Kachels en Haarden

Het kiezen van de ideale kachel voor uw wensen en behoeften is een moeilijke taak. Het aanbod haarden en kachels is uitgebreid. Verschillende dingen zijn van invloed op uw beslissing. Denk aan het gewenste uiterlijk, de gewenste brandstof, het benodigde vermogen, het beschikbare budget, enzovoort. We hebben een lijst samengesteld met de meest cruciale factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een kachel.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Kachels en Haarden

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Secundaire of primaire verwarming?

Bedenk eerst en vooral voor welk doel de kachel of openhaard moet dienen. Als het primaire doel van de kachel het genereren van warmte is, bijvoorbeeld als het de enige verwarmingsbron in de woning is, functioneert het als het primaire verwarmingssysteem. Als de kachel meer wordt gebruikt voor decoratie of om een ​​ruimte snel op te warmen, werkt hij als bijverwarming. Bij gebruik als extra functie verbruikt de kachel of haard minder stroom dan bij gebruik als primaire verwarmingsbron.

Type verwarming

Qua toesteltype maken we onderscheid tussen kachels, inbouwhaarden en cv kachels.

Kachels

Een kachel wordt meestal gedefinieerd als een klein, vrijstaand apparaat zonder behuizing dat overal in de kamer kan worden geplaatst. Het hoge rendement van een dergelijke vrijstaande kachel is een belangrijk voordeel. Het verwarmt de ruimte direct van alle kanten, zonder warmteverlies via de schoorsteen.

Kachels hadden vroeger een klein glaasje waardoor het moeilijk was om de vlammen te zien. Dat is niet langer het geval met de enorme glazen ramen van vandaag. Kachels werken op vele soorten brandstof (gas, hout, pellets, enz.) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals gietijzer, metaal, speksteen, tegels, enz.

Inbouwhaarden

Bij inbouwhaarden maken we onderscheid tussen inbouwhaarden en gesloten openhaarden.. Een inbouwhaard is letterlijk in een schoonsteenopening of een reeds bestaande haard gebouwd als een gesloten cassette met één glazen zijde. Hierdoor kunt u het rookkanaal volledig verbergen. Het rendement is minder dan dat van een kachel. Houd er rekening mee dat niet elke schoorsteen vanwege zijn afmetingen en vorm geschikt is voor inbouwmontage.

In een nieuwe haard installeer je een gesloten openhaard. Het wordt gedragen door een metselwerk of metalen plint en wordt afgewerkt/omkasting naar keuze. In tegenstelling tot een inzethaard kunt u kiezen voor verschillende glaswanden. Daarnaast is het rendement hoger dan bij een inzethaard.

Cv kachel!

Kachels voor centrale verwarming vallen in een aparte categorie. Ze hebben een warmtewisselaar en zijn gekoppeld aan de cv-installatie. Hierdoor kan een cv kachel of cv haard helpen bij het voeden van de vloerverwarming, radiatoren en andere verwarmingssystemen, maar ook bij de opwekking van huishoudelijk warm water.

Met andere woorden, de cv kachel dient als vervanging voor de ketel. Deze laatste wordt dan alleen geactiveerd wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer de warmteafgifte van de kachel afneemt.

Omdat ze zo op elkaar lijken, is de keuze tussen een inbouwhaard en een kachel meestal de meest uitdagende. In termen van efficiëntie, kracht of milieuvriendelijkheid zijn er geen significante verschillen. Hierdoor wordt de beslissing vooral beïnvloed door uw persoonlijke voorkeuren en de beoogde uitstraling.

Elektrische haarden

Wilt u al lang een warme vlammenzee in uw woonkamer maar heeft u niet de benodigde ruimte of apparatuur? Dan is een elektrische haard de beste keuze. Een elektrische haard creëert een omgeving in huis die vrij is van rook en geuren, maar ook van vuil en onderhoud. En je krijgt er een stuk beter rendement op dan bijvoorbeeld een houtgestookte openhaard.

Elektrische haarden zijn er in verschillende uitvoeringen, maten en soorten. Vanwege hun lage wattage (ongeveer 2.000 Watt) worden ze meestal gebruikt als bijverwarming. Ze zijn minder geschikt om als primaire verwarming te gebruiken. Maar uiteindelijk kies je voor een elektrische haard vanwege zijn omgeving.

Bio ethanol haard

Een bio ethanol haard werkt op bio-ethanol. Dit is een dunne brandbare vloeistof die bestaat uit de volgende ingrediënten:

- residuen van voedselgewassen zoals suikerriet of bieten, maïs of graan (vandaar de term "bio").
- gedenatureerde alcohol als gevolg van suikerfermentatie (ethanol, het ontvlambare bestanddeel van de vloeistof
- chemicaliën die een aantrekkelijk vlambeeld geven en ervoor zorgen dat de alcohol niet langer geschikt is voor menselijke consumptie

Ook zonder gebruik te maken van een schoorsteen, kan de bio ethanol haard eenvoudig een gezellige sfeer creëren. Deze haarden zijn verkrijgbaar in verschillende traditionele en eigentijdse stijlen. Het zijn vaak ware eyecatchers die gebruikt kunnen worden om een ​​ruimte een unieke uitstraling te geven.

Waarom een professional inhuren voor het installeren van een openhaard /kachel?

Het installeren van een openhaard, gaskachel, verwarmingskachel of inbouwhaard is niet iets wat u zelf moet doen. Er is een zorgvuldige planning, kennis van ontluchtingssystemen en technische expertise nodig om dit veilig te doen. De schoorsteen of ventilatieopening moet ook worden geïnstalleerd volgens de specificaties van de fabrikant van de verwarming om het apparaat veilig en efficiënt te laten werken.

Als de schoorsteen of ventilatieopening te klein of te hoog is, of als de kachel op de verkeerde plaats is geïnstalleerd, krijgt u problemen met de prestaties en veiligheid. Een fout maken kan kostbaar zijn, vooral als u een schoorsteenprofessional moet inhuren om de problemen te repareren voordat de bouwinspecteur het gebruik ervan in uw huis goedkeurt.

FAQ Kachels en Haarden

Wat is de prijs van een kachel?

Kachels zijn er in verschillende soorten en maten. De totale kosten van een kachel of openhaard kunnen sterk variëren. Er is een aanzienlijk (prijs)verschil tussen alle modellen en hoe ze moeten worden gemonteerd. Het noemen van een definitieve prijs is daardoor lastig omdat dit situatieafhankelijk is.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak