Rolluiken

De soorten rolluiken kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën. U heeft vast wel eens rolluiken voor een raam zien hangen. Deze soort is de 'goedkope versie' en biedt snel antwoord voor huiseigenaren die de huidige rolluiken willen vervangen door nieuwe. De rolbox is altijd zichtbaar boven het frame, maar geeft toch alle voordelen die rolluiken bieden.

Inbouwrolluiken: Dit zijn luiken die tijdens het ontwerp van de woning in de muur (boven het kozijn) worden ingebouwd. Ingebouwde rolluiken hebben als voordeel dat ze niet worden gezien als ze eenmaal opgerold in de oprolbox zijn geplaatst. Als bovengenoemde oprolbox voor u te omslachtig is, kunt u kiezen voor inbouwrolluiken, maar dit zal een kostbaar proces zijn vanwege de hoeveelheid sloopwerkzaamheden die nodig zijn.

image
image
01 /
Maak een afspraak
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Rolluiken

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Rolluik voor verschillende type woningen

Rolluiken zijn er in verschillende vormen en maten, evenals in verschillende materialen. Indien u bijvoorbeeld stenen muren heeft die veel gewicht kunnen dragen, kunt u voor een metalen rolluik gaan. Heeft uw woning geen stevige draagconstructie of wilt u deze aan een chalet vastbinden, dan kunt u kiezen voor een kunststof rolluik. Elke woning kan in theorie baat hebben bij een rolluik.

De vier beschikbare rolluik materialen

Aluminium rolluiken zijn uitzonderlijk sterk (maar lichter dan stalen versies) en worden vaak toegepast wanneer inbraakbeveiliging het hoofddoel is. Een rolluik van aluminium is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, maar veel tinten die niet standaard toegankelijk zijn, kosten u iets meer.

Kunststof rolluik: Wilt u een rolluik dat niet te zwaar is en vooral is ontworpen om licht en geluid van buiten buiten te houden? Dan is een kunststof rolluik de voordeligste optie. Een rolluik als dit staat prachtig in zowel een moderne als een vintage woning. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan plastic prints en verschillende materiaal profielen.

Houten rolluiken : Mocht u een ouder huis of een huis met een traditionele stijl hebben, dan kunnen houten rolluiken die aantrekkingskracht versterken. Rolluiken van kunststof of aluminium zijn niet zo geluid- of zonwerend als houten rolluiken. Het belangrijkste verschil is dat u ze regelmatig moet vervangen om het hout in uitstekende staat te behouden.

Stalen rolluiken: Indien u een rolluik wilt aanschaffen dat uw eigendommen kan beschermen tegen alle vormen van schade, dan zijn stalen rolluiken de juiste keuze. Dit zijn rolluiken die tegenwoordig veel voorkomen in bedrijven en winkels. Stalen rolluiken bieden een bijkomend voordeel dat de andere typen niet hebben: ze zijn zeer brandwerend. Dit houdt ook in dat woning verzekeraars vaak bereid zijn de kosten van een rolluik te dekken of een tariefverlaging te geven.

Voordelen gebruik van rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen inbraakwerend, ze houden ook geluid buiten de deur. Alsof er een omhulsel om uw huis is gebouwd, waardoor het geluid buiten wordt gehouden. In zo'n situatie geven rolluiken u niet alleen gemoedsrust, maar ook rust in de andere betekenis van het woord.

In de zomer houdt het neerlaten van enkele rolgordijnen een woning op het zuiden niet koel. Van 's morgens vroeg tot 's avonds zonsondergang schijnt het licht op uw ramen. Dit resulteert in een te warme binnenomgeving. In dit geval zijn rolluiken een betere optie.

Handmatig of elektrisch

Een rolluik kan op verschillende manieren worden bediend, hoewel ze allemaal onder de categorieën "handmatig" of "elektrisch" vallen.

Handmatige rolluiken

Hierdoor heeft u de mogelijkheid om een ​​handmatige bediening te gebruiken. Dit is de meest betaalbare optie, daarom is het ook het populairst, hoewel er wel wat fysieke kracht voor nodig is. Zeker als het een groter rolluik is, met een breedte van minimaal 2,5 meter. In zo'n geval is een elektrisch rolluik altijd aan te raden.

Elektrische rolluiken

De indruk wekken dat u thuis bent, is de beste manier om ongewenste gasten weg te houden. Bij de aanschaf van rolluiken heeft u de mogelijkheid om deze bij een paar dagen weggaan helemaal te sluiten, maar dit is geen slimme oplossing. U geeft daarentegen de boodschap dat u niet thuis bent en dat uw huis verlaten is nadat het rolluik scherm is verwijderd. U heeft de keuze uit:

Een volledig geautomatiseerd systeem: U kunt kiezen voor een systeem dat de rolluiken elektrisch sluit als de zon ondergaat en opengaat als de zon opkomt gedurende de dag. Een omkering van de tijd. U kunt ook een timer op elektrische rolluiken installeren. Het rolluik sluit automatisch op een door u passend moment. Dit geeft aan de buitenwereld het idee dat u thuis bent.

FAQ Rolluiken

Wat is de rolluiken prijs?

Over het algemeen zijn er enkele aspecten die de rolluiken prijs zullen beïnvloeden:
  • Het aantal luiken dat u wilt plaatsen (bijvoorbeeld op hoeveel ramen wilt u luiken?).
  • De totale oppervlakte van deze luiken in vierkante meters.
  • De werkwijze: geeft u de voorkeur aan handmatige of elektronische methoden?
  • Wilt u inbouwrolluiken, secundaire rolluiken of opbouwrolluiken?
  • De montagewijze (soort rolluik): wil je inbouwrolluiken, voorzetrolluiken of opbouwrolluiken? Of een mix van beide?
  • Het materiaal: u heeft keuze uit vier verschillende soorten materialen. Kunststof, aluminium, staal en hout zijn voorbeelden van deze materialen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak