Klinkerwerken

Er zijn meerdere Klinkerwerken opties en kosten voor het leggen van bijvoorbeeld terras klinkers. Terras klinkers worden vaak gebruikt voor een mooi en duurzaam terras vanwege hun talrijke voordelen. Klinkerwerken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om een terras of oprit aan te leggen. Er is voor elk wat wils, met alle verschillende maten, kleuren en materialen die beschikbaar zijn. Als gevolg hiervan zijn terrasklinkers een van de meest gebruikte materialen voor klinkerwerken. We kunnen niet op elke soort klinker ingaan vanwege het brede scala aan mogelijkheden voor uw klinkerwerken , maar we kunnen twee brede categorieën klinkers onderscheiden: namelijk kleiklinkers en betonklinkers.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten van klinkerwerken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Klinkerwerken en kleiklinkers

Kleiklinkers, ook wel keramische klinkers genoemd, worden gevormd uit gedroogde klei die onder hoge temperaturen gebrand. Ze hebben veel goede eigenschappen, wat deels te wijten is aan de productiemethode. Omdat keramische klinkers in verschillende vormen en tinten voorkomen, zullen we enkele van de basiskenmerken voor klinkerwerken bespreken.

Kleurstabiliteit in klinkerwerken

Kleurvastheid is een van de belangrijkste kenmerken van keramische klinkers. Verschillende soorten klinkers en tegels kunnen na verloop van tijd verkleuren, waardoor uw terras een verouderd en onverzorgd uiterlijk krijgt. De kleurvastheid van de klei kan mede worden gegarandeerd doordat deze in hete ovens wordt gebakken.

Verder worden er bij de productie van deze stenen voor klinkerwerken geen kleurpigmenten gebruikt. Het terras heeft nu een heel natuurlijke uitstraling. Als gevolg hiervan, of u nu kiest voor een traditionele, rustieke esthetiek of een strak eigentijds ontwerp, er is een verscheidenheid aan steen voor u.

Duurzaamheid en klinkerwerken

Kleiklinkers blinken uit in duurzaamheid, naast hun kleurvastheid. Deze klinkerwerken zullen niet snel gebruikssporen vertonen. Ook de ontwikkeling van algen of mos wordt beperkt en komt alleen voor in gebieden waar weinig zonneschijn is of in gebieden met veel vocht (zoals rond vijvers of onder struiken). Om de vorming van mos of algen op het oppervlak of tussen de voegen van uw klinkerwerken te voorkomen, kunnen antimos middelen worden gebruikt.

Klinkerwerken met betonklinkers

Veel mensen associëren de term beton nog steeds met industriële, sombere constructies. Toch worden betonklinkers steeds populairder bij de aanleg van klinkerwerken. Ze zijn ongetwijfeld een uitstekend alternatief voor keramische klinkers, deels vanwege hun lage kosten. Ze zijn ook ongelooflijk ecologisch omdat ze volledig recyclebaar zijn. Ook als het gaat om grootte en kleur, zijn er geen grenzen met deze klinkers.

De kleurvastheid bij beton klinkerwerken behouden door coating

De kleurvastheid van betonklinkers is doorgaans niet zo goed als die van keramische klinkers. Dientengevolge wordt er soms een coating op de klinker aangebracht om deze te beschermen tegen slijtage en de kleurechtheid te garanderen. Bij het kopen van betonklinkers is het van belang om een klinker te zoeken die voorzien is van een coating. Deze klinkers zijn over het algemeen wat duurder, maar u zult het op de lange termijn meer plezier van uw klinkerwerken hebben.

Handig wanneer uw klinkerwerken op een vochtige locatie worden geplaatst

Wilt u een terras of oprit aanleggen in een gebied waar veel vocht is of waar de zon niet vaak schijnt? Dan kunt u waterdoorlatende betonklinkers gebruiken. Dit geeft aan dat de klinker microscopisch kleine gaatjes heeft waardoor water kan weglopen. Omdat zich in vochtige situaties, zoals rond een vijver of zwembad, algen of mossen kunnen ontwikkelen, is dit een prima methode om dit tegen te gaan. Mossen en algen zien er niet alleen smerig uit, en ze produceren ook een extreem glad oppervlak dat gevaarlijk is om op te lopen. Ze kunnen zelfs de tegel na verloop van tijd beschadigen, waardoor het erg moeilijk wordt om het mos van de klinkerwerken te verwijderen.

De aanleg en het onderhoud van uw klinkerwerken

Wanneer u weinig ervaring heeft met tuinieren of terrassen bouwen kunt u klinkerwerken beter door een bedrijf laten plaatsen. Indien de fundering en constructie van het terras niet goed worden uitgevoerd, is de kans groot dat de straatstenen gaan hangen en dat de tuinmeubelen na verloop van tijd gaan wiebelen. Dit is natuurlijk niet het doel, daarom verdient het de voorkeur om klinkerwerken door een vakman te laten doen.

Het onderhouden van klinkers is een eenvoudige taak. Er is een onderscheid in de behandelmethode van uw klinkerwerken. Bovendien kan een hogedrukreiniger de bovenste laag klinkers aantasten, dus de beste methode om uw klinkerwerken er mooi uit te laten zien, is door het regelmatig met een borstel te vegen. Als er zich mos of iets dergelijks ontwikkelt tussen de voegen of op het oppervlak, gebruik dan een zachte bezem om een anti-mos oplossing aan te brengen. Bij de eerstvolgende regenbui is het vuil weggespoeld.

FAQ Klinkerwerken

Wat is de prijs van klinkerwerken?

De prijs van klinkerwerken wordt bepaald door het soort klinkers dat gebruikt wordt en de oppervlakte. Klinkers zijn over het algemeen iets minder duur dan natuursteen. Indien u niet zeker weet welke steen het beste op uw terras past, kunt u altijd de hulp van een specialist inroepen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak