Kurkvloeren

Hoewel kurkvloeren al tientallen jaren bestaan, is het recentelijk op een belangrijke manier in wederom populair geworden, vanwege het feit dat het een "groene" hernieuwbare hulpbron is. Hierdoor wordt fijn hardhout van oude groei bossen of tropische regenwouden bespaard.

Kurk is ook biologisch afbreekbaar en zal aan het einde van zijn levenscyclus in het milieu terechtkomen. Kurkvloeren hebben zeker veel voordelen, en de trendy populariteit heeft ertoe geleid dat kurk bijna overal in huis wordt gelegd. Echter is deze vloer minder duurzaam dan sommige andere vloermaterialen en is vatbaar voor verschillende vormen van schade. Het is belangrijk om de onderliggende kenmerken van een kurkvloer of kurktegels te begrijpen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over het gebruik ervan in een specifieke ruimte.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Kurkvloeren

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Onderhoud en reparatie kurkvloeren

Indien correct geïnstalleerd met meerdere lagen van een kwaliteits afdichtmiddel aangebracht op het oppervlak, zijn kurkvloeren relatief eenvoudig te onderhouden. Het vereist alleen regelmatig vegen of stofzuigen om kleine gruis- en vuildeeltjes te verwijderen, en af ​​en toe vochtig dweilen. Maar het is belangrijk dat gemorste vloeistoffen onmiddellijk van de kurkvloer worden opgeveegd om vlekken te voorkomen. Het afwerkingsproces omvat het afdichten van kurk om een ​​onzichtbare barrière over het oppervlak te creëren, en dit biedt enige bescherming tegen watervlekken en schade.

De seallaag moet om de zoveel tijd worden vernieuwd. Sealers zijn namelijk niet perfect, en als een kamer onder water staat, kunnen kurkvloeren kromtrekken en verkleuren. Een hoge luchtvochtigheid kan er ook voor zorgen dat de kurk gaat krullen of mollig wordt, wat ertoe kan leiden dat kurktegels eruit springen of planken gaan knikken.

Als er elke dag direct zonlicht op een kurkvloer valt, kan er verkleuring optreden en kan een stukje van de kurkvloer een andere tint krijgen dan de omliggende gebieden. Dit kan worden voorkomen door zonlicht te blokkeren met gordijnen of jaloezieën. Overspuiten is echter niet mogelijk op samengestelde kurkvloeren, waar de oppervlakte kurklaag relatief dun is.

Ontwerp kurkvloeren

Traditionele kurkvloeren hebben een warme, natuurlijke uitstraling die het beste werkt in ruimtes met een informele inrichting. Nieuwere productietechnieken hebben echter kurkvloeren gecreëerd die sterk lijken op hardhout, marmer of zelfs beton. De kurkvloeren van tegenwoordig kunnen nu bijna overal worden gebruikt, mits ze goed worden afgesloten. Net als bij vinyltegels, kan een ervaren installateur bijna onbeperkte looks creëren door verschillende kleuren te gebruiken om aangepaste ontwerpen te maken. Houd er rekening mee dat kurkvloeren uiteindelijk slijtage zullen vertonen door kleine krassen en deuken, en daarom het meest geschikt zijn voor ruimtes waar deze antieke patina welkom is.

Installatie van kurkvloeren

Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, gemaakt van ofwel plakjes kurk of van gegranuleerde kurk gemengd met harsbindmiddelen. Het vloermateriaal kan massief kurk zijn over de hele dikte of gelamineerd rond een kern van vezelplaat. De traditionele kurkvloeren bestaan ​​uit massieve kurktegels die met lijm op de vloer worden aangebracht, net zoals vinyltegels worden geïnstalleerd. Een andere nieuwere vorm van kurkvloeren zijn gelamineerde panelen, die bestaan ​​uit een onderlaag van samengeperste kurk, vervolgens een kern van vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF) of vezelplaat met hoge dichtheid en vervolgens een toplaag van kurk van topkwaliteit. Als de kurkvloer niet voorbewerkt is, is de laatste stap om de geïnstalleerde vloer te coaten met meerdere lagen sealer.

Voordelen van een kurkvloer

Een van de grootste voordelen van een kurkvloer is hoe zacht en meegevend het aanvoelt onder uw voeten. Hierdoor zijn kurktegels populair in ruimtes waar u lang staat, zoals de keuken en badkamer. Het zachte oppervlak kan ook een kussen vormen wanneer iemand per ongeluk struikelt en valt, waardoor kurk een uitstekende keuze is voor badkamers, kinderkamers en voor oudere bewoners die vatbaar zijn voor vallen.

Kurk bevat een wasachtige substantie genaamd suberine. Dit materiaal heeft de eigenschap klein ongedierte en insecten op natuurlijke wijze af te weren. Dit maakt kurkvloeren bestand tegen de groei van deze beestjes en kan de gezondheid van een omgeving helpen bevorderen. Binnenin bestaat kurk uit miljoenen kleine met lucht gevulde kamers die fungeren als barrières tegen geluidsoverdracht, waardoor elke kamer effectief wordt geïsoleerd. Dezelfde eigenschap helpt kurkvloeren u geld te besparen op verwarmings- en koelingsrekeningen.

FAQ Kurkvloeren

Kurkvloer prijs

De prijs voor een kurkvloer of voor kurktegels kan variëren van € 2 tot € 12 per vierkante voet, afhankelijk van de dikte van het materiaal, de kwaliteit van de kurk en de kwaliteit van de afwerking. Professionele installatie is redelijk zuinig en voegt € 1 tot € 2 per vierkante voet toe. Landelijk bedragen de gemiddelde kosten voor het bedekken van een kamer van 100 vierkante meter met kurkvloeren ongeveer € 950 - of € 9,50 per vierkante voet.
Kurkvloeren zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een warm, aantrekkelijk materiaal met een comfortabele uitstraling. Het is niet het juiste vloer materiaal indien u een perfect smetteloze vloer wilt, aangezien kurk een wat zacht materiaal is dat na verloop van slijtage ontwikkelt.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak