Dierenverzekering

Een ziektekostenverzekering voor huisdieren is, net als een ziektekostenverzekering voor mensen, is erg handig. Er bestaat dus zoiets als een dierenverzekering. Een dierenverzekering wordt ook wel hondenverzekering of verzekering voor katten genoemd. Wilt u uw dier verzekeren? Dan dient u een aantal vragen te beantwoorden. Welke therapieën worden vergoed door de verzekering? En hoeveel betaal ik aan jaarpremie? U ziet hieronder welke medische rekeningen (gedeeltelijk) worden betaald en wat de maximale vergoeding per verzekering is.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Dierenverzekering

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Is een dierenverzekering vereist?

Elk huisdier is uniek, wat het bepalen of een huisdier wel of niet verzekerd moet worden zo uitdagend maakt. Het is niet verplicht, maar in de meeste gevallen wordt het aangemoedigd om bijvoorbeeld een hondenverzekering of een verzekering voor katten af te sluiten. De prijs van een operatie of medicijnen kan behoorlijk oplopen, dus het verdient de voorkeur als uw huisdier verzekerd is.

Wanneer is het aan te raden een dierenverzekering afsluiten?

Uw dier verzekeren wordt aanbevolen indien uw huisdier gezondheidsproblemen heeft zoals klachten in de tanden, rug of heupen. U krijgt nooit onverwacht hoge kosten als u uw huisdier verzekert. Als u een dierenverzekering afsluit, hoeft u niet (of alleen het eigen risico) te betalen als uw hond of kat medische hulp nodig heeft. Huisdieren kunnen, net als mensen, ziek worden en het is van cruciaal belang dat ze ziekte bestrijdende medicijnen krijgen. De kosten van deze medicijnen kunnen hoog zijn, maar gelukkig hoeft u niet de volledige kosten te betalen indien u zichzelf met een dierenverzekering heeft ingedekt.

Wanneer is het beter om af te zien van een dierenverzekering?

Een dierenverzekering afsluiten is niet altijd een goed idee. Bijvoorbeeld wanneer uw viervoeter al oud is. Doordat de verzekeraar meer risico neemt, wordt een dierenverzekering veel duurder. In dit geval kunt u beter een bepaald bedrag per maand opzij zetten. Als uw huisdier door ziekte of letsel medische hulp nodig heeft, kunt u de opgebouwde buffer gebruiken om de kosten te dekken.

Uw dier verzekeren is ook niet aan te raden als uw huisdier altijd in goede gezondheid verkeert. De premie is dan hoger dan de werkelijke gezondheidskosten van uw hond of kat.

De premies voor dierenverzekering

De maandelijkse kosten van een dierenverzekering worden bepaald door een aantal factoren. Houd rekening met de leeftijd, het gewicht en het ras van uw huisdier. En net als bij onze zorgverzekering is er een verschil in de kosten van een dierenverzekering. De verzekeraars met de laagste premie keren het minste geld uit. Wilt u er zeker van zijn dat het grootste deel van de kosten van uw huisdier wordt gedekt? Dan is het verstandig om een ​​verzekering af te sluiten met een wat hoger tarief. U kunt snel bepalen welke verzekeraar de hoogste of laagste premie heeft.

U moet rekening houden met een eigen risico

Uw dier verzekeren brengt, net als een ziektekostenverzekering, een eigen risico met zich mee. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw maandpremie. Het eigen risico is ofwel een percentage van de totale kosten of een vast bedrag per factuur. Verwacht u hoge medische kosten? Dan wordt een vooraf bepaald bedrag voorgesteld. Is uw huisdier in goede gezondheid en verwacht u geen hoge kosten? Dan is een percentage van de rekening een prima optie.

Wat wordt gedekt bij een dierenverzekering?

Voor de dierenverzekering betaalt u een vast bedrag per maand, ook wel uw premie genoemd. De kosten worden bepaald door de basisdekking en aanvullende opties. De meeste dierenverzekeringen dekken tussen 75% en 100% van de medische kosten van uw huisdier. Het basispakket van een dierenverzekering omvat immunisaties, vlooienbehandeling, ontworming en sterilisatie, evenals de meest typische medische 'procedures'. Er zijn aanvullende medische kosten die gedeeltelijk worden betaald, zoals medicijnen of operaties. U houdt uw tarief laag door uw dekking tot een absoluut minimum te beperken. U betaalt een deel van het eigen risico als uw huisdier medicijnen nodig heeft. Wilt u een uitgebreide dierenverzekering? Je zult ook een hoger maandbedrag moeten betalen. Bij hoge medische rekeningen hoeft u mogelijk slechts een minimaal eigen risico te betalen.

FAQ Dierenverzekering

Welke dierenverzekering is het beste?

Er is niet één beste dierenverzekering omdat elk dier uniek is. Als uw huisdier in goede gezondheid verkeert, volstaat een basisverzekering voor huisdieren. Als uw huisdier medicijnen nodig heeft, is hij of zij het beste goed verzekerd. In dit geval is een standaard dierenverzekering niet voldoende. Het is daarom verstandig om rekening te houden met de medische geschiedenis van uw huisdier en met de kosten die u verwacht te maken. U kunt online uw dierenverzekering afsluiten.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak