Passiefwoningen

Terwijl veel mensen manieren zoeken om milieuvriendelijker te worden, zijn onderwerpen als duurzame praktijken en milieuvriendelijke hacks steeds populairder geworden. Op dezelfde manier onderzoeken veel meer mensen wat ze nodig hebben om een ​​passiefwoning te creëren. Dus wat is een passiefwoning?

Een passiefwoning verwijst naar een ontwerp- en constructie norm die tot doel heeft de verwarmings- en koeling vereisten in huizen te verminderen. Op deze manier zijn conventionele verwarmingssystemen niet langer nodig, wat helpt om verspilling van fossiele brandstoffen te verminderen die worden gebruikt om een ​​gebouw constant te verwarmen en te koelen.

Ondanks de naam kan een passiefwoning benadering worden toegepast op elk type gebouw, inclusief meergezins appartementen, flatgebouwen en herenhuizen. Dat gezegd hebbende, elk type woonruimte dat u van plan bent te verhuren, kan worden ontworpen als een passief gebouw.

Om als passiefwoning te worden gecertificeerd, moeten gebouwen aan bepaalde criteria voldoen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Passiefwoningen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Hoe werken passiefwoningen?

Een passiefwoning creëert een comfortabel en constant binnenklimaat zonder een actief verwarmings- of koelsysteem. Dit wordt bereikt door het combineren van belangrijke eigenschappen zoals hoogwaardige isolatie en ventilatie.

In een standaard gebouw gaat warmte meestal verloren via kleine openingen zoals scheuren, inefficiënte ramen of algehele slechte isolatie. Warmte stroomt van warme naar koude gebieden die bekend staan ​​als de "thermische brug". Een koudebrug fungeert als een warmte snelweg die rechtstreeks naar de buitenkant van het gebouw leidt, wat leidt tot inconsistente interne temperaturen.

Een passiefwoning elimineert dit door deze ruimtes af te dichten. De eersteklas isolatie en ventilatie helpen warmteverlies te voorkomen en de temperatuur te reguleren, zodat bewoners comfortabel kunnen leven, waar ze zich ook in huis bevinden.

Aangezien er geen actief verwarmingssysteem is, gebruikt een passiefwoning "gratis warmte" om het huis te verwarmen. Gratis warmte wordt gegenereerd door elektrische en gastoestellen zoals ovens en gloeilampen, evenals lichaamstemperatuur. In warmere klimaten, waar verwarming niet zo nodig is, gebruikt een passiefwoning schaduw om de interne temperatuur te helpen koelen, wat zorgt voor een zeer efficiënt binnenklimaat, waar u ook woont.

De belangrijkste kenmerken van een passiefwoning

  • Superisolatie: de hele passiefwoning, ook onder de fundering en rond de kelder, is gewikkeld in een laag efficiënte isolatie om de warmteoverdracht te verminderen.
  • Ventilatie van hoge kwaliteit: ventilatiesystemen houden de passiefwoning consistent met frisse lucht door lucht die vochtig of vol verontreinigende stoffen kan zijn, uit te wisselen met verse gefilterde lucht van buiten. Dit helpt de temperatuur en luchtvochtigheid in het interieur constant te houden.
  • Luchtdichte afdichtingen: Luchtdichte afdichtingen in de constructie van een passiefwoning voorkomen dat vochtige lucht binnendringt, wat kan leiden tot een slechte luchtkwaliteit en mogelijk tot schimmelvorming.
  • Hoogwaardige ramen en deuren: Ramen en deuren zijn vaak een belangrijke bron van warmteverlies. Om dit te voorkomen, hebben passiefwoningen goed geïsoleerde kozijnen en ramen met dubbele of driedubbele beglazing (afhankelijk van klimaat en gebouwtype).
  • Gratis verwarming: Aangezien koude verse lucht van buiten het ventilatiesysteem binnenkomt, wordt de lucht in hetzelfde systeem verwarmd met behulp van de gratis warmte van elektrische of gastoestellen voordat deze de passiefwoning binnenkomt.

Voordat een huis als passief kan worden gecertificeerd, moet het worden gebouwd of verbouwd om aan bepaalde criteria te voldoen. Deze vereisten omvatten een beperkte energie die nodig is om een ​​huis te verwarmen en apparaten in bedrijf te stellen, luchtdichtheid en gereguleerde temperaturen het hele jaar door.

Voordelen van een passiefwoning

Als verhuurder is de beslissing om in een passiefwoning te investeren niet alleen gunstig voor de planeet, maar ook voor uw bewoners, en het kan u helpen meer gewenste huurders aan te trekken.

Energiezuinig

Een van de meest waardevolle voordelen van een passiefwoning is hoe energiezuinig het kan zijn. Een passiefwoning heeft het potentieel om 90% minder energie te verbruiken dan een typische woning, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Omdat een passiefwoning kan verwarmen, koelen en temperatuur regelen, kan de maandelijkse energierekening aanzienlijk lager uitvallen dan bij een traditionele woning.

Verhoogd comfort

Met hoogwaardige isolatie en ventilatie wordt een passiefwoning veel comfortabeler dan een standaard gebouw. Dit komt omdat het energiebronnen in het gebouw houdt, zoals lichaamswarmte of warmte van een oven als hulpmiddel om een ​​gereguleerde temperatuur in het hele huis te handhaven.

Waar u ook bent in een passiefwoning, het idee is dat de temperatuur constant blijft. Zelfs ruimtes naast ramen of deuren waar gemakkelijk tocht kan zijn, worden gereguleerd. Omdat de ramen en deuren goed geïsoleerd zijn, kunnen uw huurders midden in de winter comfortabel aan een groot raam zitten en genieten van hun ochtendkoffie.

Rust en stilte

Met een combinatie van zware isolatie en een luchtdichte constructie worden geluiden van drukke straten en andere geluiden van buitenaf verminderd. Niet alleen dat, de afwezigheid van een actief verwarmings- en koelsysteem neemt het extra geluid weg dat de apparatuur maakt tijdens het gebruik, waardoor een passiefwoning veel stiller is dan andere gebouwen. Dus zelfs als uw eigendom zich in een druk gebied bevindt, doet u geen afbreuk aan uw beschikbare huurders pool.

Verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis

Niet alleen is de binnentemperatuur van een passiefwoning zeer comfortabel, de luchtkwaliteit is ook veel hoger. De ventilatiesystemen van deze huizen filteren allergenen zoals pollen en stof efficiënter dan een typisch huis, waardoor de lucht fris blijft en vrij is van verontreinigende stoffen die mensen met allergieën kunnen irriteren. Dit betekent ook minder schoonmaken zoals afstoffen.

FAQ Passiefwoningen

Passiefwoning prijs?

Wat kost een passiefwoning om te bouwen? Dat is een lastige vraag, want wat kost een auto of een tas boodschappen..? Het antwoord op de passiefwoning prijs hangt af van wat er in het eindproduct gaat. Omdat elk huis of gebouw anders is, hangt de uiteindelijke prijs natuurlijk af van uw persoonlijke smaak en uw definitie van kwaliteit. Uw passiefwoning kan pronken met een superhoge afwerking, luxe apparaten en andere toeters en bellen ... Of het kan heel bescheiden zijn gebouwd.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak