Laminaat plaatsen / Parket leggen

Als we kort moeten samenvatten wat laminaat plaatsen is, is het een kunstmatige vloerbedekking, die eruit kan zien als een echte houten of een harde natuursteenvloer. Het uiterlijk wordt overgelaten aan een fotografisch beeld van hout of natuursteen, geplaatst op een kernplaat, gemaakt van samengeperste vezels. Alles is bedekt met een melamine-slijtlaag, wat dit type vloerbedekking zijn uitzonderlijke duurzaamheid geeft. Het grootste voordeel dat laminaat plaatsen heeft ten opzichte van massief hout, is dat het veel moeilijker te krassen en gemakkelijker schoon te maken is, waardoor het een ideale keuze is voor drukbezette huizen met bijvoorbeeld kinderen.

Laminaat plaatsen is wijdverbreid populair geworden, niet alleen vanwege de natuurlijke uitstraling die het heeft, maar ook vanwege het feit dat de installatie snel en eenvoudig is. De planken hebben een kliksysteem waardoor je bij het neerzetten geen lijm of spijkers nodig hebt.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Parket & Laminaat leggen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Voordelen en nadelen van laminaat plaatsen

Dit is een extreem veerkrachtige vloer die minder vatbaar is voor krassen en slijtage dan zijn tegenhangers. Laminaat plaatsen is onderverdeeld in verschillende graden, elk met een andere levensduur. Maar zelfs de minst duurzame laminaten hebben een levensduur van minimaal 5 jaar.

Een van de grootste voordelen van laminaat plaatsen is dat het goedkoper is dan de meeste andere vloerbedekkingen. De kosten omvatten hier het vloermateriaal, de ondervloer, de service voor het leggen van de laminaatvloer en de installatie van de kralen.

Met laminaat plaatsen is uw vloer minder gevoelig voor temperatuur- en vochtigheid veranderingen in de ondervloer en de omgeving dan echt hout.

Een belangrijk nadeel is dat wanneer de bovenste beschermingslaag (melamine) zwaar beschadigd of versleten is, het laminaat moet worden vervangen, omdat het geen schuur procedure kan ondergaan zoals een van de houten vloeren.

Waarom parket of laminaat plaatsen professioneel laten doet?

Er zijn meer dan een paar goede redenen om voor professionele laminaatleggers te kiezen. Als u zich opmaakt om een ​​nieuwe vloer in uw huis te leggen, kiest u altijd voor gekwalificeerde aannemers met veel ervaring, zodat u een vlotte en stabiele constructie krijgt. Het laminaat plaatsen heeft, net als elke andere vloer, zijn eisen als het gaat om de ondervloer, de omliggende interieurelementen (plinten, deuren, deurkozijnen, enz.). De professionele aannemer zal voorbereid zijn om al deze noodzakelijke details onder ogen te zien en de afwerking en de algemene resultaten zullen efficiënter en duurzamer zijn.

Expert vloer teams zijn uitgerust met elk gereedschap dat nodig is voor laminaat plaatsen, en ze zullen u graag advies geven en u opties bieden als het gaat om randen, trimmen en deurdrempels, om passen bij uw voorkeur. Laminaatinstallateurs zullen al het afval van de werken verzamelen nadat ze klaar zijn, ze zullen opruimen en u laten verwonderen over het uitstekende uiterlijk van uw nieuwe vloeren.

Kliklaminaat /quick step laminaat leggen

In de afgelopen 20 jaar is de populariteit van kliklaminaat leggen enorm gestegen vanwege het veelzijdige karakter, de betaalbare prijs en het installatiegemak. Laminaatvloeren zien er realistisch uit en kunnen over alle ondervloeren worden gelegd, inclusief vloerverwarming in alle delen van het huis. Nou ja, behalve in ruimtes met veel vocht – zoals natte ruimtes, badkamers of keukens. In deze kamers kies je voor een vinylvloer of een hydroguard laminaat.

Door quick step laminaat leggen te kiezen, kunnen zowel doe-het-zelvers als mensen die willen besparen op plaatsingskosten voor het laminaat plaatsen. De perfecte vloerinstallatie is nu gemakkelijk te bereiken door de gemiddelde persoon die een ontspannend weekend wil verpesten door te proberen zijn eigen vloer te installeren.

Al het laminaat dat bij experts wordt verkocht, maakt gebruik van een cick fit ilnstallatiesysteem. Bij deze mensen wordt elk van de laminaatplanken gefreesd met tongen en groeven, die gemakkelijk op hun plaats klikken. Hierdoor kan het laminaat 'zweven' over de ondervloer zonder lijm of spijkers. Dit is zwevend in de zin dat het vrij over de ondervloer ligt.

Heeft u uw ideale laminaatvloer gevonden? Dan wilt u hem ongetwijfeld zo snel mogelijk geïnstalleerd hebben, idealiter zonder gedoe. Laat een ervaren expert de installatie voor u uitvoeren.

FAQ Laminaat plaatsen / Parket leggen

Hoe parket leggen?

Er zijn twee manieren van een parket leggen: vast of zwevend. Vast betekent dat het parket leggen aan de grond wordt verlijmd, terwijl zwevend betekent dat het parket losjes op de ondervloer rust. Wat u ook kiest, de legmethode is hetzelfde. U moet ook een patroon kiezen waarin het parket leggen gaat gebeuren. De meest populaire is de visgraat. Het is in ieder geval aan te raden om met een lineair patroon te gaan.
De kosten voor het installeren van parketvloeren zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prijs laminaat per m2 maar ook het oppervlak, de kwaliteit van het parket hout, de soorten parket hout, het arbeidsloon, de initiële voorbereiding van de locatie, het patroon ontwerp van de parketvloer en andere speciale vereisten. Hoeveel het kost parket te leggen is ook afhankelijk van de staat van de ondervloer als deze moet worden gerepareerd of helemaal moet worden verwijderd, de kosten voor het verwijderen en afvoeren van de oude bestaande vloer en de kosten van het verplaatsen van meubels. Als u professioneel parketvloeren installeert voor een gemiddeld huis van ongeveer 2500 vierkante meter met eiken hardhouten parketvloeren, verwacht dan ongeveer €14.790 of een gemiddelde kostprijs van €18.980 te besteden aan het gebruik van walnoot hardhouten parketvloeren. Als u van plan bent om te klussen, verwacht dan ongeveer €9.771 uit te geven voor een huis van 2500 vierkante meter met eiken hardhouten parketvloeren. De gemiddelde prijs laminaat per m2 is zo’n €5,00. Indien u een nieuwe ondervloer met nieuwe vloerbalken installeert, brengt een timmerman u een gemiddelde kost van ongeveer €22 tot €35 per uur in rekening.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak