Renovatiewerken

Een aannemer renovatiewerken werkt aan verschillende projecten in en om uw huis. Deze zijn bedoeld om het comfort en plezier van uw woonruimte en de staat van uw huis te verbeteren. Dit kan variëren van een grondige make-over van de zolder tot de installatie van nieuwe waterleidingen en elektrische upgrades.

Maar wat is het proces renovatiewerken en hoe gaat een renovatiebedrijf normaal te werk?

Renovatiewerken beginnen altijd met sloopwerkzaamheden wanneer een inventarisatie van al uw wensen is afgerond. Uw oude keuken wordt afgebroken en uw oude sanitair en ramen worden door de werkers gedemonteerd. Daarna beginnen de eigenlijke renovatiewerken. Overweeg het vervangen van badkamertegels evenals het installeren van nieuwe isolatie.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Renovatiewerken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Renovatiewerken van boven naar beneden

Wilt u uw woning volledig verbouwen? Kies dan voor complete renovatiewerken. Wanneer u een hele make-over doet, combineert u meerdere kleine verbouwingsprojecten tot één. Denk hierbij aan het combineren van een keuken- en badkamer make-over met bijvoorbeeld zolderafwerking en het toevoegen van een aanbouw. Dit kan bijvoorbeeld in samenwerking met een aannemer.

Grondige renovatiewerken hebben het voordeel dat u simpelweg één renovatiewerk aannemer inschakelt om al het werk voor u te doen. U heeft maar met één persoon te maken. Met een grondige renovatiewerk project beginnen de ambachtslieden met het terugbrengen van de woning naar de oorspronkelijke staat. Dit houdt in dat alles wat niet stand houdt, wordt gesloopt. Ze beginnen met het verwijderen van het puin en gaan dan verder met de renovatie.

Renovatiewerken op kleine schaal

Uiteraard bent u niet verplicht om snel een grondige make-over uit te voeren. Kleine verbouwingen, zoals schilderen of stukadoorswerk, kunnen ook worden uitbesteed aan renovatiebedrijven. Enkele van de meest populaire kleine renovatiewerken worden hieronder opgesomd:

Renovatiewerken schilderen: Professionele vakmensen kunnen uw woonkamer, slaapkamer, ramen of trappenhuis schilderen in elke gewenste kleur. U mag een onberispelijke afwerking verwachten die zo lang mogelijk meegaat. Prijzen per m2 variëren van €12 tot €22.

Renovatiewerken pleisterwerk: Indien u een gladde en uniforme afwerking in uw huis wilt, is gips de juiste keuze. Glad stucwerk is natuurlijk een optie, maar sierpleister kan ook gebruikt worden om een ​​meer uitnodigende sfeer te creëren. De prijs per m2 is ongeveer € 20 a € 25. Het plaatsen van meer stekkers of het aansluiten van nieuwe lichtpunten zijn voorbeelden van klein elektrisch werk. Het is van cruciaal belang dat dit correct wordt gedaan om brandgevaar te voorkomen.

Voor een ruimere sfeer: Update de badkamertegels of vervang uw verouderde douchecabine door een prachtige inloopdouche. Afhankelijk van de gebruikte materialen en de individuele activiteiten variëren de kosten van € 3.000 tot € 11.000. Middels renovatiewerken vervangt u de oude keukenkasten door luxe lades voor meer opbergruimte, of versleten keukenapparatuur voor beter gebruik. Een keukenrenovatie kost gemiddeld tussen de € 800 en € 2.100.

Zolder renovatiewerken: Dit omvat een verscheidenheid aan taken, zoals het plaatsen van schotten, het maken van een muur en misschien het installeren van een dakkapel. De kosten worden in dit scenario geschat op ongeveer € 10.000 € 12.000.

Dak renovatiewerken worden vaak uitgevoerd wanneer de oude dakbedekking sterk verouderd of beschadigd is. U kunt er ook voor kiezen om meer licht in de kamer te brengen of om het dak te isoleren. Een dakrenovatie op een schuin dak van 75 m2 kost gemiddeld zo'n € 16.500.

Metselwerk: Laat uw nieuwe aanbouw of aanbouw metselen zodat deze qua uitstraling opgaat in de rest van de woning. Metselwerk kost ongeveer € 90 a € 110 per vierkante meter.

Als u renovatiewerken plant, overweeg dan om de isolatie van uw huis te verbeteren. Het is beter voor het milieu en ook voor uw rekeningen. Afhankelijk van de aanpak die u kiest, kunt u jaarlijks honderden euro's besparen. Isolatiewerkzaamheden kosten van €10 tot €150 per m2.

Nieuwe waterleidingen: Als u de indeling van uw keuken of badkamer wijzigt, moet u de leidingen verplaatsen of eventueel geheel vervangen als onderdeel van de renovatiewerken. Deze worden door de vakman goed in de vloer en in uw muren verwerkt. De kosten voor het aanleggen van nieuwe waterleidingen in uw hele huis bedragen circa € 4.000 € 5.000.

Renovatiewerken-Elektriciteit: Voor het vernieuwen of installeren van elektriciteit is het raadzaam om een ​​professional in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat alles veilig gebeurt en dat er geen verhoogd brandgevaar is. De kosten van elektriciteitswerken bedragen ongeveer € 7.500 a € 8.500. U kan ook een premie aanvragen voor renovatie, meer info op Vlaanderen.be.

FAQ Renovatiewerken

Wat kosten renovatiewerken?

Buiten de kosten die hierboven beschreven zijn, zijn de kosten van renovatiewerken uiteraard volledig afhankelijk van de omvang van de klus en de gebruikte materialen. Zo kost een zolder make-over (met dakkapel) gemiddeld €10.000 a €12.000, terwijl een dakrenovatie gemiddeld €14.000 a €16.000 kost.

Kleine renovatiewerken zullen uiteraard tot lagere kosten leiden. Stukadoorswerk kost bijvoorbeeld € 20 a € 30 per m2, terwijl schilderen tussen de € 10 en € 25 per m2 kost. Al deze kosten zijn slechts schattingen. Vraag een gratis offerte aan om erachter te komen hoeveel uw make-over precies gaat kosten.

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de precieze renovatiewerken taak die u heeft voltooid. Sommige upgrades, zoals dakrenovaties, kunnen in één dag worden gedaan, terwijl andere weken in beslag kunnen nemen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak