Gevelbepleistering

Tegen de achtergrond van een overvloed aan aanbiedingen voor afwerkingsmaterialen voor gevels, is een van de meest traditionele manieren om op een muur een beschermende en decoratieve bekleding te creëren - gevelbepleistering. Misschien vindt iemand het archaïsch en ineffectief. Maar volgens niet-officiële statistieken - de mening van degenen die bouwen, wordt voor elke derde woning in laagbouw als gevelafwerking gips gebruikt.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Gevelbepleistering

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat is een gips- of "natte" gevelbepleistering?

Gips is een laag uitgeharde pleister die in verschillende fasen (afhankelijk van de laagdikte) in plastische toestand op het oppervlak wordt aangebracht met verdichting en egalisatie. Een pleisterlaag egaliseert het oppervlak van de muren. Een vrij dikke laag aangebracht, dient tevens als extra isolator van de gevel, waardoor het huis warmer wordt in de winter en koeler in de zomer.

Kenmerken van onder andere gevelbepleistering zijn afhankelijk van de structuur van een oplossing: de laag kan dampdoorlatend zijn, dat wil zeggen dat een oppervlak eronder "ademt", en tegelijkertijd zeer sterk is en uitstekende waterdichtheid eigenschappen heeft. En bovendien opent gips enorme mogelijkheden voor decoratie.

Een van de positieve eigenschappen van gevelbepleistering is het vermogen om een ​​naadloze coating te creëren over het hele gebied dat direct verband houdt met de basis. Het is niet nodig om verschillende bevestigingsmiddelen te introduceren die gebieden creëren met verschillende warmtecapaciteit parameters ("koudebruggen"). Toegepast zonder schending van de technologie, behoudt gevelbepleistering al zijn eigenschappen gedurende lange tijd, beschermt het het ontwerp van de muren, verwarmt het gebouw en decoreert het.

De moderne soorten gevelbepleistering

Alle soorten gipsmengsels die in de bouwmarkt verkrijgbaar zijn, zijn onderverdeeld in drie grote groepen.

  • Gebruikelijke gevelbepleistering. Het belangrijkste doel - uitlijning en bescherming van oppervlakken tegen invloeden van buitenaf.
  • Decorative gevelbepleistering. Voor afwerking – het creëren van een mooie coating.
  • Speciale gevelbepleistering. Hun doel - ook bescherming, maar niet tegen gewone regen of sneeuw, en tegen de verhoogde penetratie van water (waterdichtheid), thermische en geluidsisolatie, tegen mechanische actie (versterkt) en zelfs tegen de invloed van straling.

Ook gips formuleringen verschillen in het type bindmiddel.

Aarden gevelbepleistering

In het kielzog van de populariteit van groen bouwen bij moderne huiseigenaren is er interesse in traditioneel, maar de laatste jaren niet al te gebruikelijk materiaal voor gevelbepleistering - klei.

In de natuurlijke kleioplossing zijn er naast klei natuurlijke additieven - as, steenkool, gesneden stro of zaagsel. Als natuurlijke weekmakers gebruikt gefermenteerde infusie van gras, paardenmest, urine en bloed van dieren, wei.

Voor degenen die om de milieu veiligheid van hun huis geven, kan zowel natuurlijk gips als het gebruikelijke worden gekocht - in de vorm van een droog mengsel. Het bevat al alle noodzakelijke en natuurlijke toevoegingen en weekmakers die klei vochtbestendig maken. Daarom hoeft u met met een gevelbepleistering van natuurlijk materiaal, niet bang te zijn voor regen en kan het huis worden gebouwd in bouw regio's met een droog en warm klimaat.

Acryl, silicaat, siliconen gevelbepleistering

In het assortiment gevelbepleistering zijn er ook moderne oplossingen. Zoals een silicaat-, polymeer- en siliconenpleister. Dit soort afwerkingsmaterialen geven de gevel een grotere weerstand tegen water, creëren een vuilafstotende film op het oppervlak van de muur, voorkomen scheuren. Hoewel ze "gips" worden genoemd, is het een kern-dunne laag afwerking coatings die meer decoratief is.

Gipsen gevelbepleistering is stevig, veilig en mooi

Polymeer gevelmaterialen zijn relatief recent verschenen. Maar decoratieve coatings met textuur, evenals vele andere opties, versierden de muren van huizen veel eerder. Bij de traditionele techniek van gevelbepleistering worden in de eerste plaats de oneffenheden van de wand uitgelijnd en ontstaat de gewenste laag cement-zand mortel.

Waarom een professionele inhuren voor gevelbepleistering ?

Gevelbepleistering aan uw huis toevoegen is een van de effectieve manieren om een ​​aantal dingen voor elkaar te krijgen. De voordelen zijn echter ook alleen beperkt als u een professional inhuurt om de gevelbepleistering te laten doen. Ondanks de voordelen die worden geboden, zijn er veel huiseigenaren die het pleisterwerk liever zelf doen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom het zo belangrijk is om een ​​professional in te huren:

Veel mensen denken dat het inhuren van professionals veel kosten met zich meebrengen. Dit is helemaal niet waar. In feite is het het tegenovergestelde. Het inhuren van professionals kan u veel geld besparen, omdat ze zeer efficiënt zijn in wat ze doen. Als u zelf probeert gevelbepleistering aan te brengen, moet u leren hoe u dit moet doen, extra apparatuur kopen om dit te doen en meer geld uitgeven aan het herstellen van fouten.

Vaak doen mensen doe doe-het-zelf-gevelbepleistering om te leren en te experimenteren. Dat kan, maar gaat ten koste van de kwaliteit. Daarom dient u te focussen op kwaliteit. Dit kan door een professional in te huren. Professionals zorgen ervoor dat ze zich primair richten op de kwaliteit en dan al het andere. Gips is een van die materialen die hard en duurzaam is, wat betekent dat het onderhoud ook wordt verlaagd. Als de gevelbepleistering echter op de verkeerde manier wordt aangebracht, kan deze na verloop van tijd barsten. Dit is de reden waarom professionals het meest geschikt zijn voor de taak.

FAQ Gevelbepleistering

Gevel bepleisteren prijs m2?

Hoeveel het pleisterwerk voor een huis kost, hangt af van het betreffende pleistermateriaal en ook van het feit of het een vlakke gevel is. Hiermee wordt duidelijk dat we voor buitenpleisterwerk geen universele prijs kunnen noemen. Wel zijn er richtlijnen, voor de meest voorkomende en eenvoudigste variant is gevel bepleisteren prijs m2 van zo'n 24 euro.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak