Gevelbekleding

Het eerste dat opvalt aan een huis is de buitenkant, welke uw huis moet beschermen tegen kou en nattigheid. Als gevolg hiervan is het selecteren van de juiste gevelbekleding zowel esthetisch als functioneel van cruciaal belang.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Gevelbekleding

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Welk type materiaal moet ik gebruiken?

Het type gevelbekleding dat u kiest wordt grotendeels bepaald door de beoogde uitstraling en het beschikbare budget. Wil je gaan voor een warme, natuurlijke look? Dan is hout een fantastische optie. Houd je meer van een eigentijdse look? Dan is PVC of aluminium gevelbekleding een uitstekende optie. Leien werken goed als gevelbekleding voor traditionele huizen. Hoewel de meeste gevels nog steeds van steen zijn, kunt u nog een stapje verder gaan in de esthetiek. U kunt bijvoorbeeld hout, metaal, PVC, glas of beton gebruiken om uw gevel te bekleden.

Aluminium gevelbekleding

Metaal als gevelbekleding materiaal beperkt zich niet tot fabrieken of garages. U kunt uw huis bekleden met zink, aluminium, koper of roestvrij staal om het een architectonisch aspect te geven. Aluminium gevelbekleding is er in verschillende stijlen, waaronder platen met of zonder reliëf, cassettes (vlakke elementen), leien, sidings (lange profielen) en sandwichpanelen met isolatie. Als basis voor de aluminium gevelbekleding wordt een houten of metalen lat of ondergrond gebruikt.

PVC gevelbekleding

PVC is een geweldig alternatief voor hout en beton wat betreft gevelbekleding. Het is redelijk geprijsd en eenvoudig te bewerken. Omdat PVC het meest wordt gebruikt voor raam- en deurprofielen, vormt het een mooi geheel als u uw gevel ook met PVC bekleedt. Het heeft een hoge isolatiewaarde en kan eenvoudig over een bestaande houten onderconstructie worden geplaatst. De PVC-platen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. PVC is een geweldig materiaal voor het repliceren van betonnen of houten gevelbekleding enis veel minder duur.

Leien gevelbekleding

Leien kunnen zowel als dakbedekking als als gevelbekleding worden gebruikt. Natuurleien en kunstleien zijn de twee soorten. Natuurleien zijn gevoeliger voor mosgroei dan kunststof leien.

Haken of spijkers worden gebruikt om leien aan een houten rooster te bevestigen. Deze gevelbekleding maakt een verscheidenheid aan unieke legverbindingen mogelijk. U kunt ze bijvoorbeeld in halfsteens, een dambordpatroon of enkele of dubbele bekleding plaatsen.

Houten gevelbekleding

De latten van een houten gevelbekleding worden aan het skelet van de gevel genageld. Hiervoor kunnen traditionele of exotische houtsoorten worden gebruikt. Tropische of harde houtsoorten hebben een hogere dichtheid dan traditionele of zachte houtsoorten, waardoor ze weerbestendiger zijn. De houtsoort die u kiest, wordt bepaald door de kleur die u wenst. Om te voorkomen dat de houten gevelbekleding gaat rotten of vergrijzen, moet het goed worden verzorgd. Deze ouderdom wordt vaak behouden omdat het de gevel een meer realistisch aanzien geeft.

Thermo Ayous hout

Thermo ayous hout, ook wel Natural Cladding genoemd, is een Afrikaanse houtsoort. Het thermo Ayous hout heeft een mooie warme toon, lange lijnen, weinig knopen en een eigentijdse uitstraling. Het hout zal na verloop van tijd een mooie grijze kleur krijgen. Tropisch naaldhout is een andere naam voor deze houtsoort. Het hout is thermisch behandeld om Ayous geschikt te maken voor gevelbekleding. Ayous is na deze behandeling te vergelijken met hardhout van duurzaamheidsklasse 1 en heeft een levensduur van circa 25 jaar. Omdat thermo Ayous licht van gewicht is, is het ideaal voor woonboten, vakantiehuizen en houten gevels.

Voordelen thermo Ayous gevelbekleding

Ayous hout is licht en breekt of buigt niet snel. Ayous, beter bekend als Abachi, is een onbehandeld hardhout met een duurzaamheidsklasse van 5. Het hout wordt tijdens de thermo behandeling met stoom verwarmd tot boven de 200 graden. De duurzaamheid van deze houtsoort verandert door de thermische modificatie van duurzaamheidsklasse 1 naar 2. Thermo Ayous is 100 procent natuurlijk en milieuvriendelijk doordat er tijdens de behandeling geen chemicaliën worden gebruikt.

Bovendien heeft thermo Ayous hout door het stoomproces een aangename geur, terwijl vers gezaagd of nat onbehandeld Abachi een zweetsokkengeur heeft. Er zitten geen noesten in het hout, wat kan leiden tot zwakke plekken. Deze houtsoort is eenvoudig te bewerken en te plannen. De verwarming transformeert de originele crèmegele kleur van thermo Ayous in een heerlijke warme bruine tint. Bovendien worden de houttekeningen duidelijker.

Het belang van een goede gevelbekleding

Beschermen tegen vocht: Gevels worden voortdurend blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Regen en vorst kunnen grote schade aanrichten aan de buitenkant van uw huis. Door regen kan insijpelend of indringend vocht ontstaan, terwijl vorst scheuren in de gevel kan veroorzaken waardoor vocht kan binnendringen. U kunt vocht buiten uw huishouden door een geschikte gevelbekleding te kiezen en indien nodig te behandelen.

Isolatie: Als u in de winter geen goede isolerende gevelbekleding of isolatie heeft, dringt de kou gemakkelijk uw woning binnen. De zomers daarentegen zijn veel te warm. U kunt helpen uw huis te isoleren door een goed geïsoleerde gevelbekleding te kiezen. Verder wordt tussen de bekleding en de gevel extra isolatie aangebracht. Als gevolg hiervan heeft u minder energie nodig om uw huis te verwarmen of koel te houden en bespaart u geld op uw energierekening.

FAQ Gevelbekleding

Wat kost gevelbekleding?

De kosten voor het plaatsen van gevelbekleding worden bepaald door een aantal factoren, waaronder het type gevelbekleding en de mate van complexiteit. Gemiddeld betaalt u tussen de € 45 en € 210 per vierkante meter (incl. btw) en installatie). Vraag offertes aan bij verschillende gevelaannemers. Zo vergelijkt u eenvoudig tarieven, advies, voorwaarden, enzovoort, en kiest u de deal die het beste bij uw wensen past.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak