Dakisolatie

Het is gemakkelijk om te verdwalen in een winkel indien u niet weet wat u precies zoekt en er te veel opties zijn. Want waar moet u beginnen bij het uitzoeken van de het dakisolatie product dat het meest geschikt is voor uw huis? Ten eerste wordt er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan dakisolatie producten geproduceerd. Deze producten variëren bijvoorbeeld in materiaalsoort; glaswol, polyester en steenwol en productvorm zoals; dakisolatie matten, -rollen, losse vulling en hardschuimplaten. Elk dakisolatie product heeft zijn voor- en nadelen, dus zorg ervoor dat u vooraf een beetje onderzoek doet om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt wanneer u uw dak gaat/laat isoleren.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Dakisolatie

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Verschillende vormen van dakisolatie

Dakisolatie kan in verschillende vormen worden geleverd om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende vormen van dakisolatie materiaal die in zowel commerciële als residentiële omgevingen worden gebruikt.

XPS Isolatie

Geëxtrudeerd polystyreen, of XPS, wordt ook wel hardschuim of schuim genoemd. XPS isolatie is een plaatvormig kunststof dakisolatie materiaal. Het materiaal lijkt qua uiterlijk op EPS, maar is anders vervaardigd en heeft een uitgesproken structuur. Door extrusie wordt het kunststofschuim omgevormd tot een plaat met gesloten cellen, het basismateriaal van XPS isolatie. Het materiaal heeft door de dichte celstructuur een gesloten oppervlak, maar is toch relatief licht. Vanwege deze eigenschappen kan XPS isolatie worden gebruikt voor een verscheidenheid aan dakisolatie toepassingen.

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie is een populair thermisch dakisolatie materiaal dat al vele jaren bestaat. In de afgelopen 10 jaar hebben productieprocessen de duurzaamheid en jeuk van het glaswol materiaal drastisch verbeterd. Veel glaswol isolatie producten beweren nu dat ze jeukvrij, robuust en duurzaam zijn en de hele levensduur van je huis meegaan.

Pluspunten

 • Kostenefficiënt
 • Onbrandbaar
 • Gemaakt van gerecycled glasmateriaal
 • Laag – jeukfactor en eenvoudig te installeren

Nadelen

 • Tijdens de installatie moet beschermende kleding worden gedragen
 • Compressie van het glasvezelmateriaal vermindert de prestaties

Polyester dakisolatie

Polyester dakisolatie is een door de mens gemaakt synthetisch product dat is gemaakt van gerecycled PET-plastic zoals drinkflessen. Het is een sterk en duurzaam product dat na verloop van tijd niet verslechtert. Het is verkrijgbaar in dekens, rollen en matten. De volgende goedkope polyester dakisolatie producten die verkrijgbaar zijn bij Pricewise-isolatie zijn onder meer; Autex Greenstuf en Bradford Polymax.

Pluspunten

 • Duurzaam product
 • Niet allergeen, niet irriterend, niet giftig
 • Milieuvriendelijk

Nadelen

 • Duurder dan glaswol
 • Smelt bij blootstelling aan open vuur

Cellulose dakisolatie

Tegenwoordig wordt cellulose isolatie gemaakt van tot 85% gerecycled papier. Het is zwaar behandeld met chemicaliën zoals boorzuur, borax en ammoniumsulfaat. Cellulose dakisolatie kan worden aangebracht tijdens de bouwfase van uw woning of achteraf worden aangebracht in bestaande woningen. Cellulose isolatie kan ingeblazen worden, nat of droog. Als u ervoor kiest om cellulose dakisolatie aan te brengen, is het raadzaam om op dit gebied een minimum van R3.0 te bereiken. Omdat cellulose isolatie wordt behandeld met boorzuur, verhoogt dit de brandwerendheid van de dakisolatie en vermindert het schimmelgroei en verhoogt het de weerstand tegen insecten.

Pluspunten

 • Vermindert de hoeveelheid verspild papier en karton die op stortplaatsen wordt gedumpt
 • Over het algemeen goedkoper dan glaswol isolatie/ glasvezel isolatie
 • Minder jeukend dan ander traditioneel glasvezel materiaal

Nadelen

 • De installatiekosten kunnen duurder zijn omdat er een machinehuur en een basisopleiding voor installatie vereist is.
 • Drooggeblazen cellulose isolatie heeft de neiging uit te zakken en bezinkt na verloop van tijd, waardoor de R-waarde geleidelijk afneemt.
 • Neemt gemakkelijker vocht op dan andere soorten isolatiemateriaal.

Rockwool isolatie

Door de minimale organische eigenschappen is Rockwool isolatie onbrandbaar en produceert het geen giftige rook. Bovendien is Rockwool isolatie gemaakt van natuurlijk Basaltsteen en Krijt en is het bestand tegen temperaturen boven de 1000 graden. Meestal gebruikt als brandwerende muur, maar kan ook worden gebruikt als dakisolatie.

Pluspunten

 • Geluidsisolatie mogelijkheden
 • Geweldige brandklassen
 • Vuurbestendig
 • Vochtbestendig
 • Akoestische prestaties zijn hoog

Nadelen

 • Kan de huid irriteren bij het installeren
 • PBM wordt aanbevolen om worm te zijn bij het installeren van dit materiaal
 • Over het algemeen duurder dan andere bulk isolatiematerialen

Dakisolatie van schapenwol

Schapenwol werkt op dezelfde manier als andere dakisolatie producten, door lucht op te sluiten tussen vezels in de wol. Wol is een slechte warmtegeleider, zelfs meer dan andere isolatiematerialen zoals glasvezel en steenwol. Natuurlijk gekroesde vezels helpen de wollen matten om vorm en stabiliteit in de loop van de tijd te behouden. Dakisolatie van schapenwol zou een hogere R-waarde hebben in vergelijking met andere isolatieproducten van dezelfde dikte. Het is een geweldig dakisolatie product dat de hele levensduur van uw huis meegaat.

Pluspunten

 • Onbrandbaar
 • Biologisch afbreekbaar
 • Geluidsabsorptie – vermindert luchtgeluid, transmissiegeluid en oppervlakte trillingen.
 • Jeukt niet en is gemakkelijk te verwerken

Nadelen

 • Duurder
 • Schapenwol wordt mechanisch of met een polyesterlijm aan elkaar gehecht

Dakisolatie van dekenrol

Isolatierollen zijn de meest gebruikte vorm voor dakisolatie, omdat ze het meest geschikt zijn voor het installeren van grote oppervlakken. Isolatierollen kunnen ook worden gebruikt als opvullaag op het dak. Begin met het uitrollen van de dakisolatie van de buitenste hoek naar het midden van het dak en de toegang tot het mangat. Gebruik eventuele insnijdingen om de kleinere, moeilijker bereikbare plaatsen in uw dak te isoleren.

Pur isolatie

Polyurethaan sprayschuim (ook wel pur isolatie) is het meestgebruikte materiaal. Omdat het luchtafdichtend is, minimaliseert het het risico op condensatie, vocht, schimmel of corrosie. Het polyurethaanschuim van de pur isolatie zet uit om de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd perfect te vullen, het is een geweldig dakisolatie product. Kan beschikbaar zijn in zowel open als gesloten cel sprays om aan de behoeften van uw huis te voldoen.

Losse dakisolatie

Losse isolatie is materiaal zoals glasvezel, cellulose en steenwol dat in losse vorm wordt gehouden en in de gewenste ruimte wordt geblazen. Deze gebieden omvatten; spouwmuur, dakoppervlak, vloeroppervlak, enz. Losse dakisolatie kan in elk gebied en elke ruimte worden geïnstalleerd, het is geweldig voor moeilijk bereikbare plaatsen. Het installeren van losse dakisolatie vereist speciale apparatuur, dus de totale installatiekosten kunnen hoger zijn, vooral als er een gekwalificeerde installateur bij betrokken is.

FAQ Dakisolatie

Hoeveel kost dakisolatie?

Als het gaat om de typische kosten van een dakisolatie klus, zijn er verschillende factoren die een rol spelen. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van het gebouw, het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt en het aantal installatie uren.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak