Notaris 263103-NL

Notaris Bestprice.be

Ben je op zoek naar een notaris in jouw regio? Zoek je de goedkoopste notaris en wil je graag notariskosten vergelijken? Dan ben je bij Bestprice op het juist adres. Hier wordt een notaris zoeken gemakkelijk gemaakt. Je ziet meteen een lijst met notarissen uit jouw omgeving, die je in slecht enkele klikken rechtstreeks kan bereiken voor een notaris offerte.

notarissen

Zoek notaris

Een notaris is een tussenpersoon die afspraken tussen twee partijen opneemt in een zogenaamde notariele akte. De notaris is altijd onpartijdig, en heeft de goedkeuring van de koning om authentieke documenten op te maken.

In je leven ga je steeds van mijlpaal naar mijlpaal, het ene sleutelmoment na het ander. Trouwen of samenwonen, aankoop van een woning, nemen van een hypotheek, oprichting van een eigen zaak, enzovoort. Voor elk van deze momenten is het raadzaam, of zelfs verplicht, om een notaris te contacteren. Ook bij minder leuke gebeurtenissen als een overlijden, erfenis of scheiding, is een bezoek bij de notaris bijna onvermijdelijk.

Advies notaris

Je gaat niet alleen naar een notaris voor een notariele akte, vaak wel, maar je kan ook een afspraak maken voor advies. Met een opleiding van ongeveer negen jaar, is een notaris namelijk een juridisch specialist in verschillende domeinen. Bij deze expert kan je dus terecht voor raad over familierecht, erfrecht, fiscaal recht, vermogensrecht en vennootschapsrecht.

Net omdat onze maatschappij steeds complexer wordt is raad vragen aan een notaris over bepaalde ingewikkelde situaties lang geen uitzondering meer. Denk maar nieuw-samengestelde gezinnen waarbij rekening moet gehouden worden met de belangen van elke betrokken partij.

Een gewone jurist kan helpen binnen een rechtsdomein waar hij/zij ervaring in heeft, maar een notaris heeft een overzicht van de verschillende domeinen die van toepassing zijn in jouw situatie. Verder is er natuurlijk het beroepsgeheim bij de notaris. Dit zorgt ervoor dat je in volle vertrouwen je financiele en familiale omstandigheden uit de doeken kan doen.

Let wel op: een notaris is er niet om geschillen op te lossen, hij/zij zorgt net voor preventie van geschillen.

Notaris
Tarieven notaris

Advies van een notaris of een notariele akte brengt natuurlijk kosten met zich mee. In Belgie blijken deze kosten aan de hoge kant te liggen. Daarom is het verstandig om de prijzen van de notaris goed te vergelijken, en in te calculeren in uw plannen. Maar wat kost een notaris dan eigenlijk? De notariskosten hangen natuurlijk af van de dienst die verleend wordt:

  • Notariskosten aankoop huis
  • Notariskosten hypotheekakte
  • Advies notaris
  • Kosten oprichting eigen zaak
Waar notaris vinden?

Wil je echt de prijzen notaris weten, dan moet je een offerte aanvragen. Of wil je tarieven van de ene notaris vergelijken met die van een ander? Dat kan allemaal gemakkelijk via Bestprice. In slechts enkele klikken neem je rechtstreeks contact op met verschillende notariskantoren om een idee te hebben van de notaris kosten. Zo ben je zeker dat jij de allergoedkoopste notaris kiest uit jouw regio.

Stap dus niet zomaar een notariskantoor binnen zonder notaris kosten vergelijken of tenminste een offerte aan te vragen. Vooral wanneer je op zoek bent naar een budget notaris.