Gevelreiniging

Gevelreiniging helpt om het oorspronkelijke uiterlijk te herstellen. Verontreinigingen zoals mos, kalk en algen veroorzaken grote schade aan de buitenkant van uw huis. De gevel van uw woning krijgt in de loop van de tijd veel te verduren. Er zijn verschillende gevelreiniging procedures voor zachte en harde gevels, waaronder zandstralen, stoomreinigen, nevelstralen, impregneren en zelfs chemische reiniging, om de schoonheid van uw gevel te herstellen. Zelf de gevelreiniging op u nemen is door de complexiteit geen slimme optie. Waarom niet, evenals de gemiddelde prijs per m2 per methode.

Gevelreiniging is een klus die de gevel in zijn oude glorie zal herstellen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen om voor gevelreiniging te kiezen. Het reinigen van een gevel is mogelijk op verschillende manieren. Hier vindt u niet alleen uitleg over verschillende procedures, maar ook een inschatting hoeveel geld u kwijt bent als u gevelreinigers inschakelt.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Title about the category

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Waarom is gevelreiniging nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom het nodig is om de gevel regelmatig te reinigen. Bovenal is het noodzakelijk om de gevel af te vegen, zodat er geen vochtproblemen ontstaan. Indien u te maken heeft met een vochtprobleem, bent u meestal nog verder van huis. Daarom is het zeker geen slecht idee om jaarlijks een keuring en gevelreiniging te laten uitvoeren door gevelreinigers. Daarnaast krijgt uw pand een frisse, nieuwe uitstraling dankzij een opgefleurde gevel. Het weefsel van de constructie moet voor de lange termijn behouden blijven.

Algen- of schimmelinfecties zijn verantwoordelijk voor 90% van de vervuiling op huisgevels. Micro-organismen zijn niet alleen lelijk, maar ze veroorzaken op den duur ook schade aan het bouwweefsel, waardoor de waarde van uw huis op lange termijn daalt. Mossen die zich aan de binnenkant van de muren van uw huis ontwikkelen, slaan water op en zijn vaak de bron van schimmelplagen. Gevelreiniging kan, mits vakkundig uitgevoerd, toekomstige schade helpen voorkomen.

Controle en de garantie bij gevelreiniging

Gevelreiniging wordt meestal gedekt door een garantie van vijf jaar door de meeste gespecialiseerde gevelreinigers. Dit stelt een redelijke termijn vast voor het reinigen van een gevel. Tegelijkertijd wordt de gevel geïnspecteerd op kleine scheurtjes in het pleisterwerk die snel kunnen worden gerepareerd om kostbare secundaire schade te voorkomen, zoals water dat in het metselwerk binnendringt.

Verschillende soorten gevelreiniging

U kunt kiezen uit verschillende gevelreiniging methoden, die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: het grondig schoonmaken van de gevel. Er zijn echter enkele verschillen tussen deze methoden. De aanpak is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van vervuiling op de gevel. Daarbij zijn de kosten afhankelijk van de procedure die de gevelreinigers aanhouden.

Gevelreiniging met stoom

Als de gevel van uw huis vervuild is, wat deze al snel is, kunt u de gevelreiniging met stoom procedure gebruiken om deze schoon te krijgen. Bij groene aanslag op de gevel is stoomreiniging zeer aantrekkelijk. Wat gebeurt er indien u deze techniek gebruikt? De watertemperatuur voor stoomreiniging ligt tussen de 100 en 150 graden. De temperatuur van het water, niet de druksterkte, zorgt ervoor dat stomen een krachtige reiniging is. Gevelreiniging met stoom gebruikt alleen water en is dus een kosteneffectieve manier om de gevel te reinigen.

Gevelreiniging nevelstralen

Lagedruk nevelstralen is een aantrekkelijk alternatief voor gevelreiniging bij lichte tot matige vervuiling. Vanwege de ouderdom van een woning kan milde vervuiling in een historisch gebouw of renovatie het gebruik van andere procedures uitsluiten. Met nevelstralen heeft u dit probleem niet. Bij gevelreiniging nevelstralen maken gevelreinigers gebruik van indirecte stralen die vooraf nauwkeurig worden gekalibreerd op basis van het type gevel dat moet worden gereinigd. Dit maakt een ongelooflijk nauwkeurige reiniging van de gevel mogelijk. De sproeistraal benadering kan ook worden gebruikt om het mondstuk aan te passen. Lage druk kan worden gebruikt om matige tot zware verontreinigende stoffen te verwijderen.

Gevelreiniging zandstralen

Heeft u last van hardnekkig vuil aan de buitenkant van uw huis? Dan is deze methode van gevelreiniging, zandstralen onder hoge druk, aan te raden. De naam zegt het al: met deze techniek worden kleine zandkorrels door gevelreinigers tegen de gevel gespoten. Dit zandstralen gebeurt onder hoge druk, waardoor de gevel zijn oorspronkelijke uiterlijk zal herstellen en er als nieuw uit zal zien. Is de buitenkant gemaakt van dunne materialen? Dan is deze manier van gevelreiniging niet de beste keuze. Zandstralen is wel een milieuvriendelijke manier om de gevel te reinigen.

Gevelreiniging middels vocht stralen

Vochtstralen als gevelreiniging techniek kan worden toegepast bij milde tot matige hoeveelheden vuil. Hierbij wordt de gevel besproeid door gevelreinigers met water, zand, kalk of glasparels. Omdat water vele malen zachter is dan zand, zal het reinigen van de gevel delicaat zijn. De dikte van de korrels en de waterdruk kunnen beide worden aangepast, waardoor een nog nauwkeurigere gevelreiniging mogelijk is. Dit kan worden gewijzigd afhankelijk van de baksteen of ander materiaal dat is gebruikt om de gevel te bouwen.

Gevelreiniging met chemicaliën

Chemische gevelreiniging is de laatste aanpak, die vooral wordt toegepast door gevelreinigers bij hardnekkig vuil. Zoals de term al aangeeft, worden chemische of andere middelen gebruikt om de gevel te reinigen. De procedure is vaak relatief economisch vanwege het gebruik van deze middelen. Bovendien maakt deze procedure een snelle reiniging van een groter deel van de gevel mogelijk. Als gevolg hiervan is chemische gevelreiniging een populaire keuze omdat het zowel goedkoop als effectief is. Dit is een van de beste mogelijkheden om hardnekkig vuil aan te pakken.

FAQ Gevelreiniging

Wat is de gevelreiniging prijs per m2?

De exacte gevelreiniging prijs is afhankelijk van de gevelreinigers die u inschakelt. Een indicatie van de gevelreiniging prijs is in ieder geval hieronder weergegeven. Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs per m2 Stoomreiniging 4 tot 9euro per m2 Chemische reiniging 5 tot 12 euro per m2 Zandstralen 9 tot 18 euro per m2

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak