Centraal stofzuigsysteem

Wilt u snel en stil uw huis kunnen stofzuigen, zonder te slepen met een stofzuiger? Overweeg dan om een ​​ingebouwd centraal stofzuigsysteem te (laten) installeren. Met een centrale stofzuiger draagt u gewoon een lichtgewicht stofzuigerslang en een steel met een stofzuigerkop. Wanneer u de slang in een wand- of vloerinlaatventiel steekt, wordt de centrale stofzuiger automatisch ingeschakeld.

Wanneer u stofzuigt, reizen stof en vuil door de stofzuigerslang van de centrale stofafzuiging in een pijpleiding van PVC-buizen. Die pijpleiding loopt door huismuren, vloeren of zolder naar een grote krachtbron/vuilopvangbak die meestal op een afgelegen plek is gemonteerd, zoals de kelder, garage of bijkeuken. Centrale stofzuigsystemen zijn eenvoudig online te koop.

Controleer voordat u een centraal stofzuigsysteem koopt of het geschikt is voor uw huis. Als dit het geval is, moet u de juiste maat van de te kopen unit bepalen en de hoeveelheid leidingen en het aantal benodigde componenten bepalen. Om dit te doen, moet u de lay-out van het systeem achterhalen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Centraal stofzuigsysteem

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Voordelen centraal stofzuigsysteem

Doordat de centrale stofzuiger meestal buiten het woongedeelte hangt, stofzuigt u rustig zonder tv-kijkers of telefoongesprekken te storen. In de meeste gevallen hoort u alleen de "woosh" van lucht die in de vacuümkop gaat. Bovendien blazen fijne stofdeeltjes niet terug in woonruimtes - een probleem met de meeste draagbare stofzuigers. Dit is vooral belangrijk voor mensen die gevoelig zijn voor stof in de lucht. Nog een pluspunt: de grote opvangbakken hoeven doorgaans maar twee of drie keer per jaar te worden geleegd.

Werking centraal stofzuigsysteem

Omdat de motor en de collector op afstand zijn, heeft eigenlijk elk centraal stofzuigsysteem grotere bussen en krachtigere motoren dan standaardstofzuigers. Zoals eerder vermeld, hebben ze ook een grotere capaciteit om stof en vuil op te vangen.

De meeste huizen hebben één of twee centrale vacuüminlaatkleppen nodig op elke verdieping, centraal gelegen. Hoewel inlaatkleppen het beste langs de onderkant van binnenmuren kunnen worden geplaatst, kunt u ze ook in vloeren installeren als u ze uit de buurt van voetverkeer plaatst en de vloerinlaten uitrust met metalen afdekkingen.

Indien centraal gelegen, zijn drie of vier inhammen meestal voldoende voor een huis. De lange stofzuigerslang van de centrale stofafzuiging maakt het mogelijk om twee of drie kamers te stofzuigen vanuit een enkel inlaat reservoir. Ongeacht het aantal inlaten moet de slang van een van de inlaten naar elke hoek van het huis reiken. Hoewel inlaten en slangen enigszins gestandaardiseerd zijn, kunnen ze per fabrikant verschillen, dus het is belangrijk om een ​​stofzuigerslang voor centrale stofafzuiging te kopen die is ontworpen om op uw inlaatkleppen te passen.

Is een centraal stofzuigsysteem geschikt voor u?

Hoewel een centrale stofzuiger in de meeste huizen een geweldig gemak zijn, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Ingebouwde centrale stofzuigsystemen zijn het gemakkelijkst te installeren in nieuwbouw. Als u dus al muren opent voor verbouwingen of andere verbeteringen aan uw huis, is dit waarschijnlijk een uitstekende gelegenheid om eenvoudig een van deze systemen te installeren.

Achteraf inbouwen van een centraal stofzuigsysteem

Aan de andere kant kan het achteraf inbouwen van een centraal stofzuigsysteem in de meeste bestaande huizen ook nog relatief eenvoudig zijn. Hoe gemakkelijk hangt af van uw woning of, meer specifiek, toegang tot een kelder, kruipruimte of zolder voor het routeren van de centrale vacuümleidingen.

In een huis met één verdieping en een kelder of kruipruimte, kunnen slangen voor een centrale stofzuiger onder de vloer lopen en een korte afstand in muren steken - deze methode werkt goed voor niet-dragende binnenmuren die niet worden ondersteund door balken of funderingen. Of buizen kunnen rechtstreeks dienen voor vloerinlaten (veruit de gemakkelijkste methode bij het achteraf aanbrengen).

Een centrale stofzuiger op maat maken

Bij het kopen van een centraal stofzuigsysteem is het erg belangrijk om de motorunit af te stemmen op het huis, zodat het apparaat krachtig genoeg is om effectief vuil door het systeem te trekken vanuit elk hoekje en gaatje op elke verdieping. Het kopen van de juiste maateenheid is geen rocket science, maar het kan een beetje lastig zijn. U moet rekening houden met de vierkante meters van uw huis, de lengte van de pijp die nodig is om het systeem te onderhouden en de benodigde zuigkracht.

Accessoires voor centrale stofzuigers

Een verscheidenheid aan accessoires, zoals die worden gebruikt op standaardstofzuigers, zijn beschikbaar voor centrale stofzuigers: vloer-, stof- en bekledingsborstels; spleet gereedschap; en twee soorten tapijtborstels met een klopper - elektrisch en turbo-aangedreven. Elektrische koppen zijn de sterkste, maar sommige modellen hebben een stopcontact nodig in de buurt van elke vacuüm uitlaat, zodat u een netsnoer kunt aansluiten dat langs de stofzuigerslang voor centrale stofafzuiging loopt. Turbokoppen gebruiken de lucht die door het vel stroomt om de klopper te laten draaien.

Fabrikanten bieden een verscheidenheid aan verbeteringen aan de basis accessoires voor de centrale stofzuiger: verzamelcontainers met schimmeldodende coatings, opvangbak die met of zonder vacuüm zakken kunnen worden gebruikt, intrekbare slangen en sokachtige afdekkingen die voorkomen dat slangen houten vloeren beschadigen. Sommige hebben ook digitale bedieningselementen die u waarschuwen voor een volle container of vereist onderhoud.

FAQ Centraal stofzuigsysteem

Wat kost Centraal stofzuigsysteem

De kosten van een centrale stofzuiger worden bepaald door de capaciteit van de motorunit, het aantal aansluitpunten, het aantal lopende meters leiding dat moet worden voorzien, de werkuren en eventuele optionele voorzieningen. Het installeren van een centraal stofzuigsysteem kost gemiddeld tussen de €1.500 en €4.500. De prijs zal lager of hoger zijn, afhankelijk van de gewenste eigenschappen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak