Ramen en deuren

Veel meer dan een van de vele openingen in een huis, zijn ramen en deuren bedoeld om een statement te maken dat past bij het kenmerk van het huis. Een statement van kracht, doel, leven, licht, veiligheid en elegantie. Om deze reden is het belang van ramen en deuren die van hoge kwaliteit zijn, iets om over na te denken en dat geldt ook voor de mensen die ze installeren. Het is mogelijk om kwalitatief hoogwaardige ramen en deuren in te kopen maar toch de verkeerde mensen aan de installatie te laten werken. Dit kan resulteren in een slechte afwerking, niet volledig aan hun doel voldoen en natuurlijk niet veel bieden op het gebied van duurzaamheid.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Ramen en deuren

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Waarom hoogwaardige kwaliteit ramen en deuren belangrijk is

Vermindering geluidsoverlast

Indien u goede ramen en deuren heeft en ze goed zijn gemonteerd, helpt het om als geluiddicht te dienen tegen geluid van buiten je huis. Ook als u in een rustige buurt woont, kunnen een aantal zaken voor geluid zorgen en wanneer u dit niet wilt, kunt u het eenvoudig buitensluiten door eventuele kozijnen of openingen waar het geluid doorheen kan komen te sluiten.

Lagere energierekeningen

Door ramen en deuren van hoge kwaliteit in uw huis te installeren, kunt u uw energierekening verlagen, omdat het uw huis beschermt tegen weersinvloeden. Of het nu winter of zomer is, u kunt genieten van uw verwarming of koeling zonder dat het weer naar binnen sluipt wanneer u dat niet wilt. Uw woning is goed geïsoleerd tegen kou of warmte, want er is geen energieverlies. Ook hoeft uw airconditioning- en verwarmingssysteem niet zo veel te functioneren of te werken, waardoor u geld kunt besparen op energie. Dit geldt ook voor de installatie. Kleine scheurtjes of openingen rond deuren en ramen door een slechte installatie zorgen ervoor dat u geld verliest.

Duurzaamheid

Ramen en deuren zijn geen dingen die je vaak in huis wilt veranderen of repareren. Ze zijn bedoeld om duurzaam te zijn en zo lang mogelijk mee te gaan, en dat is waar kwaliteitsproducten voor zijn ontworpen. Ramen en deuren kunnen gemiddeld 15 jaar of langer meegaan voordat u ze misschien moet repareren of vervangen. Dat is eigenlijk bescheiden, want die van goede kwaliteit gaan behoorlijk lang mee met de juiste installatie en onderhoud. Ramen en deuren kunnen alle weersomstandigheden aan. Dat betekent dat bij regen of zonneschijn, winter of zomer uw raam of deur stevig staat.

Conclusie

Ramen en deuren zijn belangrijk in elk huis en even belangrijk is hun esthetiek, kwaliteit en hoe ze worden geïnstalleerd. Van alle voordelen die we hierboven hebben genoemd, hopen we dat u wat inspiratie kunt opdoen om ze de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Soorten ramen

Ramen komen er in allerlei soorten en maten. Voor ieder pand is eigenlijk weer een ander type nodig. Wist u dat het type ramen in uw huis de beslissende factor kan zijn voor een potentiële koper? Uit een recent onderzoek in België bleek dat 74% van de volwassenen dubbele beglazing een must vindt bij het kopen van een woning. Maar ook of u gebruik maakt van PVC ramen, aluminium ramen, houten ramen of stalen ramen.

PVC ramen

PVC of polyvinylchloride is een standaard materiaal dat wordt gebruikt in ramen en deuren, maar denkt u ooit na over de voordelen van het kiezen van PVC ramen in vergelijking met andere producten?

 • Meestal zijn de meeste PVC ramen, deuren en externe fascia's wit. Door ontwikkelingen in het productieproces zijn huiseigenaren echter niet langer beperkt tot een kleur, maar kunnen ook een reeks aanpasbare vormen, stijlen en imitatie-effecten zoals houtnerf kiezen.
 • De veiligheid van een eigendom of huis is van het grootste belang voor elke raam- of deur installatie. Daarom overtreffen PVC ramen de verwachtingen met een ultra licht maar stevig frame.
 • Energie-efficiëntie staat bij iedereen voorop als het gaat om nieuwe ramen en deuren en de keuze van de gebruikte materialen is van invloed op de warmte- en raam energieclassificatie van uw huis.
 • PVC ramen betekent het gebruik van onderhoudsarm materiaal, in tegenstelling tot natuurlijke materialen die jaarlijks moeten worden geschuurd, gelakt en opnieuw geverfd. Het materiaal is ongelooflijk sterk, wat betekent dat de frames bestand zijn tegen de meest extreme elementen en niet worden aangetast door rot en corrosie.
 • PVC ramen kunnen in verschillende raamstijl configuraties worden geleverd en bieden een efficiënt ventilatiesysteem met een effectieve luchtstroom naar een kamer.
 • De gemiddelde levensduur van PVC ramen kan variëren van 40-80 jaar en is gemaakt van grotendeels recyclebare materialen om een ​​minimale impact op het milieu op lange termijn te behouden.
 • Het PVC-materiaal werkt in combinatie met de raampanelen met dubbele beglazing om de hoeveelheid geluid die uw huis binnen kan komen te verminderen.

Aluminium ramen

Verbeteringen in de productie van aluminium ramen en deuren betekenen dat huiseigenaren, verhuurders, ontwikkelaars en bedrijven kiezen voor aluminium voor al hun nieuwe en vervangende ramen en deuren. Er zijn verschillende voordelen van aluminium ramen om te profiteren van het kiezen van materialen zoals PVC en hardhout. Deze voordelen omvatten:

 • Een breed scala aan kleuren - technologische vooruitgang betekent dat aluminium ramen en deuren niet langer beperkt zijn tot het vroege zilver, maar verkrijgbaar zijn in een reeks kleuren en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan gebouwen, oud en nieuw.
 • Sterkte en duurzaamheid - aluminium ramen zijn veel steviger en duurzamer dan zijn tegenhangers van kunststof en hout, en is ook beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor het een meer kosteneffectieve en betrouwbare optie is.
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te vormen - Aluminium’s hoge sterkte-gewichtsverhouding maakt het gemakkelijk te vormen, waardoor een meer aanpasbaar materiaal wordt geboden voor commerciële en residentiële projecten.
 • Energiezuinig en duurzaam – vooruitgang in de polyamide technologie van de afgelopen jaren betekent dat aluminium ramen en deuren een veel betere thermische isolatie bieden en voldoen aan de hoogste normen voor lucht- en waterinfiltratie. Vaak biedt aluminium de enige optie om te voldoen aan de nieuwste architectonische specificaties om te voldoen aan de hedendaagse bouwvoorschriften.

Houten ramen

Voor veel mensen, vooral die in oudere, meer traditionele huizen, is er echt geen andere keuze dan echte houten ramen. Er zijn verschillende voordelen aan echt houten ramen.

Echt hout heeft een uitstraling en een gevoel dat niets anders kan evenaren. Hout is klassiek; hout is solide; hout is het echte werk. Vrijwel alle andere raamkozijnen proberen het uiterlijk van hout na te bootsen. Waarom genoegen nemen met goedkope imitaties als het echte werk beschikbaar is? Echte houten ramen helpen een huis veel beter te isoleren dan bijna elk ander soort raam. Echt houten ramen bieden 400 keer meer isolatie dan stalen ramen. De extra isolatie die echt hout biedt, kan helpen om een huis warm te houden in de winter en koel in de zomer en kan de huiseigenaar het hele jaar door besparen op de energierekening. Ramen met houten kozijnen vormen ook een uitstekende barrière voor buitengeluiden.

FAQ ramen en deuren

Waarom ramen en deuren sluiten bij brand?

Kijkend naar de vuurdriehoek, is zuurstof een van de drie componenten die helpt bij het ontstaan en de duurzaamheid van vuur. Zuurstof is een aardgas dat gemakkelijk in de lucht beschikbaar is. Ook moet, gezien de manieren van brandblussing, een van de drie brand componenten worden verwijderd om een brand te blussen. Door de deur van uw gebouw tijdens brand te sluiten, zult u er dus in slagen het vuur van zuurstof te ontnemen om te blijven branden. Het voorkomt ook branduitbreiding en beperkt het tot één punt.
U dient uw huis te luchten, ook als er buiten minder aangename temperaturen zijn. Wanneer het buiten koud is, is dat leuk voor de mensen onder ons die graag schaatsen en sneeuwmannen bouwen, maar het is een stuk minder leuk als je huis ook begint af te koelen. Je zou in de verleiding kunnen komen om alle ramen en ventilatieopeningen te sluiten en de verwarming op hoog te zetten, maar beter doet u dit niet! Ventilatie in huis is namelijk absoluut noodzakelijk.
Om te voorkomen dat er ongewenste gasten uw huis binnentreden, is het zeker aan te raden een een gedegen beveiliging op uw ramen en deuren aan te sluiten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden op de markt. Bijvoorbeeld stapeldeuren van aluminium . Deze worden geleverd met volledige beveiligingsfuncties om uw huis veilig te houden. Als u oudere deuren heeft, bewaak ze dan met een Charlie-bar of overweeg om nieuwe aluminium stapeldeuren te installeren. Dit zijn waardevolle investeringen die uw huis kunnen redden.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak