Nieuwbouw

Overweegt u een nieuwbouw woning te kopen? Nieuwbouw heeft veel voordelen, zoals energiezuinigheid en geen versleten onderdelen die gerepareerd moeten worden. Bovendien kunt u het precies zo maken als u het wilt. Maar er zijn weinig dingen om over na te denken als het gaat om nieuwbouw, zoals budget en timing. Hier zijn een paar van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het beslissen of nieuwbouw woningen geschikt voor u zijn.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Nieuwbouw

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat een nieuwbouw woning inhoudt

Een nieuwbouw woning is een huis waar de koper de eerste is die er gaat wonen nadat het is gebouwd, maar het kan op een aantal manieren gebeuren. Een koper kan zijn eigen stuk grond kopen en een contract afsluiten met iedereen die nodig is om een ​​aangepast nieuwbouw huis te bouwen, inclusief een architect en aannemer. Aan de andere kant van het spectrum kan een koper een volledig gebouwd huis en het onroerend goed waarop het zich bevindt, kopen van een ontwikkelaar. Het koopproces van een huis kan ook ergens tussenin vallen. Een koper kan bijvoorbeeld leeg land kopen van een ontwikkelaar en vervolgens kiezen uit een verscheidenheid aan huisontwerpopties, waarna een bouwer het tot nieuwbouw huis zal bouwen.

De aanpassingsmogelijkheden (en kosten) van nieuwbouw

De meeste nieuwbouw woningen

bieden een van de volgende aanpassingsmogelijkheden:

  • Gebouwd op specificatie: De woning is opgeleverd en kan zo gekocht worden.
  • Semi-aangepast: de structuur is grotendeels gebouwd, maar u kunt deze op sommige manieren aanpassen.
  • Volledig maatwerk: u heeft overal inspraak in.

Indien u eenmaal heeft bepaald met welk niveau van nieuwbouw u zich prettig voelt, zorg er dan voor dat u weet wat standaard bij het huis hoort en wat extra kost. Leg het dan schriftelijk vast. U zult balen wanneer de kwart stellers en het hardhout wat u had willen bestellen in het model een flink extra prijskaartje hebben.

Rekening houden met de timing van nieuwbouwproject

Naast de kosten is timing een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een aanpassingsoptie (en of er überhaupt voor nieuwbouw moet worden gekozen). Over het algemeen kan de tijdlijn voor het bouwen van een huis onvoorspelbaar zijn, vanwege het weer, vertragingen van leveranciers en wachten op logistiek zoals goedkeuringen van vergunningen.

Meestal geldt dat hoe verder het huis zich in het bouwproces bevindt wanneer u het koopt (als het bijvoorbeeld semi-custom of on-spec is), hoe sneller het nieuwbouwproces zou moeten gaan. Gemiddeld kan het bouwen van een huis drie tot zeven maanden duren, afhankelijk van de grootte, maar het is niet ongebruikelijk dat het bijna een jaar duurt als er onderweg vertragingen optreden.

Overweegt u een nieuwbouwproject, kies dan de bouwoptie die past bij uw huidige woonsituatie. Als het flexibel genoeg is om een ​​lange - en mogelijk onvoorspelbare - doorlooptijd mogelijk te maken, is vanaf de grond af opbouwen misschien iets voor jou. Als dat niet het geval is, kan een semi-aangepaste of gebouwde woning een betere keuze zijn.

Agent en geldschieter voor nieuwbouw

Nieuwbouw kopen is net als bij elke woning aankoop: u heeft een team nodig dat uw eigen belangen centraal stelt. Onderzoek, interview en huur uw eigen makelaar in en solliciteer bij meerdere hypotheekverstrekkers om de beste deal te vinden.

Bouwers hebben vaak een agent ter plaatse en voorkeur geldschieters, en het is niet ongebruikelijk dat ze kopers voorstellen om gewoon hun team te gebruiken. Maar het is goed om zelf onderzoek te doen. Een geldschieter van een aannemer kan u aanmoediging geld aanbieden, maar een externe geldschieter kan u minder punten in rekening brengen, wat grotere besparingen betekent gedurende de looptijd van uw lening voor een nieuwbouwproject.

Een slimme begroting voor nieuwbouw

Wanneer u een semi- of volledig op maat gemaakte nieuwbouw woning kiest, is het gemakkelijk om per ongeluk te veel uit te geven, één aanpassingsoptie tegelijk. Wees realistisch over hoeveel nieuwbouw huis u zich kunt veroorloven en houd rekening met kosten die gemakkelijk over het hoofd worden gezien:

  • Landschapsarchitectuur: u zult waarschijnlijk uw gazon moeten aanleggen nadat u uw huis hebt gebouwd.
  • Verenigingen van huiseigenaren: als u in sommige buurten bouwt, kunt u maandelijkse verenigingskosten van huiseigenaren verschuldigd zijn - en u kunt aan hun beleid gebonden zijn om aan bepaalde eigendomsnormen te voldoen, waardoor de kosten kunnen stijgen.
  • Meubilair: bouwers zullen uw badkamer installeren, maar waarschijnlijk niet uw toiletpapierhouder of handdoekenrek, dus die vallen niet onder uw contract. Zorg ervoor dat uw budget heeft voor die kleinere inrichting in elke kamer.

Garantie bij nieuwbouw

Gewoonlijk bieden garanties op nieuwbouw woningen een beperkte dekking op vakmanschap en materialen. Enige dekking wordt alleen voor het eerste jaar aangeboden (bijvoorbeeld voor gevelbeplating, deuren en bekleding); sommige voor twee jaar (vaak voor HVAC, sanitair en elektriciteit), en sommige voor een decennium voor grote structurele defecten. Begrijp precies wat is inbegrepen en wat niet, en wees niet bang om wijzigingen of concessies te vragen als u niet vertrouwd bent met de bouw taal.

FAQ Nieuwbouw

Wat is de prijs van nieuwbouw?

De prijs van een nieuwbouw woning fluctueert, net als elk ander product. Er is geen duidelijke oplossing voor dit onderwerp en veel bouwbedrijven kiezen ervoor om er niet rechtstreeks over te praten. De totale prijs van een nieuwbouwproject wordt daarentegen bepaald door een aantal factoren. Als gevolg hiervan zijn de totale kosten sterk afhankelijk van uw unieke keuzes. De nieuwbouw projecten variëren in prijs van € 350.000 tot € 700.000, maar dit zijn slechts richtprijzen.
De overheid heeft een BTW-verlaging van 21% naar 6% goedgekeurd voor nieuwbouw. Deze verandering heeft plaatsgevonden begin 2021 en is in België vastgezet voor minimaal 2 jaar.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak