Elastische voegwerken

Voegen van plaatsing van afdichtingsmateriaal. Elastische voegwerken is het proces waarbij het materiaal in gaten wordt gevuld met behulp van zand, cement, water of een mengsel van chemische stoffen. Voegen wordt ook gedaan om de fundering en de dragende structuur extra stevig te maken.

Het wordt ook gebruikt voor het repareren van beton scheuren, het opvullen van gaten in tegels, het afdichten van voegen en ook voor bodemstabilisatie. Elastische voegwerken is speciaal geprepareerd cement onder druk om speciale suspensie scheuren en holtes te vormen die het cement mengsel met een hoge stroomsnelheid spuiten.

Cement wordt door de grond gemengd, waardoor de sterkte toeneemt en ook de fysieke eigenschappen veranderen. Elastische voegwerken wordt ook gebruikt bij de vorming van paalfundering, grondanker, onder ruimen, damconstructie, wegenbouw. Voegen is kostbaar en si verspilling moet worden gecontroleerd.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Elastische voegwerken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat is elastische voegwerk en hoe werkt het?

Elastische voegwerken gebruiken een elastisch materiaal zoals siliconen om ervoor te zorgen dat alles lucht- en waterdicht is. Elastische voegen worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie. Enerzijds moeten oude voegen worden hersteld, anderzijds moeten ramen, deuren en andere elementen die in contact staan ​​met de buitenlucht goed worden afgesloten.

Het weer heeft invloed op materialen, waardoor ze uitzetten of krimpen. Dit geldt evenzeer voor uw exterieur. Door dit proces worden de oorspronkelijke elastische voegen aangetast, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Hierdoor ontstaan ​​vochtproblemen. Daardoor kiezen steeds meer vakmensen voor flexibele verbindingen die stress kunnen opvangen. Ze zijn ook lucht- en waterdicht.

Elastische voegwerken zijn gemaakt van een plasticachtig materiaal dat zowel synthetische als natuurlijke ingrediënten bevat. Ze zijn gemaakt van acryl-, polyurethaan- of siliconen polymeren. Elastische voegwerken worden voornamelijk gebruikt om ramen en deuren effectief af te dichten en om scheuren aan de buitenkant te repareren.

Er zijn verschillende soorten elastische voegmiddelen op de markt. Selecteer het juiste product voor uw behoeften. Voor het herstellen van gevelvoegen is het raadzaam een ​​hoogwaardig polyurethaan te gebruiken.

Elastische voegwerken de eigenschappen

Elastische voegen hebben verschillende voordelen: + Ze zijn gemakkelijk op te vangen krimpen en uitzetten + Ze worden vaak gebruikt als lijm vanwege hun hoge hechting + Weer- en UV-bestendig + Waterdicht + Isoleer uw gevel, ramen en deuren... + Verkrijgbaar in een verschillende kleuren, waardoor het eenvoudig bij de buitenkant van uw huis past.

Toepassingen elastische voegwerken

Elastisch voegwerk voorkomt scheuren en zorgt ervoor dat uw gevel waterdicht is. Ze hechten ook mooi aan een verscheidenheid aan materialen, waaronder bakstenen, hout, PVC, aluminium, enzovoort. Is het gemaakt van echt steen of is het gemaakt van gevelpanelen? Dan moet u zich laten bijstaan ​​door een specialist.

Wanneer ze los van een gevel worden gebruikt, kunnen ze onder andere worden gebruikt voor vloeren, deuren, ramen, vensterbanken en balkons. U kunt de isolatie een boost geven door elastische voegwerken rond ramen en deuren te plaatsen.

Toepassing van raam- en deur elastische voegwerken

Afdichtingsmiddelen worden aangebracht na het plaatsen van nieuw buitenschrijnwerk, maar ook na het renoveren of reinigen van de gevel. Voor het elastische voegen van ramen en deuren wordt een geschikte vulstof gebruikt. Voor de kit wordt veelal een elastische/kunststof voeg gebruikt, zoals acrylaatkit (dispersie), siliconenkit of MS-polymeerkit. Alles is afhankelijk van het soort ondergrond waarop het product wordt aangebracht. Waar afvoer van ramen en deuren nodig is, wordt elastische voegen niet altijd aangeraden. Het afdichten van arduinen dorpels daarentegen mag niet over het hoofd worden gezien. Krijg altijd professionele begeleiding over het beste soort afdichtmiddel dat u kunt gebruiken.

Verschillende kleuren elastisch voegwerk

Kleurloze of heldere siliconen of in de massa gekleurde voegkitten zijn de twee soorten "kleuren". Er zijn specifieke "RAL-kleuren" om de kleur van het elastische voegwerk zo goed mogelijk af te stemmen op de kleur van het buitenschrijnwerk. De gekleurde siliconen vullen de kleur van het buitenschrijnwerk het beste aan in geel, rood, groen, blauw, grijs, bruin, zwart... noem maar op.

Elastisch kit werk herstellen

Geadviseerd wordt om regelmatig een kitwerk onderzoek uit te voeren. Beschadigingen aan de elastische voegen krijgen speciale aandacht.

Schimmelaantasting of verwering
Losmaken tussen muur en schrijnwerk of voegkit voegsplijting
Algemene staat van de omliggende bouwdelen

Siliconenkit verhardt na verloop van tijd en veroorzaakt krimp. De flexibiliteit van de kit wordt verminderd, wat resulteert in scheuren en kloven. Alles wordt doorlatend en moeilijk om mee te werken. Hierdoor is de kans groot dat er water lekt tussen de openingen tussen het elastisch voegwerk en de buitenmuur. Het is dan noodzakelijk om bestaande elastische voegen te renoveren en oude kit- en siliconenvoegen zo snel mogelijk te verwijderen. Oude siliconenvoegen en losse kitdelen worden losgemaakt, daarna wordt alles schoongemaakt en ontvet. Dit resulteert in een mooi en plakkerig oppervlak voor het opnieuw afdichten van ramen en deuren. Gebruik een gladmakend product om de afwerking glad en strak te maken. Voor een foutloze en gladde afwerking van alle elastische voegen wordt een egaliseermiddel gebruikt.

FAQ Elastische voegwerken

Elastische voegwerken prijzen

De kosten van elastisch voegen zijn vergelijkbaar met die van regulier voegen. De elastische voegen prijs per meter varieert afhankelijk van de aannemer en ligt tussen de € 7 en € 14 per m2. Voor het verwijderen van uw gewrichten moet u minimaal € 33,- per m2 betalen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak