Crepi

Crepi is een type gevelpleister dat voornamelijk bestaat uit cement en zand. Crepi, ook wel sierpleister genoemd, kan zowel binnen als buiten als afwerkingsmateriaal gebruikt worden. Crepi, hoewel minder bekend, is een volwaardig alternatief voor baksteen of andere gevelbeplating. Het belangrijkste voordeel van crepi is dat het kan worden gebruikt als afwerklaag voor externe isolatie.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Crepi

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Minerale bekleding voor de gevel

Crepi is een ruwe versie van minerale gevelpleister. Het wordt in een dikke laag aangebracht om eventuele onvolkomenheden te verbergen. Hierdoor is deze crepi ideaal voor het renoveren van oudere woningen. Minerale pleister kan worden gebruikt om structuur aan uw gevel te geven. Nadat de patch is geplaatst, wordt er een patroon in gekrast.

Minerale pleister heeft een hoge dampdoorlatendheid. Dit is zeer effectief in het voorkomen van opstijgend vocht. Zoals eerder vermeld, is minerale pleister ideaal voor het renoveren van oudere huizen, en omdat deze huizen meer vatbaar zijn voor opstijgend vocht, biedt minerale pleister een dubbele oplossing.

Synthetische crepi

Minerale pleister heeft een egaler uiterlijk dan synthetische sierpleister, siliconenpleister of kunstharspleister. Deze crepie is meer een afwerklaag dan een gevelbekleding op zich. Kunstharspleister wordt voornamelijk gebruikt als buitenisolatie. Het is elastischer dan minerale pleister en heeft dus minder kans op scheuren.

Hoewel synthetische sierpleister vuil beter afstoot dan minerale pleister, is het minder kleurvast. Het wordt in twee of drie lagen aangebracht, waarbij alleen de bovenste laag wordt geverfd.

Isolerende crepi

Isoleren is goed investeren. De meest effectieve manier van isoleren is van buitenaf. Buitenisolatie moet nog worden voltooid. Dit kan met verschillende materialen, waaronder steenstrips, hout, PVC en crepie. Door uw buitengevel met isolerende crepi te bewerken, kiest u niet alleen voor een onderhoudsarme gevelbekleding maar ook voor een uiterst effectieve isolatiemethode.

Voor- en nadelen van crepi

+ Vochtbescherming: Crepi beschermt uw gevel tegen vocht. Er is waterafstotende en dampdoorlatende sierpleister aangebracht. Hierdoor wordt het binnenkomende vocht (bijvoorbeeld regen) niet opgenomen door de oude bekleding. Als dit het geval is, kunnen er zowel binnen als buiten de woning vochtige plekken ontstaan. Crepi beschermt uw gevel tegen indringend en opstijgend vocht.

+ Energie-efficiëntie: het wordt ten zeerste aanbevolen om isolatie te installeren in combinatie met de crepie. De EPC-waarde van uw woning stijgt en uw energierekening daalt als u uw gevel van buiten isoleert.

+ Veel kleuren: crepi kleuren zijn heel verschillend en kunnen op meerdere manieren worden gebruikt. Met Crepi kunt u creatief zijn omdat er geen grenzen aan crepi kleuren zijn.

+ Past bij alle woningen: Doordat u crepie in elke kleur kan toepassen en kan kiezen voor een afwerking met een vlakke of ruwe opbouw, past deze gevelbepleistering bij alle bouwstijlen.

– Moeilijk schoon te maken: afhankelijk van het weer en uw locatie (dicht bij een drukke straat vs. op het platteland), kan uw crepi sneller vuil worden. Crepi schoonmaken is moeilijk omdat een verkeerde methode het gips kan beschadigen. Voor deze klus kunt u daarom het beste een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen.

– Kleurverandering: weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de kleur van uw crepie. In de zon vervagen donkere crepi kleuren en vormt mos vlekken.

Crepi is een uitstekende isolator

Crepi en muurisolatie gaan hand in hand. De isolatie zorgt voor een efficiëntere verwarmingsmethode en de crepie maakt dit compleet door een extra laag vochtbescherming te bieden.

Isoleren van buitenaf is de meest intrigerende van alle isolatiemethoden. Uw huis wordt omgeven door een grote isolatieschil die koudebruggen voorkomt. U verliest geen ruimte aan de binnenkant door van buiten te isoleren. Raadpleeg een specialist om te bepalen welk type isolatie het beste is voor uw huis.

Plaatsing crepi

Sierpleister kan op elk type metselwerk worden aangebracht, ongeacht de leeftijd of staat van het metselwerk. Qua voorbereiding kunnen hierdoor verschillen ontstaan: het kan zijn dat de gevel gereinigd moet worden voordat met de werkzaamheden kan worden begonnen. Crepi is omgeven door een wapeningsnet om scheuren in de buitenmuur te voorkomen.

De plaatsing van crepie wordt ook bepaald door het type crepi dat wordt gebruikt. Zo wordt kunststofpleister in drie lagen aangebracht: de basislaag, de hechtlaag en de afwerklaag, de crepi zelf. Daarentegen wordt minerale pleister meestal in een enkele laag aangebracht.

Onderhoud crepi

Afhankelijk van het weer wordt uw crepi gevel sneller vuil. Hoe gelijkmatiger de crepie, hoe zichtbaarder het vuil, en omgekeerd. Mossen die zich aan kunststofpleister kunnen hechten zijn er minder gevoelig voor.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger om uw crepi gevel van mineraal crepi te reinigen. U loopt het risico dat er stukken losraken. Een kunststof sierpleister kunt u reinigen met een hogedrukspuit als u een lagedrukstand gebruikt en zorgvuldig te werk gaat zodat u uw gevel niet beschadigt. Om schade aan uw gevel te voorkomen, laat u deze het beste onderhouden door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Klik hier om gratis prijzen te ontvangen voor het reinigen van uw crepi gevel.

De voordelen van een crepi professional

Het verbouwen van het huis kan een lastige klus zijn. Het vraagt ​​veel besluitvorming. Het toevoegen van unieke elementen aan het huis vereist creativiteit en innovatie. Daarom kunt u het beste ook enkele professionals inhuren om het crepie werk gedaan te krijgen.

Als u de waarde van uw huis wilt verhogen en verbeteren, is het absoluut noodzakelijk om professionals in te huren die capabel genoeg zijn om aandacht te besteden aan de subtiele details. Dit is de eerste en belangrijkste reden waarom u een professional zou moeten inhuren om het crepi werk te laten doen. De kleine details van uw keuken, woonkamer en elke andere ruimte kunnen van cruciaal belang zijn. Crepi kan ook worden gebruikt om de elementen rond de haard te detailleren. Professionele crepie werkers hebben praktisch inzicht in hoe het hoort. Vertrouw daarom voor detaillering en decor op professionals die in staat zijn om innovatief te dienen.

Waar u rekening mee moet houden wanneer u een professional inhuurt, is dat u ervoor moet zorgen dat het een ervaren professional is. De voordelen van het inhuren van een professional zijn alleen beperkt tot het feit dat een competente wordt ingehuurd.

FAQ Crepi

Crepi prijsklassen

De kosten van crepi worden bepaald door een aantal factoren. De kostprijs wordt in de eerste plaats bepaald door het type crepie. De grootste kostenfactor zal zijn of u de crepi al dan niet met isolatie installeert.
Methoden en kosten voor het reinigen van de Crepi-gevel Het reinigen van uw crepie gevel kan op verschillende manieren. Om schade aan uw gevel te voorkomen, moet de reinigingstechniek worden afgestemd op het type sierpleister en de toestand ervan. Het is ten zeerste aan te raden om dit te laten doen door een expert.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak