Stukadoor 819300-NL

Stukadoor Bestprice.be

Een goede stukadoorsbedrijf vinden voor je stukwerk is een goede basis voor een renovatie. Want alles staat of valt met de pleisterwerken. Stukadoor gezocht? Via Bestprice vind je meteen een goede stukadoor in jouw regio, voor al je bezettingswerken en betonrenovatie.

stukadoors

Wat is een stukadoor?

Stukadoor, stucwerker, plakwerker, pleisterwerker, allemaal termen voor een vakman die je muren voorziet van een professionele afwerklaag. Deze laag kan dienen al bescherming of als decoratie.

Bepleisteren of stucen is de basis voor een afgewerkte muur. En er zijn verschillende methoden en manieren om muren te bezetten. Deze pleisterwerken worden ingedeeld in twee groepen.

  • Binnenbepleistering: Het woord zegt het zelf, het gaat om pleister-en plakwerken die je binnen laat uitvoeren. Denk maar binnenmuren en plafond stucen. In de wereld van de stuckwerkers noemt dit “nat pleisterwerk” Dit kan manueel of machinaal gedaan worden door de professionele stukadoor. Met de nodige afwerking en eventuele versteviging van randen en hoeken. Je kan je stucwerk glad en egaal laten afwerken, of met relief en patronen (zogenaamde sierpleister).
  • Buitenbepleistering: Dit gaat over het bezetten van de gevel, de garage, kortom de hele buitenkant van je woning. Dit kan je eventueel combineren met isolatie van de gevel, om zo te besparen op je energiekosten. Advies of welke materialen het best passen bij jouw gevel, kan je bekomen bij een ervaren stukadoor.

Waarom een stukadoor inschakelen?

Pleisterwerk is de basis voor een mooi afgewerkte woning. Een muur met strak stucwerk, zonder oneffenheden, ziet er gewoon veel beter uit. Vooral wanneer je ervoor kiest om de muren te schilderen, in plaats van behangen of betegelen. Dan zie je al snel het verschil tussen een muur die afgewerkt is door een vakman en een muur die onder handen is genomen door een hobby klusser.

Een muur stukadoren of een plafond pleisteren lijkt op het eerste zicht geen moeilijk werkje. Iedereen kent wel iemand die een beetje handig is daarin, maar of je dan overal even glad pleisterwerk als resultaat gaat hebben, dat is de vraag.

Dus wanneer je gegarandeerd een feilloos resultaat wilt, en wanneer je wilt dat het stucwerk glad is, heb je een ervaren stukadoor nodig. Een vakman die thuis is in metselen, sierpleister, korrelpleister, pleisterwerk buiten (voor bijvoorbeeld buitenmuur stukadoren), en glad pleisterwerk in het algemeen.

Stukadoor
Stukadoor prijs

Nu het duidelijk is dat je best een ervaren vakman inschakelt voor je stucwerk, wil je vast wel weten hoeveel zo’n stucwerker kost? Wat de tarieven zijn om je muren door een ervaren stukadoor te laten afwerken.

De stukadoor kosten hangen natuurlijk af van hoe groot het project is. Gaat het om een muur, een kamer of een heel huis/pand. De prijs is ook afhankelijk van de afwerking die je wenst. Via Bestprice kan je gemakkelijk offertes versturen naar verschillende stukadoorsbedrijven in jouw regio.

Ik zoek een stukadoor

Eengoedestukadoor zoeken doe je heel gemakkelijk bij Bestprice. Hier vind je een handige lijst van alle stucwerkers en stukadoorsbedrijven in jouw regio. In slechts enkele klikken vraag je een offerte aan van verschillende vakmannen in deze branche. Dat maakt vergelijken wel heel gemakkelijk! En zo ben je zeker van een goede prijs.

Wees er wel zeker van dat je geen appelen met peren vergelijkt. Vraag bij de offerte aanvraag steeds of de voorbereidende werken en raam- en deuropeningen meegerekend zijn in de prijs.