Betonkelders

Het is een feit: betonkelders zijn uniek. Vraag een groep mensen naar hun mening over het bezitten van een huis met een betonkelder, en u zult zeker een scala aan reacties krijgen. Voordat we de basistypen van kelderconstructies bekijken en wat u moet weten over de verschillen daartussen.

Er zijn meerdere positieve aspecten van het hebben van een betonkelder. Praktisch gezien zorgt een betonkelder voor meer leefruimte en bergruimte. Dit stelt u in staat om de vierkante meters van uw woonruimte te maximaliseren en biedt extra ruimte die vooral welkom is voor grote gezinnen. Als het tijd is om uw huis op de markt te brengen, zal een kelder uw woning zeker aantrekkelijker maken. Andere voordelen zijn de mogelijkheid om een groter huis te kopen of te bouwen met een kleinere voetafdruk, veiligere kamers tijdens extreem weer en koelere ruimtes tijdens de zomermaanden.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Betonkelders

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Bouwt u een nieuwe woning?

De kans is dan groot dat u er een tijdje zult wonen en onvermijdelijk zal er een tijd komen dat u zou willen dat u meer ruimte had. Als u uw huis op een betonkelder bouwt, is uw enige optie later een dure toevoeging. Als u echter nu vooruit plant, kunt u direct onder uw voeten een hoogwaardige woonruimte beschikbaar hebben.

Slimme nieuwe huizenbouwers bieden flexibiliteit in hun huisontwerpen, waardoor creatief gebruik van woonruimte op een lagere verdieping mogelijk is. Een betonkelder biedt tegenwoordig een van de meest economische ruimte in de nieuwbouw van woningen. Praat bij het plannen van uw huis met uw aannemer over deze ideeën voor kelderontwerp om ervoor te zorgen dat u nu en in de toekomst het meeste uit uw nieuwe huis haalt.

Gegoten betonkelders

Gegoten betonkelders zijn waarschijnlijk het meest voorkomende type constructie. Mensen geven de voorkeur aan deze optie omdat het stevig en eenvoudig is. Zoals de naam al doet vermoeden, begint de gestorte betonkelder met het storten van een fundering voor de vloer.

Een modulair bekistingsysteem zal worden gebruikt om de muur op zijn plaats te houden terwijl ze drogen. Dit resulteert in sterke betonkelder muren die doorgaans niet veel problemen veroorzaken. Wanneer er zich toch waterlekken voordoen in gestorte betonkelder muren, ontstaan deze meestal langs de voegen tussen de muren en de vloer. Het is ook mogelijk dat er scheuren in de muren ontstaan, waardoor er na verloop van tijd kleine hoeveelheden water in de betonkelder kunnen sijpelen.

Betonblokken

De minst dure optie voor betonkelders is het gebruik van betonblokken of metselwerk. De muren zijn gemaakt van cinder blokken en kunnen worden gebouwd in een fractie van de tijd die nodig is om een gestorte betonkelder te maken. Wapeningsstaal wordt over het algemeen gebruikt om de sterkte van deze muren te verbeteren.

Betonblok muren zijn over het algemeen wel gevoeliger voor waterlekken. Naast het potentieel voor lekken langs vloer- en muurverbindingen, kan er soms water door de mortel sijpelen die de afzonderlijke blokken bij elkaar houdt. De holle aard van cinder blokken betekent ook dat ze water gedurende lange tijd kunnen vasthouden nadat het is binnengekomen, zelfs nadat de omringende grond is opgedroogd.

Prefab betonkelders

Om geld en tijd te besparen op een bouwplaats, zullen bouwers van veel nieuwere woonstructuren overgaan op geprefabriceerde funderingsmuren. Deze wanden worden elders gefabriceerd en vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd wanneer ze klaar zijn om als betonkelder te worden geïnstalleerd.

Geprefabriceerde paneelwanden zijn verrassend sterk, maar ze zijn niet zo gebruikelijk als gegoten betonkelders. Geprefabriceerde panelen maken gebruik van een zeer sterke, waterarme betonmix, waardoor ze op de lange termijn waterbestendiger zijn. Als er echter waterschade optreedt, verschijnt deze meestal langs de voeg tussen de muren en de vloer.

FAQ Betonkelders

Wat is de prijs voor betonkelders?

Een prefab betonkelder van 10m2 kost u tussen de € 3.500 en € 5.000,- inclusief levering en installatie. Een geprefabriceerd model van 15m2 kost meer richting €6.500 en €8.000.
De kostprijs van een gestorte betonkelder varieert van € 200/m2 tot € 250/m2. Als we uitgaan van de laagste prijs en u heeft een kelder van 100 m2 dan dient u rekening te houden met een budget van circa € 20.000. Dit zijn zaken die veel kans nog moeten worden toegevoegd: grondsanering, wapen studies, droogzuiging en eventuele grond- en graafwerken.
Over het algemeen verhardt beton in 24 tot 48 uur, zodat u erop kunt lopen en binnen een week gedeeltelijk is uitgehard (houd het cement vrij en vrij van zwaar materieel gedurende deze periode), waarna u kunt doorgaan met bouwen.
De minimaal aanbevolen dikte is 1 tot 2 inch (25 tot 50 mm) voor een volledig verlijmde betonnen deklaag geplaatst op een basisplaat die praktisch vrij is van scheuren en waarin het beton gezond, schoon en van goede kwaliteit is.
Beton is een ongelooflijk duurzame vloerkeuze, vooral als het goed is afgedicht. Of het nu gaat om een commerciële of residentiële woning, een kelder of een garage, een betonvloerafdichting is een gemakkelijke en betaalbare manier om ervoor te zorgen dat het oppervlak er op zijn best uitziet en jarenlang goed blijft functioneren.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak