Kaleien

Wilt u het uiterlijk van de buitenkant van uw huis veranderen? Dan is het kaleien van uw gevel iets om over na te denken. Het geeft de buitenmuren niet alleen een uitgesproken esthetiek, maar het beschermt ze ook tegen verschillende weersomstandigheden. Voordat u besluit, kunt u hier alvast het een en ander over kaleien te weten komen. Van de functies tot de voor- en nadelen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten kaleien

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering w345654654

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 54765634654

image

Verzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 67845765657

Wat is kaleien?

Kaleien is een historische schildermethode waarbij met een kwast een dunne laag kalkpleister op een muur, meestal metselwerk, wordt aangebracht. Kaleien wordt gebruikt voor zowel buiten- als binnenmuren, maar ook voor nieuwbouw en restauraties. Het is een geweldige techniek om een grondige behandeling en een bescherming aan metselwerk te geven.

Kaleien biedt niet alleen een uitstekende barrière tegen vocht en andere effecten, maar verbergt ook eenvoudig ongewenste beschadigingen. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft de afdichting ook uw gevel (of binnenmuur) een frisse uitstraling.

Voordelen van een Kalei-gevel

De voordelen van het kaleien van buitenmuren kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: esthetische factoren en technische redenen:

Kaleien esthetiek

Kaleien is een uitstekende techniek om schade aan de gevel te verbergen wanneer deze er niet meer mooi uitziet, of als er sprake is van bijzonder ontsierende schade. Als gevolg hiervan is het een populaire aanpak voor het herstellen van gevels. Nieuwbouw behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De kaleien worden aangebracht met een blokkwast, wat een gekalkte muur een mooi realistisch aspect geeft. Vaak wordt gekozen voor de traditionele witte kalei. Dit resulteert in een mooie, rustieke esthetiek die ideaal is voor landelijke huizen.

Houdt u meer van een eigentijdse of unieke look? Kleurpigment kan aan de kaleien worden toegevoegd om verschillende tinten te creëren. Op deze manier kunt u uw buitenmuur een stijl geven die goed aansluit bij uw eigen voorkeuren en wensen.

Technische aandachtspunten van kaleien

Het kaleien van uw huis is een uitstekende manier om uw buitenmuur te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Het is ook een milieuvriendelijke en duurzame oplossing die uw buitenmuur dampdoorlatend houdt. Dit laatste is essentieel voor een goede muurverzorging en het voorkomen van vochtproblemen.

Verschillende behandelingen voor het kaleien van gevels

Zoals eerder vermeld, is wit de meest gebruikte kleur bij het kaleien van woningen. Kaleien kan echter worden gebruikt om verschillende tinten te produceren. Een beklede gevel kan na verloop van tijd verkleuren aangezien deze wordt blootgesteld aan verschillende externe krachten. Veel mensen beschouwen dit echter niet als negatief, maar eerder als een kenmerk van kaleien.

Het ultieme uiterlijk van de kaleien-laag wordt niet alleen bepaald door de gekozen tint, maar ook door het gebruikte afwerkingsproces. Houdt u van een zanderige, streperige of meer genuanceerde look? Door de kaleien-laag te polijsten met een spons of een droge blokkwast, kunt u verschillende effecten krijgen. De laagdikte en het uiterlijk van de kaleilaag kunnen ook worden gewijzigd door de samenstelling te veranderen.

Voor kaleien een professional inhuren

De kaleien van uw gevel kunt u natuurlijk zelf uitvoeren, maar het door een vakman laten doen heeft meerdere voordelen. Werken met kalei kost veel tijd. Als u veel tijd kwijt bent met uw normale werk, kunt u deze taak bij voorkeur beter uitbesteden aan een professional. Op deze manier verspilt u geen tijd. U bespaart ook geld door een expert in te huren, aangezien zelf fouten gemakkelijk te maken zijn. U hoeft zelf niets aan te schaffen en krijgt altijd persoonlijk advies.

Een professional neemt u veel stress uit handen en geeft u veel meer zekerheid. Dit zijn dan ook legitieme redenen om de taak uit te besteden.

FAQ Kaleien

Wat is de kaleien prijs per m2?

Kaleien is een tijdrovende taak die in lagen en dus over een bepaalde periode moet worden voltooid. Om te kunnen kaleien heeft diegene kennis nodig. Zo moet de kaleisel op de juiste temperatuur en volgens de juiste methode worden toegediend. Over het algemeen verdient het de voorkeur om de taak uit te besteden aan een specialist. Op deze manier krijgt u een hoogwaardig eindproduct waar u jarenlang van kunt genieten. Afhankelijk van de expert is de kaleien prijs tussen de € 20 en € 45 per m2 voor het laten afwerken van uw buitenmuur.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak