Bij het kiezen van uw nieuwe keuken lijkt de keuze aan producten die door een groot aantal leveranciers worden aangeboden, eindeloos en misschien in het begin een beetje ontmoedigend.
Er zijn veel verschillende stijlen, ontwerpen en prijsklassen keukens beschikbaar en het is belangrijk dat u de tijd neemt om te onderzoeken wat waarschijnlijk een dure en hopelijk plezierige ervaring gaat worden. Begin ruim van tevoren met plannen door een of twee van de gespecialiseerde consumentenmagazines over keukens door te bladeren. Wanneer u eenmaal een idee heeft van wat u wilt, ga dan eens een kijkje nemen in verschillende keuken showrooms voordat u een afspraak maakt met ontwerpers of verkopers. Open de kasten; kijk binnen, probeer de lades enz. Maak een wensenlijstje van uw ideale items om toe te voegen: vaatwasser, soft-close deuren en lades, wijnrekken, extra brede pannen opberglades, split level koken en alle andere functies van uw nieuwe keuken.
Tot slot is het van groot belang dat u, alvorens definitieve beslissingen te nemen voor uw nieuwe keuken, gebruik maakt van de kennis en ervaring van een gevestigde keukenspecialist; dit kunnen zelfstandige bedrijven zijn of meerdere winkels. Vaak is de verleiding groot om de selectie te maken op basis van wat er goed uitziet. Wat qua stijl, afwerking, kleur past bij uw woninginrichting en binnen uw budget past; wat ook allemaal belangrijk is. De sterkte, duurzaamheid voor gebruik en onderhoud worden echter vaak over het hoofd gezien op het moment van aankoop, maar kunnen essentieel zijn voor de levensduur van uw keuken.
Keukens zijn duur en het spreekt vanzelf dat er tijdens de fase voorafgaand aan de aankoop grote zorg moet worden besteed om ervoor te zorgen dat fouten tot een minimum worden beperkt - of zelfs helemaal worden voorkomen. Hoewel er verschillen zijn in de materialen en afwerkingen, zijn de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van een keuken het gebruik. Wordt het alleen gebruikt om te koken en voedsel te bereiden, of wordt de keuken ook een sociale ruimte of eetkamer? Onthoud ook dat veel keukenproducten extra garanties van de fabrikant hebben en dat u wellicht wilt rondkijken om te zien welke extra voordelen deze bieden.
Het belangrijkste bij het kopen van een nieuwe keuken is de planning. Dit omvat niet alleen de producten die u selecteert, maar ook de vorm of indeling van de ruimte waarin uw keuken zal komen, het gebruik dat u ervan verwacht en natuurlijk de montage.
Het is waar dat een goed geplande en ingerichte keuken, zelfs aan de onderkant van de markt, er goed uitziet en goed werkt, terwijl een duurdere, slecht ontworpen en slecht uitgeruste keuken dat misschien niet is.
Het is belangrijk om na te denken over hoeveel mensen de kamer per dag zullen gebruiken, of er voldoende opbergruimte is, welke apparaten je nodig hebt en of je zitruimte nodig hebt.
Bij het plannen van de indeling van een keuken is de belangrijkste overweging dat de indeling efficiënt is, zodat u er optimaal gebruik van kunt maken. Voedselopslag, bereidings- en kookruimtes mogen niet te ver uit elkaar liggen, en het is een goed idee om een stuk werkblad tussen de spoelbak en de kookplaat te hebben.
Door de koelkast bij de ingang van de keuken te plaatsen, wordt het gemakkelijker om er snel iets uit te halen. Het plaatsen van een koelkast naast een oven of kookplaat moet waar mogelijk worden vermeden, aangezien het temperatuurverschil koelkasten minder efficiënt kan laten werken; geïntegreerde apparaten hebben hier waarschijnlijk geen last van.
Plan eerst waar u uw spoelbak, voorbereidingsgebied en kookplaat wilt hebben, want dit zijn de belangrijkste kenmerken. Als je deze items eenmaal hebt geplaatst, zorg er dan voor dat je een korte loopruimte ertussen hebt en een gevoel hebt voor wat bij jou persoonlijk past. d.w.z. moet de spoelbak zich links of rechts van de kookplaat bevinden? Moet de gootsteen echt onder het raam? Natuurlijk licht op een voedselbereidingsruimte is misschien meer naar uw wens. Heb ik echt een dubbele oven nodig of is een enkele oven en combimagnetron geschikter?
Deze beslissingen bepalen vervolgens waar de servicepunten voor water, gas en elektriciteit komen. Het is verstandig om bij het plannen van uw keuken in gedachten te houden waar de bestaande servicepunten zich bevinden - als u deze moet verplaatsen, gaat dit gepaard met tijd en kosten voor extra bedrading en nieuwe leidingen. Hetzelfde principe kan van toepassing zijn op alle bestaande ventilatie in de keuken.
Wat kost een keuken?
Deze zes criteria zijn cruciaal bij het bepalen van de prijs voor een nieuwe keuken:
1) Afmetingen van de keukenZoals u kunt zien, wordt het kostenbedrag bepaald door verschillende factoren. Denk aan keukenkasten van verschillende afmetingen of een uniek massief houten aanrechtblad.