Spuitkurk

Spuitkurk (gespoten kurk) kan onder andere worden gebruikt om gevels te coaten, te herstellen en extra te isoleren. Het beschermt de gevel tegen water en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Meer informatie over de kwaliteiten en kosten van een spuitkurk gevel vindt u hier.

Kurkkorrels, acrylharsen, plantaardige oliën en kleuren vormen spuitkurk. Door de fraaie en elegante uitstraling is het uitstekend geschikt als gevelbekleding. Naast de visuele waarde heeft het een aantal extra voordelen:

  • Isolerend
  • Watervast/dampdoorlatend
  • Ontwerpkeuzes
  • Milieuvriendelijk
  • Toepassingsmogelijkheden
image
image
01 /
Maak een afspraak
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Spuitkurk

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Het effect van spuitkurk isolatie

Vanwege de warmte-isolerende eigenschappen is spuitkurk voor gevels bijzonder populair. Doordat spuitkurk een hoge warmteopslagcapaciteit heeft, worden temperatuurveranderingen in huis minder. Als gevolg hiervan vermindert het energieverlies van binnenuit, wat uw energiekosten verlaagt.

U kunt het isolerend vermogen van gespoten kurk (3 tot 4 mm) niet vergelijken met dat van een isolatieplaat van bijvoorbeeld 8 cm dik vanwege de bescheiden dikte. Hierdoor wordt spuitkurk vaak toegepast als aanvulling op spouwmuurisolatie of gevelisolatieplaten. Een spuitkurk gevel fungeert tevens als akoestische barrière. Anders gezegd, het functioneert als een ruis buffer.

Een spuitkurk gevel is dampdoorlatend en waterafstotend

Dit geeft aan dat uw gevel geen water opneemt maar ademt. Geabsorbeerd vocht in de muur kan dankzij de waterdoorlatendheid toch ontsnappen. Dit is van cruciaal belang om vochtproblemen te voorkomen en een gezonde, vochtvrije leefomgeving te bieden.

Door het soepel aanbrengen van spuitkurk wordt het gevaar van koudebruggen verminderd en condensatieproblemen voorkomen.

Spuitkurk in meerdere varianten

Spuitkurk is er in drie korrelgroottes: fijn (0,1 mm–0,4 mm), normaal (0,4 mm–0,9 mm) en grof (0,4 mm–0,9 mm). Voor het afwerken van de gevel komt de grove korrelstructuur het meest voor. Voor binnentoepassingen heeft een fijne korrelstructuur de voorkeur.

Naast de verschillende korrelgroottes zijn er verschillende spuitkurk kleuren verkrijgbaar. Er wordt kleurpigment aan het mengsel toegevoegd om de gewenste kleur te krijgen. Het kan zijn dat u naast de vele gangbare spuitkurk kleuren ook een kleur op maat laat vervaardigen.

Als het metselwerk aan uw buitenkant nog in uitstekende staat is, kunt u er spuitkurk rechtstreeks op aanbrengen. Op deze manier blijft de metselwerkconstructie behouden. Houdt u van een glad oppervlak? Dan kan bijvoorbeeld de gevel eerst gecementeerd worden en daarna afgewerkt worden met spuitkurk. Het grote voordeel is dat u door deze vele mogelijkheden altijd een uitvoering kunt vinden die past bij uw buitenschrijnwerk, de inrichting van uw woning en uw eigen voorkeuren.

Een duurzame spuitkurk gevelafwerking

Spuitkurk is een duurzame en robuuste stof. Het is kras- en slijtvast, UV-bestendig en bestand tegen muur zout. Door de flexibiliteit van het materiaal is de kans op scheuren en breuken in de gevel relatief laag.

Een breed scala aan toepassingen met spuitkurk

Hout, beton, metaal, kunststof, vezelcement, steen, gips, geverfde oppervlakken, enzovoort kunnen allemaal samen met spuitkurk. Zowel binnen als buiten: plafonds, binnenmuren, buitenmuren, gevelbekleding, enzovoort.

Milieubewuste spuitkurk

Kurk is een natuurlijk, biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar materiaal met een positieve CO2-balans.

Het onderhoud van een spuitkurk gevel

Spuitkurk heeft geen extra verzorging nodig. Voor het verwijderen van vuil kan een tuinslang of een hogedrukreiniger worden gebruikt. Water is meestal voldoende, maar voor hardnekkig vuil kan een licht schoonmaakmiddel worden gebruikt. Door het waterafstotende karakter blijft er slechts een kleine hoeveelheid vocht op het oppervlak van gespoten kurk. Dit houdt ook in dat mossen en algen het moeilijker hebben om te overleven.

Voorbereiding op spuitkurk

Een vakman bereid eerst de ondergrond voor. Om een goed resultaat en een effectieve hechting van de spuitkurk te bereiken moet de ondergrond goed zijn voorbereid. Ook vochtproblemen en andere schade aan de gevel moeten worden voorkomen.

Reinigen van de ondergrond: stof, losse verfresten, mossen, algen, schimmels en vuil moeten allemaal van de gevel worden verwijderd. Bij extreem vuile gevels is af en toe een gevelreiniging nodig.

Vochtproblemen in de spuitkurk gevel (optrekkend vocht, binnendringend vocht, etc.) moeten eerst worden aangepakt. Houd er rekening mee dat elk vochtprobleem om een ​​unieke oplossing vraagt. Een professionele vocht afweerder kan u hierin het beste advies geven.

Herstellen van gevel schade: Eerst en vooral moeten scheuren in de spuitkurk gevel, zwakke voegen, poreus metselwerk en andere problemen worden aangepakt.

Zelf doen of een professional inhuren voor spuitkurk?

Doe-het-zelf lijkt misschien goedkoper, maar dat is niet altijd het geval. U heeft direct het juiste materiaal, de juiste ervaring en handigheid nodig om spuitkurk nauwkeurig en aantrekkelijk aan te brengen. Als u het werk zelf doet, moet u voor alle essentiële werkbenodigdheden zorgen, wat snel kan oplopen. Ook doe-het-zelf fouten zijn gemakkelijk gemaakt en kunnen snel oplopen in de uitgaven.

Het inhuren van een professional heeft een aantal interessante voordelen:

  • Persoonlijk advies
  • De spuitkurk moet correct worden geplaatst.
  • Mooi en kwalitatief resultaat
  • U bespaart tijd en werk doordat u zelf geen materialen hoeft aan te schaffen.
  • Spuitkurk is snel aan te brengen dankzij het spuitkanon. U bespaart tijd in vergelijking met andere vormen van gevelafwerking.

FAQ Spuitkurk

Wat kost spuitkurk per m2?

De prijs spuitkurk gevel wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder het geveloppervlak, de bereikbaarheid (moet er gebruik worden gemaakt van steigers of een hoogwerker?), de staat van de gevel (moeten er reparaties worden uitgevoerd?), de gewenste eindresultaat (voorbehandeling / direct op de muur / met isolatie), enzovoort. De prijs spuitkurk gevel komt gemiddeld uit tussen de € 55 en € 85 per m2.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak