Spanplafonds

Een spanplafond komt veel voor in winkels en bedrijven, maar veel mensen weten niet dat een spanplafond ook een geweldig concept is voor in huis. Wat is een spanplafond precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn de kosten van een spanplafond?

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten autoverzekeringen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat is een spanplafond en hoe werkt het?

Een spanplafond is, zoals de naam al aangeeft, een plafond dat over een ruimte wordt gespannen. Een groot doek wordt strak opgespannen en op speciale profielen aan plafond en wanden bevestigd. Een spanplafond heeft als voordeel dat het direct onder het bestaande plafond kan worden geplaatst. U hoeft niet eerst het bestaande plafond af te breken. Dit betekent geen sloop, drainage en, belangrijker nog, geen rommel. Sterker nog, u kunt de meubels gewoon in de ruimte laten staan. Hierdoor is het een heel eenvoudige techniek om een ​​verouderd en onaantrekkelijk plafond of lelijke leidingen te verbergen.

Wanneer kan een spanplafond geplaatst worden?

Een spanplafond is de ideale oplossing als uw huidige plafond niet meer in topconditie is of de huidige constructie niet meer stevig genoeg blijkt. Het huidige plafond hoeft geen gewicht te dragen aangezien het plafond met profielen aan de wanden wordt opgehangen.

Verder kunt u, net als bij een gewoon plafond, elke vorm van verlichting installeren. Een spanplafond kan in één dag worden gebouwd zonder dat u uw meubels hoeft te verplaatsen. Omdat er niet hoeft te worden gezaagd, komt u tijdens deze taken niet onder het stof te zitten.

Wat is de beste manier om een ​​spanplafond te installeren?

Voor het maken van een spanplafond kan PVC of polyester worden gebruikt. Deze materialen gebruiken elk een eigen manier van plaatsen. Lees verder voor meer informatie over de plaatsing aanpak voor elk item.

Spanplafonds van polyester

Het spandoek voor een polyester spanplafond is iets groter dan het plafondoppervlak. Alles vindt plaats op kamertemperatuur. Spanplafonds van polyester zorgen voor een overspanning tot 5 meter breed (afhankelijk van de fabrikant). Omdat de naden die ontstaan ​​wanneer afzonderlijke banen op elkaar aansluiten nauwelijks zichtbaar zijn, worden ze niet als hinderlijk ervaren.

PVC spanplafond moet worden geïnstalleerd

Een klemapparaat wordt gebruikt om een ​​spanplafond van PVC op te hangen. Het doek wordt erdoor gesleept en opgespannen zodra de profielen aan de wanden zijn bevestigd. Bij een temperatuur van 40 tot 50°C wordt een PVC spanplafond of een warm spanplafond geplaatst. Door de warmte wordt het canvas zacht, waardoor het makkelijker uit te rekken en te verbinden is. De stof wordt strakker naarmate de temperatuur daalt. Tot een breedte van circa 5 meter zijn naadloze overspanningen denkbaar (afhankelijk van de fabrikant). De zichtbare naden zijn subtiel genoeg om niet als storend te worden beschouwd.

Badkamer spanplafond

Omdat een badkamer een natte plek is, kan er schimmel ontstaan. Een spanplafond is, in tegenstelling tot een traditioneel plafond, volledig vochtbestendig en zal niet gaan schimmelen bij vochtproblemen. Het kan snel en goedkoop worden geplaatst en u kunt het aanpassen door het af te drukken. Hier kunt u meer te weten komen over de voordelen en kosten van een spanplafond in de badkamer.

Een badkamer spanplafond is gevoeliger voor vocht- en temperatuurveranderingen dan enig ander plafond. Bij onvoldoende ventilatie kan er schimmel ontstaan ​​op een gestuukt of gyproc plafond dat geverfd of behangen is. Dit gebeurt aanzienlijk sneller dan verwacht. Hierdoor kan verf of behang afbladderen of verkleuren. De kosten voor het oplossen van dit probleem kunnen aanzienlijk zijn.

Omdat het doek 100% vochtbestendig is, wordt een spanplafond sterk aangeraden in de badkamer. Het zal niet beschimmelen, verkleuren of afbladderen als er een vochtprobleem is. Om fundamentele problemen aan te pakken, kan het spanplafond gemakkelijk worden gedemonteerd. Ook ventilatieroosters kunnen probleemloos worden aangebracht.

FAQ Spanplafonds

Hoeveel kosten spanplafonds per vierkante meter?

De spanplafond prijs wordt bepaald door een aantal variabelen. Een specifieke prijs voor een spanplafond kan helaas niet gegeven worden. Het is van allerlei zaken afhankelijk. Ze bepalen ook de prijs voor spanplafonds per m2. Dit geldt bijvoorbeeld voor het soort profiel en het aantal hoeken in de ruimte. Zowel het gekozen profiel als het materiaal spelen een rol. Een spanplafond kunt u verwachten tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter inclusief montage.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak