Laadpalen

Als u overweegt een elektrische auto aan te schaffen, vindt u hier alles wat u moet weten over thuis laadpalen voor elektrische auto’s. Overweegt u uw auto te vervangen door een elektrische auto? U bent niet de enige die zich zo voelt. De verkoop van elektrische en hybride voertuigen zal naar verwachting toenemen van 2% van de huidige automarkt tot 25% in 2030. Het is dan ook geen verrassing dat de totale kosten van het bezit van een elektrische auto nu lager zijn dan die van een vergelijkbare auto op gas. Volgens onderzoek bedroeg de brandstofbesparing alleen al bijna € 5.000 / € 3.600 in de eerste zeven jaar.

Bij de aanschaf van een elektrisch voertuig moet u echter nadenken over hoe u het gaat opladen. Een laadpaal voor elektrische auto's aangesloten op het elektriciteitsnet van uw huis is de meest gebruikelijke methode. Het installeren van een laadpaal voor elektrische voertuigen (EV) in uw huis is een van de groene verbeteringen aan uw huis die de waarde van uw woning zullen verhogen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten van laadpalen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Het voordeel van een speciale thuis laadpaal voor een elektrische auto

U kunt een huishoudelijk stopcontact gebruiken om 2,3 kW aan stroom te leveren aan uw elektrische auto, maar dit is erg traag en mag alleen in noodgevallen worden gebruikt. Het installeren van een speciaal snellaadpunt en dus een laadpaal thuis heeft de voorkeur van de meeste automobilisten vanwege het gemak en de snelheid.

Volgens experts op het gebied van groene energie, hebben de meeste laadpalen voor elektrische auto's voor thuisgebruik een stroomvoorziening van 7 kW, waardoor ze meer dan twee keer zo snel kunnen opladen dan een standaard stopcontact.

U kunt tot 22 kW laadvermogen krijgen indien u een driefasige stroomvoorziening in uw huis hebt - of wanneer u er naar een wilt upgraden. Een laadpaal van 22 kW laadt ongeveer 70 km/u op, waardoor het een veel betere optie is voor bijvoorbeeld uw Tesla. Het is van cruciaal belang ervoor te zorgen dat een laadpaal de elektrische voeding van uw huis niet overbelast. Dus raadpleeg een gekwalificeerde elektricien of gespecialiseerde installateur voordat u iets aanschaft.

Waar uw laadpaal voor elektrische auto plaatsen

Dit lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar de stroomtoevoer van uw laadpaal moet zich in de buurt bevinden waar u uw auto gewoonlijk parkeert. Dit is meestal te vinden op de voorgevel of garage van uw huis. Om voldoende stroom te leveren, heeft u een elektriciteitsvoorziening nodig op de gewenste locatie en een speciale aansluiting.

Controleer altijd de lengte van de kabel die wordt geleverd bij de laadpaal die u overweegt te kopen om er zeker van te zijn dat deze de oplaadpoort van uw auto bereikt. U wilt de kabel niet strak trekken of uw auto in een vreemde hoek parkeren om hem aan te sluiten. Denk ten slotte na over waar u de kabel gaat leggen terwijl de auto wordt opgeladen. Het is een struikelgevaar als het over een gebied gaat waar u vaak loopt, vooral 's nachts.

Voorbij zijn de dagen dat laadpalen een doorn in het oog moesten zijn; nu zijn premium laadpalen verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, variërend van eiken bekleding tot trendy antracietgrijs, dus u zou er een moeten kunnen vinden die bij uw interieur past.

Op welke wijze elektrische auto opladen zonder oprit

De laadpaal mogelijkheden voor elektrische auto's thuis zijn beperkt wanneer u in een appartement woont of geen eigen oprit heeft. De situatie verbetert, vooral in steden, waar parkeerterreinen voor particuliere accommodatie nu worden uitgerust met laadpalen op straat. Toch blijven de kosten hoger dan die van traditionele thuisladers. Indien uw kantoor laadpalen heeft, kunt u uw auto opladen terwijl u daar bent, maar dit hangt af van hoe lang u er zult zijn. Meer info u kan vinden op Mobiliteit Vlaanderen.

FAQ Laadpalen

Wat kost het installeren van thuis laadpalen voor een elektrische auto?

De kosten van de laadpaal en installatie worden bepaald door verschillende factoren, waaronder de locatie die u kiest, het type elektriciteit dat u heeft en de kleur van het voltooide apparaat. Een basiseenheid kan slechts € 670 / € 500 kosten, maar bijvoorbeeld weer tienduizenden euro’s voor design laadpalen.
Afhankelijk van uw elektriciteitstarief en hoe ver u rijdt, is het thuis opladen van uw auto bijna altijd goedkoper dan het gebruik van openbare laadpalen. Volgens de auto-experts, dient u wat basisrekenen te doen en ongeveer weten hoeveel kilometer u per maand rijdt om erachter te komen hoeveel het kost om uw auto op te laden. Bereken met een recente energierekening hoeveel u per kWh betaalt voor elektriciteit. Slimme laadpalen voor thuis zijn een geweldige optie omdat u een app kunt gebruiken om uw elektriciteitsverbruik bij te houden en hoeveel u uitgeeft aan het opladen van uw auto.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak