Copywriter 244165-NL

Copywriter Bestprice.be

Freelance tekstschrijver gezocht in jouw regio? Via Bestprice heb je de ideale copywriter meteen gevonden!In slechts enkele klikken neem je rechtstreeks contact op met een SEO tekstschrijver uit jouw omgeving.

copywriters freelance

Tekstschrijver copywriter terminologie

Ondanks dat de termen tekstschrijver en copywriter vaak door elkaar gebruikt worden, is er wel degelijk een verschil.

Een, al dan niet, freelance tekstschrijver doet precies wat je ervan verwacht. Teksten schrijven. Goede, mooie, vloeiende, foutloze teksten. Een tekstschrijver inhuren voor informatieve (web)teksten, brochures, brieven of persberichten, is dus zeker een goed idee.

Maar wat is een copywriter dan en wat doet die precies? Wel, een copywriter is iemand die commerciele webteksten en andere overtuigende teksten voor je maakt. Met deze reclame teksten vertelt de freelance schrijver een verhaal dat leidt tot een bepaalde actie. Het zogenaamde storytelling met call-to-action. Denk maar aan de aankoop van een bepaald product of dienst, inschrijving op een nieuwsbrief of de komst naar een event.

Dat gezegd zijnde, tegenwoordig zijn meer en meer tekstschrijvers copywriters. Simpelweg omdat we in een tijd leven waar copywriting bijna de norm is. Tenzij het gaat over puur informatieve brieven, zonder dat je actie verwacht van de lezer.

Hier bij Bestprice gebruiken we de termen door elkaar, maar is het in de beschrijving altijd duidelijk wat je precies mag verwachten.

Copywriter gezocht

Waarvoor kan je zoal een tekstschrijver/copywriter inhuren?

  • Schrijven voor je website en blog
  • Bijhouden van je blog
  • Schrijven van teksten voor de pers: kranten, tijdschriften, online
  • Bekijken en perfectioneren van je branding
  • Schrijven van printed copy: folder, brochure, magazine
  • Bijhouden van Social Media
  • Schrijven van nieuwsbrieven
Tekstschrijver website

Wanneer je een website tekstschrijver zoekt, is het tegenwoordig erg belangrijk dat de tekstschrijver SEO beheerst. Dit betekent dat de copywriter bepaalde technieken onder de knie heeft om je website bovenaan Google te laten verschijnen. SEO teksten kosten wel meer tijd en energie, dan een gewone tekst schrijven. Een tekstschrijver inhuren doe je dus voor veel meer dan enkel een paar woorden in een zin zetten.

Wanneer je kiest voor een SEO copywriter, hou dan wel in gedachten dat je website ook best zoekmachine geoptimaliseerd is. Dit doe je door een goede webdesigner aan te stellen.

Copywriter
Tarief copywriter

Om een idee te hebben van een tekstschrijver tarief, kan je via Bestprice een offerte aanvragen bij de schrijver zelf. Hierbij is het belangrijk om goed te omschrijven wat je van de tekstschrijver of copywriter verwacht. Het tarief tekstschrijver is meestal per uur, maar soms ook per project.

Vergelijk de offertes om te besparen op het uurtarief copywriter. Hou er wel rekening mee dat een SEO schrijver een hoger tarief hanteert.

Waar tekstschrijver of copywriter vinden?

Dringend een freelancecopywriter gezocht om jouw teksten te (her)schrijven? Dan kan je bij Bestpriceeen copywriter vinden bij jou in de buurt. Natuurlijk kan een de copywriter het schrijfwerk perfect op afstand doen, zonder dat jij of de schrijver in kwestie zich hoeft de verplaatsen. Maar soms is het gemakkelijk om een persoonlijk gesprek te hebben met de copywriter om uit te leggen wat je precies verwacht. In face-to-face gesprek krijg je dit meestal beter uitgelegd.