Kasseiwerken

Wilt u een stoere oprit aanleggen met een authentieke uitstraling? Een geplaveide oprit met kasseiwerken (ook wel kinderkoppen genoegmd) is dan een fantastische optie. Jarenlang werd kasseien leggen gebruikt om opritten te bestraten. Kasseiwerken hebben het voordeel dat ze een duurzaam materiaal zijn. De slijtage van kasseiwerken is onvermijdelijk. Maar dit is geen probleem, aangezien kasseiwerken hun ware uiterlijk krijgen door slijtage.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten kasseiwerken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 45765654756

image

Verzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 657867854765

Kasseiwerken zijn er in verschillende soorten en maten

Kasseien leggen kan in verschillende soorten en maten. Kasseiwerken zijn typisch vierkante stenen samengesteld uit natuursteen. Noord-Frankrijk en België hebben veel van dit soort steen. Kasseiwerken worden van oudsher in verschillende landen gebruikt om wegen, terrassen aan te leggen en de weg vrij te maken. Kasseiwerken zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden voor het bouwen van opritten.

Kasseiwerken is er in verschillende soorten en maten. Een stollingsgesteente is de eerste soort. We hebben het over porfier, graniet of basalt. Het is ook mogelijk om een ​​zandsteen te gebruiken. Steengoed, kandla en harssteen zijn voorbeelden van dit soort. Kasseiwerken hebben het voordeel dat ze erg hard zijn en lang meegaan. Ze hebben een lange levensduur en zijn daarom ideaal voor het aanleggen van een oprit.

Waar Kasseien kopen?

Kasseien kopen doe je doorgaans bij bouwmarkten, maar je kunt kasseien ook tweedehands kopen. Gebruikte kasseiwerken hebben vaak de voorkeur boven verse kasseien. Gebruikte kasseiwerken lijken meer authentiek. Dit komt door hun versleten oppervlak, waardoor ze een verouderde uitstraling hebben. Opritten van Belgisch porfier zijn populair. Daardoor is het kopen van kasseien niet altijd even eenvoudig.

Er zijn echter andere populaire soorten kasseiwerken die veel toegankelijker zijn. Dit maakt de aanleg van een zeer authentieke oprit mogelijk. Bijvoorbeeld de grijs roze tint van Zweeds graniet. Doordat Zweeds graniet veel ijzer bevat, glimt het in het zonlicht. Vooral de grijze en grijsblauwe kenmerken van Portugees graniet worden gewaardeerd voor kasseien leggen.

Belgische gres: een zachte zandsteen die minder hard is dan graniet en basalt maar toch een authentieke uitstraling geeft.

Turks-Vietnamees basalt: een zwarte, harde steen.

Mogelijkheden kasseien aanleggen

Kasseien leggen kan op verschillende manieren op een oprit. Denk aan de 'boerenvariant' waarbij een verscheidenheid aan kasseiwerken van verschillende groottes wordt gemengd.

In de afgelopen jaren zijn mozaïekkeien steeds populairder geworden voor het bouwen van opritten. Dit zijn kleine kasseien en hebben vaak vierkant van vorm.

De platines zijn de kasseiwerken die platter zijn. De stenen worden geïmporteerd uit Azië en zijn zowel in nieuwe als in oude staat verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat authentieke Belgische platines nogal duur zijn. Als gevolg hiervan is de Aziatische import versie veel goedkoper.

Voor- en nadelen van een kasseiwerken oprit

De talrijke voor- en nadelen van elk materiaal moeten tegen elkaar worden afgewogen bij het selecteren van het opritmateriaal. Elke materiaal heeft zijn eigen reeks voor- en nadelen. Zo is het ook met kasseien aanleggen.

Een van de voordelen van een geplaveide oprit is dat het er meteen rustiek en echt uitziet. Een oprit met kasseiwerken kan een geweldige optie zijn, zelfs voor meer moderne woningen. Bovendien gaan kasseien lang mee en hoeven ze zelden vervangen te worden. Het kasseien leggen zelf kan echter moeilijk zijn. Het is dan ook een specialistisch werk waarvoor wij adviseren een ervaren deskundige in te schakelen. Kasseiwerken worden erg glad als er veel regen, sneeuw of natte sneeuw is. Dit is iets om in gedachten te houden. Bovendien is het onaangenaam om over een lange oprit over kasseiwerken te rijden; ze hebben een ruwe textuur.

Kasseien leggen uitbesteden

Nu u heeft gekozen voor kasseiwerken, is het tijd om ze te laten plaatsten. Geplaveide opritten zijn erg moeilijk te installeren en kunnen niet worden vergeleken met klinker opritten. Het aanleggen van kasseien van natuursteen vraagt ​​veel zorg. We raden aan om de hulp in te roepen van een ervaren ambachtsman, idealiter een kasseiwerken expert. Hierdoor zijn de stenen netjes in een goed patroon geplaatst en lijkt de oprit goed onderhouden. Het plaatsen van kasseiwerken vereist ook het gebruik van gespecialiseerde apparatuur. Met een bepaalde kasseihamer moet een gat in het zand worden gegraven. Hierdoor kunnen ze correct worden uitgelijnd. De kasseiwerken worden schoongeveegd nadat ze met zand zijn bestrooid. Houd rekening met de hoeveelheid tijd die nodig is om de oprit te drogen. Dit duurt gemiddeld een week tot tien dagen. U kan ook foto's op Pinterest vinden.

FAQ Kasseiwerken

Wat is de prijs van kasseiwerken per m2?

De kosten van kasseien aanleggen worden bepaald door de hoeveelheid en het materiaal de stenen. Voor kasseien betaal je vaak tussen de € 35 tot € 45 per m2.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak