Rioleringswerken

De riolering van ons huis is ondergronds begraven en daardoor uit het zicht van het grote publiek. Rioolonderhoud wordt soms genegeerd en als vanzelfsprekend beschouwd totdat er een probleem is met het rioolstelsel. Een rioollekkage of verstopping kan voor allerlei problemen zorgen, maar ook voor veel overlast. Hieronder vindt u meer informatie over rioleringswerken.

Goed werkende riolen zijn essentieel voor een efficiënte aan- en afvoer van water. Om alle sanitaire voorzieningen (badkamers, toiletten, keukens, enz.) goed te laten werken, is het essentieel dat de rioleringswerken goed zijn aangelegd.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten autoverzekeringen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Rioleringswerken: vervanging of reparatie

Het kan zijn dat een knik of een breuk in de leiding de oorzaak is van de rioolverstopping en dat de binnen- of buiten rioleringswerken moet worden vernieuwd. Als u uw huis verbouwt en een nieuw rioleringssysteem wilt aanleggen, kan uw aannemer rioleringswerken u waarschijnlijk helpen. Indien u riolering vervangt, is het net zo belangrijk om professionele hulp in te roepen, net als bij het onderhouden van bestaand rioolwater, om ervoor te zorgen dat de nieuw aangebrachte rioolbuizen waterdicht zijn en geen vieze geuren afgeven.

Rioleringswerken stappen in vervanging of reparatie

  • Septic tanks zijn geïnstalleerd en zijn klaar voor gebruik.
  • Er worden regenwaterputten geplaatst en aangesloten.
  • Waterzuiveringsinstallaties zijn ook geïnstalleerd en klaar voor gebruik.
  • Afvoersystemen zoals septic tanks en stortbakken worden gerepareerd en waterdicht gemaakt.
  • De installatie van putdeksels is voltooid.
  • Leidingen bovenop ondergrondse putten worden dichtgemetseld om lekkage te voorkomen.
  • De S-ifon putten zijn aangesloten op het nieuwe rioleringssysteem.

Rioleringswerken: scheiding van regenwater en afvalwater is essentieel

In nieuwbouwwoningen en grote verbouwingsprojecten is het nodig om ​​gescheiden rioleringswerken aan te leggen voor regen- en afvalwater om een ​​goede afwatering te garanderen. Bestaande woningen zijn alleen belastbaar als bij de ontwikkeling een gescheiden riolering in uw straat is aangelegd. In ieder geval mag regenwater niet geloosd worden op rioleringswerken die gebouwd is om alleen afvalwater te verwerken en vice versa.

Rioleringswerken: obstructie

Regelmatig spoelen we verschillende dingen door het toilet, waardoor deze verstopt kan raken. Congestie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder vochtige doekjes en zelfs voedselkruimels die door het toilet worden gespoeld. Hierdoor kan uw toilet een onaangename geur afgeven of niet goed doorspoelen. Als u de verstopping niet zelf kunt oplossen, kunt u het beste de hulp inroepen van een specialist. Uw aannemer rioleringswerken heeft gespecialiseerde mechanische plunjers en hogedrukreinigers die de meeste rioolverstoppingen in korte tijd kunnen verwijderen, zowel binnen als buiten het huis.

Rioleringswerken: een lek in het systeem

Door een lek in uw rioleringssysteem kan water zich ophopen in uw kruipruimte of kelder, of kan het gebied volledig onder water komen te staan. Zodra de oorzaak van het probleem is geïdentificeerd en verholpen, begint uw aannemer rioleringswerken het water zo snel mogelijk weg te pompen, zodat schade aan uw kelder kan worden voorkomen.

Het aanleggen van rioleringswerken bij nieuwbouw.

Wanneer een nieuw huis wordt gebouwd of een badkamer wordt verbouwd, is het gebruikelijk dat er nieuwe rioleringswerken worden aangelegd. Het aanleggen van nieuwe rioleringen is een gespecialiseerd werkterrein en een hele onderneming. Verstopte afvoeren, lekkages en stankoverlast zijn allemaal mogelijk als dit niet goed wordt gedaan.

Indien u niet weet wat u doet als het gaat om rioleringswerken, kan het een tijdrovende klus zijn. Het is essentieel dat de verschillende riooldelen perfect op elkaar aansluiten om speling te voorkomen. Als dit gebeurt, kan er rioolwater uit de leidingen komen en schade aan de muren en vloeren van uw huis veroorzaken. Verder moeten de leidingen zo worden aangelegd dat ze niet verstopt raken met vuil.

FAQ Rioleringswerken

Wat kosten zijn de rioleringswerken prijzen?

Omdat elke klus anders en uniek is, kunnen we geen gemiddelde rioleringswerken prijzen geven voor het onderhouden, repareren of herbouwen van uw riolering. In plaats daarvan raden we u aan contact met een vakman op te nemen voor professioneel en op maat advies. Het is gebruikelijk dat aannemers in rioleringswerken tussen de 25 en 45 euro per uur rekenen voor hun diensten.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak