Dakwerken

Als uw dak ouder is dan 20 jaar, is het tijd om dakwerken te overwegen. Een nieuw dak beschermt uw huis tegen de elementen, en de keuze van het dakbedekkingsmateriaal kan zelfs de stijl en uitstraling van uw huis verbeteren.

U heeft veel keuze als het gaat om dakbedekkingsmaterialen, van asfalt of houten dakpannen tot golfplaten en terracotta tegels. Het is aan u om te beslissen wat het beste is om uw belangrijkste investering te beschermen met dakwerken.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Dakwerken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.
image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Dingen om te overwegen bij dakwerken

Er zijn veel keuzes te maken als het gaat om dakwerken en dakpannen. Zullen standaard asfalt pannen de klus klaren, of geeft u de voorkeur aan architecturale dakwerken? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het nemen van uw beslissing over dakwerken.

Kleur: Is het type dakwerken beschikbaar in verschillende kleuren die passen bij de stijl van uw huis? Afhankelijk van de soorten dakbedekking die u verkiest, kunnen uw kleuropties beperkt zijn.

Gewicht: Soorten dakmaterialen variëren in gewicht en sommige keuzes vereisen meer ondersteuning of een speciale omlijsting. Zo wegen 3-tab dakpannen minder dan architectonische, terwijl pannendaken en metalen dakbedekking meer gewicht op de structuur van uw huis leggen.

Kosten: Houd rekening met de levensduur van het materiaal. Verschillende soorten dakwerken variëren in kosten en levensduur, dus houd altijd rekening met uw budget.

Klimaat: De soorten dakwerken dat beschikbaar is, variëert als het gaat om de soorten weersomstandigheden die ze kunnen weerstaan. Overweeg waar u woont bij het kopen voor uw dakwerken.

Veiligheid: Zorg er altijd voor dat u de juiste dakbedekking koopt en hulp krijgt. Overweeg om een dakwerker in te huren voor moeilijke dakwerken.

Asfalt dakwerken

Een van de meest gebruikte dakwerken, asfalt dakpannen zijn kosteneffectief, duurzaam en kunnen bescherming bieden in bijna alle klimaten. Ze zijn er in verschillende kleuren, die na verloop van tijd kunnen vervagen. Asfalt pannen moeten mogelijk om de 20 jaar worden bijgewerkt, afhankelijk van zonlicht en temperatuursomstandigheden.

Wanneer u op zoek bent naar asfalt dakpannen, moet u mogelijk kiezen tussen 3-tabs pannen en architecturale pannen.

3-tab pannen deze zijn gemaakt met uitsparingen waardoor het lijkt alsof er drie dakpannen zijn geïnstalleerd. Ze zijn dunner, minder duur en duurzaam genoeg om uw dakwerken ongeveer 30 jaar mee te laten gaan.

Architecturale pannen: deze hebben geen uitsparingen en kunnen extra asfalt bevatten. Waterdicht maar niet aanbevolen voor platte dakwerken.

Dakwerken van klei en betontegels

Dakpannen van klei en beton worden vaak gekozen vanwege hun uiterlijk en duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zijn geschikt voor dakwerken in droge klimaten en kunnen tot 50 jaar meegaan.

Klei- en betontegels voegen textuur en uitstraling toe aan elk huis. Deze dakbedekking werkt het beste bij gebouwen in mediterrane en Spaanse stijl.

Dakbedekkingsmaterialen van beton en klei zijn zwaarder en hebben mogelijk meer ondersteuning nodig. Het wordt aanbevolen om dit soort dakwerken door een professional dakbedrijf te laten plaatsen.

Leien dakwerken

Leisteen of keramische shingle-stijlen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze bieden een verfijnde uitstraling die goed past bij huizen in Franse en koloniale stijl.

 • Duurzaam en brandwerend.
 • Duurder van de dakbedekking stijlen.
 • Vereist extra framing en professionele installatie door dakbedrijf.
 • Kan gemakkelijk breken als hij erop staat.
 • Kan niet tegen alle klimaten en is gevoelig voor erosie.

Metalen dakwerken

Metalen dakwerken zijn onderhoudsarm, milieuvriendelijk en licht van gewicht. Het kan worden vervaardigd om eruit te zien als dakspanen van hout, leisteen of asfalt of dakpanelen.

 • Geschikt voor hutten, bungalows en huisjes in cottage-stijl.
 • Keuzes zijn onder meer zink, aluminium, koper en staal.
 • Duurzaam, kan tot 50 jaar meegaan.
 • Mogelijk professionele dakwerken installatie vereist.

Houten dakwerken

Een van de duurste soorten dakwerken. Hout werkt het beste in droge klimaten die geen vuur of veel vocht zien. Houten dakbedekking heeft een grote aantrekkingskracht en werkt goed op huizen in cottage-, Craftsman- en Tudor-stijl.

 • Typisch gemaakt van redwood, zuidelijke dennen en ceder.
 • Kies uit houten shingles (dunne, nauwkeurig gesneden platen hout) en shakes (dikker met ruwere randen).
 • Kan tot 50 jaar meegaan in drogere klimaten; 20 jaar in natte klimaten.

Metalen dakwerken met staande naad

Deze vorm van metalen dakwerken maakt gebruik van platte panelen met verticale ribben aan elk uiteinde. De panelen worden onder de verticale ribben aan elkaar en aan de daken bevestigd.

 • Geen blootliggende bevestigingsmiddelen op het dak verminderen lekken.
 • Visueel aantrekkelijk, dit soort gordelroos wordt aangeboden in aanpasbare kleuropties.
 • Veilig genoeg om zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen te bevestigen.
 • Kan 75 jaar of langer meegaan bij regelmatig onderhoud.

Gegolfde stalen dakwerken

Gegolfde metalen dakbedekking heeft een kenmerkende ronde en golvende vorm die wordt bereikt door rolvormen. De metalen panelen worden met schroeven aan het dak bevestigd. U vindt gegolfde soorten dakwerken in residentiële en commerciële gebouwen.

 • Een kosteneffectief alternatief voor asfalt pannen en dakpannen van klei.
 • Beter bestand tegen breken onder spanning dan hout.

Aluminium dakwerken

Een populaire keuze voor metalen dakwerken voor huiseigenaren na daken met staande naad, dit is een in elkaar grijpend daksysteem dat brand-, wind- en slagvast is.

Lichtgewicht in vergelijking met andere soorten dakbedekkingsmaterialen.

Energiezuinig en geldbesparend. Aluminium reflecteert de zonnestralen in plaats van ze te absorberen. Dit helpt huiseigenaren om een ​​constante binnentemperatuur te behouden, wat leidt tot lagere energiekosten.

Met steen gecoate metalen dakwerken

Dit dak materiaal is gemaakt van 24- of 26-gauge roestbestendig staal dat is bedekt met een laag steen. Met stenen gecoate stalen shingles zijn zeer duurzaam, bestand tegen harde wind en zware regenbuien en zullen niet krullen, barsten of buigen.

 • Huiseigenaren hebben een keuze uit kleuren, texturen en stijlen om uit te kiezen.
 • Weinig onderhoud nodig voor dit dak, dat wel 70 jaar mee kan.

FAQ Dakwerken

Wat kost dakbedekking?

Het moet gezegd worden dat niet alle daken hetzelfde worden gemaakt en dat niet alle dakdekkers dezelfde prijzen hanteren. Dat gezegd hebbende, rekenen de meeste aannemers gemiddeld tussen € 3,50 en € 6,00 per vierkante voet of € 350 tot € 600 per vierkante (100 sq.ft.) om een ​​​​asfalt pannendak op een typisch huis te installeren of te vervangen.

Dus wat kost dakbedekking gemiddeld in de België? Ga uit van tussen € 7.000 en € 13.200 om een ​​dak van 2.000-2.200 m² te vervangen op een eengezinswoning tot twee verdiepingen hoog. De totale kosten van een nieuw dak zijn afhankelijk van de algehele moeilijkheidsgraad en complexiteit van het dak, de toegankelijkheid, de keuze van de aannemer en de dynamiek van de lokale vastgoedmarkt.

Met een smallere gemiddelde prijsklasse, kunt u verwachten dat u ongeveer € 4,50 tot € 5,00 per vierkante meter of € 450 tot € 500 per vierkant betaalt om een ​​asfalt pannen dak te vervangen op een typisch eengezinswoning tot twee verdiepingen hoog. Dit zou zich vertalen in nieuw dak prijs van € 9.000 tot € 11.000 voor een typisch dak van 2.000-2.200 vierkante meter op een eengezinswoning tot twee verdiepingen hoog.

Een van de meest gestelde vragen bij dakbedekking is: "Hoe lang duren dakwerken?" En hoewel het proces afhankelijk is van bepaalde factoren die buiten onze controle liggen, zoals het weer, is het eenvoudigste antwoord een dag of langer. Het beste antwoord op de vraag Hoe lang duren dakwerken?" is er een die specifiek voor u is en dat begrijpen we. Dus, om het nog gemakkelijker te maken om de tijd die nodig is voor uw nieuwe dakinstallatie in te schatten, denk aan een normale eengezinswoning met drie slaapkamers en ongeveer 2.200 vierkante meter binnen. Dat dak zou ons team een dag nodig hebben om af te werken met mooi weer. Breid dat nu uit tot een flat van drie met veel obstakels op het dak - antennes, satellietschotels, HVAC-units, leidingen, leidingwerk, enz. Dat soort werk kan langer duren, misschien twee dagen, vanwege de noodzaak om op onze manier om de objecten heen te werken zonder ze te beschadigen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak