Muurisolatie

Effectieve muurisolatie is een belangrijk onderdeel van wooncomfort en energie-efficiëntie. Zonder dit is een huis aanzienlijk duurder om warm te houden in de winter en koel in de zomer. Sterke muurisolatie vermindert ook ongewenste tocht, houdt de binnentemperaturen constanter en uniformer en verbetert de algehele luchtkwaliteit en vochtigheidsniveaus - wat een lager risico op het krijgen van virussen voor de bewoners en bezoekers van het huis betekent.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Muurisolatie

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Soorten muurisolatie

Muurisolatie kan op veel verschillende manieren en met veel verschillende producten effectief worden gedaan - afhankelijk van de behoeften van de huiseigenaar en het huis. Dit omvat: ingeblazen isolatie, spuitschuim, matten, buiten isolatietechnieken en de retrofit boor- en vulmethode.

Om deze reden moedigen we huiseigenaren en appartementseigenaren vaak aan om de meest kosteneffectieve methode van muurisolatie toe te passen die voor hen beschikbaar is. Dit betekent niet dat de prestaties worden opgeofferd door in te korten, maar het betekent isoleren voor een maximaal effect en betaalbaarheid.

Om te bepalen wat de meest kosteneffectieve manier is voor uw muurisolatie, moet een energie audit worden uitgevoerd door een geregistreerd energieadviseur. Dit kan door een gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in bouwkunde.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een thermische isolatie methode die wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met thermische isolator. Deze materialen (bijv. polyurethaan) werken eenvoudigweg door een groot aantal met gas gevulde holtes die grootschalige convectie voorkomen. Afwisseling van gaszak en vast materiaal zorgt ervoor dat de warmte via veel interfaces moet worden overgedragen, waardoor de warmteoverdrachtscoëfficiënt snel afneemt.

Bij nieuwbouw wordt vaak spouwmuurisolatie toegepast waarbij holtes gevuld worden met glaswol- of steenwol panelen die tussen de twee bladen (zijkanten) van de muur worden geplaatst. Polyurethaanschuim (PUR) is een thermohardend polymeer met gesloten cellen. polyurethaanschuim muurisolatie is verkrijgbaar in formules met gesloten cellen en open cellen. Polyurethaanschuim kan worden toegepast als spouwmuurisolatie of als dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, isolatie van industriële installaties.

Spouwmuurisolatie prijs

De spouwmuurisolatie prijs kan variëren, afhankelijk van de grootte van uw woning. Maar of u nu in een flat met één slaapkamer of een groot vrijstaand huis woont, u zult de installatiekosten waarschijnlijk binnen 5 jaar of minder terugverdienen. Dat komt puur door de jaarlijkse besparing op de energierekening die u niet hoeft te betalen door een goed geïsoleerde woning te hebben. Dit dient ook meegerekend te worden met de spouwmuurisolatie prijs. En ander goed nieuws: u verlaagt ook uw CO2-uitstoot met maar liefst 680 kg per jaar!

Ingeblazen muurisolatie

Ingeblazen muurisolatie is een professioneel geïnstalleerd type isolatiemateriaal dat grotendeels is gemaakt met milieuvriendelijk gerecycled product. Het kan uitzetten en het gebied vullen waar het wordt aangebracht, waardoor er minder gaten achterblijven dan alleen isolatie met mat. In de meeste toepassingen kunnen hoge R-waarden betaalbaar worden bereikt met behulp van ingeblazen cellulose of vezels. Het werkt ook buitengewoon goed wanneer het naast andere vormen van muurisolatie wordt gebruikt, maar vereist een effectieve luchtdichting om ongewenste lekkage te voorkomen wanneer het alleen wordt gebruikt.

Ingeblazen cellulose / vezel wordt vaak gebruikt als effectieve muurisolatie, maar kan ook met groot effect in een zolder worden gebruikt door de retrofit-boor- en vulmethode of door standaardtoepassing. Misschien net zo veelzijdig als sproeischuim, heeft ingeblazen cellulose/vezel nog steeds een breed scala aan muurisolatie toepassingen die betaalbaar blijven.

Verschillende soorten muurisolatie combineren

In feite is het combineren van meerdere verschillende soorten muurisolatie een uitstekende methode om hoge R-waarden en vochtbeheersing in een woning te bereiken; met behoud van een kosteneffectieve aanpak.

Glasvezelmatten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​solide R-waarde per kosten te bieden, en vervolgens worden verbeterd met een vleugje sproeischuim om nog meer R-waarde en luchtafdichting toe te voegen. Het sproeischuim wordt gebruikt om de gaten en luchtruimten op te vullen die de matten niet kunnen bereiken, zonder dat er een aanzienlijke hoeveelheid moet worden aangebracht die de totale kosten zou verhogen.

Dit is wat veel huiseigenaren beschouwen als een 'best of both worlds'-scenario, waarbij de betaalbaarheid van muurisolatie wordt gecombineerd met de duurzaamheid en effectiviteit van spuitschuim. Dezelfde methode kan worden gebruikt met ingeblazen muurisolatie door eerst het sproeischuim aan te brengen om de luchtdichting te maximaliseren en vervolgens de ingeblazen isolatie toe te voegen om een ​​hogere R-waarde te verkrijgen.

FAQ Muurisolatie

Muurisolatie prijs?

De muurisolatie prijs is afhankelijk van verschillende factoren, met name de grootte van uw huis. Voordat er muurisolatie wordt aangebracht, moeten uw muren worden geïnspecteerd om te controleren of ze geschikt zijn. Eventuele problemen, zoals vocht of andere wanddefecten, moeten worden verholpen voordat met de werkzaamheden wordt begonnen. U moet met dit werk rekening houden in uw budget. U dient ook te kijken of er subsidies beschikbaar zijn. De muurisolatie prijs kan variëren per regio, de omvang van het project en de producten die u van plan bent te gebruiken.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak