besloten ruimtes, afgelegen en gevoelige locaties. Beton boren is een ideale keuze voor projecten van alle soorten en maten.

Wanneer beton boren

Betonboringen in de bouw

Bij sommige bouwontwerpen wil je een stevig midden van beton. Dit kan om verschillende redenen nuttig zijn. Een daarvan is voor structurele ondersteuning. Extreem hoge gebouwen kunnen een solide kern van beton gebruiken die is versterkt met constructiestaal voor dragende doeleinden. In andere gevallen kan een betonnen kern worden gebruikt om kluizen, kluizen of veilige kamers te omringen. Bovendien is dit een favoriete constructiemethode bij het maken van liftschachten. Deze vorm van beton boren komt vaak van pas bij het bouwen van hoogbouw of andere massieve constructies.

Betonboringen bij het verwijderen van beton

Wanneer besproken in termen van beton verwijdering, wordt de term uitboren gebruikt. Het gaat minder om het daadwerkelijk uitboren en meer om professioneel zagen en boren om overtollig beton voor renovatie te verwijderen. Hoewel dit niet het soort ding is waarvoor u een professioneel boorbedrijf nodig heeft, kan het gebruik van een expert ervoor zorgen dat uw locatie niet stikt van betonstof en dat de verwijdering zo efficiënt mogelijk wordt gedaan. Zowel in termen van tijd en budget. Dus als uw betonboring project veel overtollig beton omvat dat uit de weg moet worden geruimd voordat u het echte werk kunt beginnen, is het de moeite waard om een ​​bedrijf te zoeken dat gespecialiseerd is in dit soort verwijdering.

FAQ Betonboringen

Betonboringen prijs

De betonboringen prijs is afhankelijk van de grootte van het gat dat u nodig heeft. Als er meer moet worden gedaan, of als er een andere moeilijke taak moet worden uitgevoerd, kan er wat extra in rekening worden gebracht. De gemiddelde kosten voor het boren van een gat in beton bedragen 125-200 euro. Deze voorbeelden zijn voor relatief kleine taken. De prijzen die we hier hebben vermeld, zijn alleen bedoeld als richtlijn, dus zorg er altijd voor dat u een aantal offertes ontvangt voor het werk dat u nodig heeft voordat u ervoor kiest om door te gaan.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak