Bijgebouwen

Bijgebouwen zijn een populaire woning toevoeging die steeds vaker voorkomt bij woningen. Als u op zoek bent naar manieren om uw huis uit te breiden, kan een bijgebouw een ideale oplossing zijn. Door zo'n enorme hoeveelheid extra ruimte te bieden, kunt u bijgebouwen voor verschillende doeleinden gebruiken. Of u nu nieuwe kantoorruimte, een dansstudio of zelfs extra woonruimte nodig heeft, bijgebouwen kunnen u helpen.

Bijgebouwen zijn geschikt voor zo'n breed publiek vanwege hun veelzijdigheid en kunnen voor elk doel worden aangepast en op maat gemaakt. Er kunnen zelfs scheidingswanden geïnstalleerd worden om uw kamer op te delen voor verschillende intenties. Denk aan opties zoals een gym met een doucheruimte.

Als op zichzelf staand product zijn bijgebouwen ideaal voor iedereen die niet alleen de beschikbare ruimte in huis wil vergroten, maar ook privacy wil toevoegen. Bijgebouwen in uw tuin bieden de luxe van uw persoonlijke ruimte waar u zich kunt terugtrekken wanneer dat nodig is. Bijgebouwen zijn er in verschillende afwerkingen en stijlen voor elk type woning. Of u nu op zoek bent naar iets moderns, of een traditioneel blokhut-achtig ontwerp.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Bijgebouwen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Bijgebouw hout

Wie interesse heeft in een tuinhuis, staat allereerst voor de keuze van het juiste hout. Sparren, grenen, lariks, berken of een eiken tuinhuis? Welke houtsoort is het meest geschikt, ziet er het beste uit en gaat het langst mee? Het houten bijgebouw is erg populair bij tuinhuis eigenaren, omdat het mensen het gevoel geeft in de natuur te zijn en toch het comfort van een beschutte ruimte niet te hoeven verlaten. Hout past zich ook heel goed aan de omgeving aan en past optisch in bijna elke tuin, zowel qua materiaal als qua uitstraling. Vraag altijd een professional om advies, hij of zij kan u alle relevante en specifieke informatie geven.

Gemetst tuinhuis

Hoewel de meeste bijgebouwen worden vervaardigd met hout, kunnen ze ook met stenen worden gebouwd. Een gemetst tuinhuis kost namelijk veel meer. Bijgebouwen gemaakt met blokken en of bakstenen hebben hogere kosten dan hun tegenhangers met houtskeletbouw. Dit is om verschillende redenen. Ten eerste zijn de grondwerken voor een gemetselde tuinhuis veel uitgebreider dan die voor een houten bijgebouw. Er moet grond worden uitgegraven om de betonnen fundering mogelijk te maken die nodig is om de constructie te ondersteunen. Bakstenen zijn duur en het leggen van de blokken en de stenen om de fundering van het bijgebouw te vormen is veel arbeidsintensiever dan het installeren van een geïsoleerde bijgebouw van hout.

Bijgebouwen zonder vergunning

In de tijd van onze grootvaders was het verkrijgen van bouwvergunningen geen onderdeel van de routine. U kon bijgebouwen neerzetten wat u wilde (op eigen risico), zolang het maar op uw eigen terrein was. Bouwen zonder vergunning was wijdverbreid. Het was zeker in uw belang om te bouwen op een manier die uw buren destijds niet boos maakte, aangezien de enige regeringsmacht die de bouwplannen controleerde voornamelijk ongeschreven wetten en stille overeenkomsten tussen buren waren. De enige uitzonderingen waren gebieden die eigendom zijn van de stad en de overheid en openbare gebouwen, onderworpen aan strikte veiligheidsregels. Maar in de technologische hoogconjunctuur van de moderne wereld moeten de regels om verschillende redenen strenger zijn, variërend van financiële wetten tot het belangrijkste: veiligheid.

Mag ik mijn eigen bijgebouw opzetten zonder toestemming van de overheid? Deze vraag kan alleen worden beantwoord door een goed geïnformeerde deskundige op het gebied van de wetgevende macht in uw regio, idealiter een advocaat of een overheidsfunctionaris. Dit is waar u in de eerste plaats naartoe wilt. Overheidsfunctionarissen zijn waarschijnlijk de beste optie, aangezien zij wettelijk verplicht zijn u alle benodigde informatie te geven over vergunningen voor bijgebouwen. Het is ook aan te raden om met deze mensen een goede verstandhouding te hebben, aangezien u ze meerdere keren zult ontmoeten.

FAQ bijgebouwen

Hoe bijgebouw verwarmen?

Veel mensen geven de voorkeur aan volledig natuurlijke of milieuvriendelijke oplossingen om hun bijgebouw te verwarmen zoals zonne-energie. Dat komt omdat natuurlijke oplossingen zeer betaalbaar, eenvoudig te installeren en behoorlijk efficiënt zijn. Het gebruik van een (hout)kachel is waarschijnlijk de meest eenvoudige oplossing en wordt vaak gebruikt voor het verwarmen van zowel kleine als middelgrote bijgebouwen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak