Centrale verwarming

Centrale verwarming heeft een primair verwarmingstoestel, zoals een oven of boiler, die zich op een afgelegen plaats bevindt, bijvoorbeeld een kelder of garage. Centrale verwarming levert warmte door het hele huis door verwarmde lucht door een systeem van luchtkanalen te pompen of door heet water of stoom door leidingen naar kamer radiatoren of convectoren te sturen.

Bij zowel geforceerde lucht- als zwaartekrachtsystemen schakelen een of meer thermostaten de verwarmingseenheid uit en weer in als de kamertemperatuur stijgt en daalt. Huizen zonder centrale verwarming maken normaal gesproken gebruik van elektrische plintverwarmers of, in sommige gevallen, in-muur of in-vloer gasverwarmers of stralingswarmte.

In moderne woningen zijn luchtkanalen het meest voorkomende type centrale verwarming en koeling. Als uw huis een airconditioner, warmtepomp of oven heeft, is het een luchtkanaalsysteem.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Vraag een offerte gratis aan
image
03 /
Kies de beste aanbieding

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis 

Verschillende soorten Centrale verwarming

image

BA-autoverzekering

Wettelijk verplicht en dekt de lichamelijke en materiële schade die een derde kan oplopen

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Een bijstandsverzekering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Soorten thermostaat voor centrale verwarming

U bent misschien veel verschillende soorten thermostaat tegengekomen, maar u weet wellicht niet het verschil tussen elk. Dit zijn de belangrijkste termen die u moet kennen:

Kamerthermostaat voor centrale verwarming

Een kamerthermostaat is in feite een term die wordt gebruikt om de hele verzameling thermostaattypes te beschrijven. Ze kunnen mechanisch of digitaal zijn, bekabeld of draadloos, en kunnen worden getimed om ervoor te zorgen dat u alleen de energie gebruikt die u nodig heeft wanneer u deze nodig heeft.

Analoge thermostaat voor centrale verwarming

Dit soort thermostaat is goedkoper in aanschaf en eenvoudig te bedienen. Ze bestaan ​​uit een wijzerplaat met cijfers die de temperatuur in graden Celsius aangeeft - deze kan op de gewenste temperatuur worden ingesteld. Deze eenvoudige soorten thermostaat zijn ideaal voor huizen met oudere bewoners of mensen die wat meer eenvoud nodig hebben met hun algehele systeem.

Digitale thermostaat voor centrale verwarming

Digitale thermostaten zijn een populaire keuze. Ze zien er beter uit, ze zijn gemakkelijker te bedienen en hebben meestal meer functies voor de centrale verwarming. Hoewel ze een beetje duurder zijn indien u digitaal gaat, kunt u een nauwkeuriger meting krijgen.

Digitale thermostaten hebben meestal een paneel dat kan worden opgetild om meer wijzerplaten en functies te onthullen, waaronder knoppen om tijden en verschillende temperaturen in te stellen. Indien correct geprogrammeerd, bespaart u energie en verhoogt u uw comfort.

Hoe werkt centrale verwarming?

Met een geforceerd luchtsysteem verwarmt een oven lucht, een airconditioner koelt lucht, een warmtepomp verwarmt of koelt lucht, en vervolgens dwingt een ventilator de verwarmde of gekoelde lucht door het systeem en naar buiten in de woonruimtes.

Bij een zwaartekracht oven voeren convectiestromen (veroorzaakt door de natuurlijke neiging van warme lucht om op te stijgen) verwarmde lucht door het systeem vanuit een oven die zich op of onder de begane grond bevindt. Zwaartekracht systemen in centrale verwarming hebben geen ventilatoren, en meestal zeer grote luchtkanalen die alleen verwarmde lucht kunnen leveren.

Een warmtepomp kan zowel voor verwarming als voor koeling zorgen. In de winter haalt een warmtepomp warmte uit de buitenlucht en geeft deze binnen af. Op warme zomerdagen werkt het omgekeerd, onttrekt warmte aan de kamerlucht en pompt het naar buiten. Net als centrale verwarming werken bijna alle warmtepompen op elektriciteit.

Ze hebben een buiten compressor/condensoreenheid die via met koelmiddel gevulde slangen is aangesloten op een binnenlucht behandelingskast. Terwijl het koelmiddel door het systeem beweegt, voltooit het een basis koelcyclus, waarbij de spoelen in de luchtbehandelingskast worden verwarmd of gekoeld.

Wat is een thermostaat en hoe werkt het in centrale verwarming?

De thermostaat van uw centrale verwarming wordt gebruikt om de verwarming in uw woning te regelen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u de thermostaat op een gewenste temperatuur instellen en erop vertrouwen dat deze werkt om deze temperatuur te regelen.

Als de temperatuur in uw huis bijvoorbeeld onder de door u gekozen ideale temperatuur daalt, schakelt uw thermostaat de verwarming in om hem op te warmen. Wanneer uw temperatuur het gewenste punt heeft bereikt, schakelt de thermostaat de verwarming uit om oververhitting en verspilling van energie te voorkomen.

Hoe werkt centrale verwarming met thermostaat?

Uw centrale verwarming is een essentieel onderdeel in de werking van uw verwarmingssysteem. Wat uw temperatuur behoeften ook zijn - dit apparaat is er voor u om eenvoudig en snel de warmte niveaus te regelen. Het is ontworpen om de temperatuur van uw kamer af te lezen en te beheren, zodat u zich veel comfortabeler voelt. Het is gemakkelijk om de juiste verwarmingsthermostaat voor u te vinden en u kunt erop vertrouwen dat u op de lange termijn energie bespaart.

FAQ Centrale verwarming

Hoeveel kost centrale verwarming?

Een nieuw centrale verwarming is een grote investering voor elke huiseigenaar of verhuurder, en de prijs voor het installeren van centrale verwarming kan variëren afhankelijk van het type ketel of verwarming, het aantal radiatoren en andere belangrijke componenten. Het kan tussen de €2.300 – € 5.500 kosten om centrale verwarming te laten installeren, afhankelijk van de brandstofbron, de locatie van de ketel en de kenmerken van het onroerend goed. Het is belangrijk om prijzen voor verwarmingssystemen te vergelijken en een aantal verschillende offertes te krijgen. Het is ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u een gerenommeerde, opgeleide vakman krijgt om de installatiewerkzaamheden uit te voeren.
Het advies van experts is om het onderhoud centrale verwarming eens in de twaalf maanden te laten doen. Dit is in feite een wettelijke verplichting voor verhuurders. Het is niet verplicht voor degenen die hun huis bezitten, maar het wordt sterk aanbevolen. U kunt natuurlijk vaker een cv-service laten regelen (twee keer per jaar), maar het mag niet minder vaak zijn.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak