Steenstrips

Steenstrips zijn geweldig voor het afwerken van isolatieplaten en renovaties aan huizen en gebouwen. Eerst wordt de buitenmuur bekleed met isolatiemateriaal. Daarna wordt het afgedekt met steenstrips. Hierdoor ontstaat een goed geïsoleerde en mooie buitengevel. Moet de buitenkant van de woning gemoderniseerd worden? Steenstrips zijn dan ook een perfecte oplossing. Steenstrips zijn namelijk erg sterk en behouden de uitstraling van een bakstenen muur. Is het nodig om een buitengevel te renoveren? In dit geval zijn ook steenstrips geschikt. Steenstrips zijn ongelooflijk duurzaam en het uiterlijk van een bakstenen muur blijft behouden.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten steenstrips

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 554564564

image

Verzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

De voordelen van steenstrips

De duurzaamheid van steenstrips komt door hun geringe dikte het feit dat ze eenvoudig te plaatsen zijn. Om de strips op een buitenmuur te plakken wordt een speciale lijm gebruikt en het is niet altijd nodig om deuren of ramen aan te passen. De dikte van een strip is meestal 2 cm. De lengte varieert van 18 tot 25 centimeter, terwijl de hoogte tussen de 4 en 8 centimeter ligt. Verdere voordelen zijn:

  • Dunne steenstrips zijn perfect om een ​​bestaande gevel op te waarderen zonder veel extra ruimte in beslag te nemen. Steenstrips verminderen de dikte van uw muur met 8 cm in vergelijking met massieve gevelstenen.
  • Er is een ruime keuze aan producten: niet alleen gezaagde steenstrips van alle gevelstenen, maar ook ECO steenstrips.
  • Steenstrips zijn gemakkelijker te installeren dan hele stenen, omdat ze niet gestapeld hoeven te worden. Zonder dat er extra raam- of deur aanpassingen nodig zijn.
  • Na voltooiing zal de muur niet meer te onderscheiden zijn van een bakstenen muur.
  • Naast vlakke strips zijn er ook hoek steenstrips beschikbaar voor ramen, deuren en muren om een ​​goede hoekafdekking te bieden.
  • Steenstrips kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals plafondbekleding en als uitkragingen.

Steenstrips zijn er in verschillende soorten

De natuur op zijn best! Wenst u uw muren te decoreren met natuursteenstrips? Kies dan voor natuursteenstrips samengesteld uit kwartsiet, leisteen of graniet. Steenstrips van licht beton of gips zijn ook een goede optie. Deze zijn qua uiterlijk en structuur bijna niet te onderscheiden van echte natuursteen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Natuursteenstrips

Kwartsiet- en granietsteenstrips zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Leisteenstrips mogen alleen binnen worden gebruikt. Ze zijn in ieder geval niet geschikt voor vochtige omgevingen. Graniet- en leisteenstrips hebben ruwe oppervlakken die het kleurenspel van de natuursteen weergeven. De rug is wat gespleten of gezaagd. Het reliëfachtige oppervlak van leisteenstrips is enigzins gebroken, gehamerde en optisch gebogen. Reliëfmaterialen geven het eindproduct een samenhangend aspect. Leisteenstrips worden aan beide zijkanten en achterkanten gezaagd.

Lichte beton- of gipssteenstrips

Binnen en buiten kunnen lichte betonsteenstrips worden toegepast. Ze kunnen altijd nat worden, maar ze moeten wel bedekt zijn met een waterafstotende substantie. Alleen binnen kunnen gipssteenstrips worden gebruikt. De steenstrips die zijn samengesteld uit licht beton of gips en hebben een natuurlijke uitstraling dankzij specifieke gietprocessen, materiaalformuleringen en kleurbewerkingen.

Gips- of lichtbetonsteenstrips zijn niet geschikt voor gebruik in een zwembad of vijver en evenmin ideaal voor horizontale dakbedekking. Het lage gewicht van gipssteenstrips is een technisch voordeel: ze zijn tot 50% lichter dan lichte betonsteenstrips. Dit houdt in dat het kan worden gebruikt om zelfs niet-dragende binnenmuren te bedekken.

Beschermen en impregneren van steenstrips

U hoeft steenstrips niet per se te laten impregneren als u dat niet wilt. Impregneren kan nodig zijn indien de stenen zwaar worden belast en vervuild, zoals opspattend water op de plinten of rookvervuiling uit de schoorsteen. In dat scenario moet een specifiek middel worden gebruikt met een beschermend, ademend en waterafstotend effect.

Alvorens de steenstrips te impregneren, zorgt u ervoor dat ze goed droog en vrij van uitbloeiingen zijn en volg de aanbevelingen van de fabrikant van het impregneermiddel. Voordat u steenstrips op het hele oppervlak aanbrengt, kunt u dit het beste op een klein gebied testen. Het is ten zeerste aan te raden een vakman in te huren om dit soort werkzaamheden foutloos te laten verlopen. Indien u een kleurvast oppervlak wilt, brengt u op het oppervlak een kleur verbeteraar aan die is ontworpen voor natuursteen.

Kleurafwijkingen/variaties in steenstrips

Niet alle grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van steenstrips zijn identiek! Als gevolg hiervan kunnen er natuurlijke kleurvariaties in alle items voorkomen, waardoor de natuurlijke uitstraling van de stenen wordt benadrukt.

Uitbloeiingen kunnen in zeldzame gevallen optreden bij steenstrips. Dit is bijvoorbeeld zoutneerslag op het oppervlak dat door regen wordt weggespoeld. De uitslag is natuurlijk, tast de technische eigenschappen van de stenen niet aan en is dus geen reden tot paniek.

FAQ Steenstrips

Wat kosten steenstrips per m2?

Zonder isolatie mag u voor de prijs van steestrips uitgaan van een bedrag tussen de 165 en de 220 euro per m2.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak