Tuinaanleg

Wil je echt je handen vuil maken aan het aanleggen van u tuin? Maak een tuinontwerp met de hulp van een tuinaannemer. U kunt er zeker van zijn dat uw tuinaanleg een geheel wordt in plaats van een verzameling aparte stukken als u kiest voor een tuinontwerp. Een goed ontworpen tuin is de basis van een mooie tuin waar u lang plezier van zult hebben. Het ontwerpproces van tuinaanleg begint zodra je een goede tuinaannemer hebt geselecteerd.

De tuinaannemer van uw keuze komt bij u thuis voor een eerste adviesgesprek. Tijdens dit gesprek brengt u uw gedachten en wensen voor uw nieuwe tuinaanleg en uw favoriete tuinstijl naar voren. U maakt samen met de tuinaannemer een rondleiding door de tuin en bespreekt uw mogelijkheden.

De tuinaannemer start het maken van een tuinontwerp middels de input van uw ideeën, uw tuinaanleg en uw favoriete tuinstijl in gedachten. De tuinaannemer houdt zowel rekening met uw huis als met de omgeving.

Uw voorlopige tuinontwerp wordt met u doorgenomen nadat de tuinaannemer het heeft afgerond. Er is nog tijd om wijzigingen aan te brengen, wees daarom niet bevreesd om uw zorgen te uiten. Als het tuinontwerp aan uw verwachtingen voldoet, is het tijd om over te gaan naar de volgende fase: tuinaanleggen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten autoverzekeringen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Kies bij tuinaanleg voor een tuinaannemer

Het is niet elke dag dat u uw tuinaanleg wijzigt. In feite is het onwaarschijnlijk dat u dit vaker dan eens in de tien tot twintig jaar doet. Er zijn verschillende voordelen aan het inhuren van een tuinaannemer om uw tuinaanleg te realiseren. Hoewel veel activiteiten door uzelf kunnen worden uitgevoerd, vereist het creëren van een tuinaanleg voor de lange termijn expertise. Het zou uiteraard vervelend zijn indien uw vers aangelegde terrastegels gaan hangen. Wanneer u een tuinaannemer inhuurt om uw tuinaanleg te doen, krijgt u garantie en nazorg. Indien u een tuinaannemer inhuurt, krijgt u een prachtig verzorgde tuin waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Tuinaanleg ontwerp voor een kleine ruimte

Het kan moeilijk zijn om een ​​​​kleine tuin georganiseerd te houden. U dient te werken met een beperkte oppervlakte die zo efficiënt mogelijk moet worden ingericht. Het is dan ook wel zo fijn als de tuinaanleg er aantrekkelijk uitziet, want ook het oog wil natuurlijk wel kunnen genieten. Met de juiste instelling, fantastische ideeën en handige tips kunt u van uw kleine tuinaanleg een heerlijke buitenplek maken waar je het hele jaar van kunt genieten!

Een kleine tuinaanleg inrichten

Doordat bouwplaatsen steeds kleiner worden, ziet u steeds meer tuintjes. Veel mensen denken dat het inrichten van een kleine tuinaanleg lastig is, maar dat hoeft niet zo te zijn. De voordelen van een juist kleine tuinaanleg zijn dat het minder onderhoud vergt en dat u het wellicht wel heel aangenaam kunt inrichten omdat u minder ruimte heeft om mee te werken.

Een patroon waardoor de tuinaanleg groter lijkt, is ideaal voor een kleine tuin. Dit kan op verschillende manieren worden bewerkstelligd. Voeg rijkdom toe aan uw scène. Planten of bomen voor het tuinhek kunnen hierbij helpen. Als gevolg hiervan weet je niet waar je tuinaanleg stopt, waardoor hij veel groter lijkt. Dit is ook een prachtige techniek om een ​​gebogen tuinpad te maken dat door uw tuin loopt. Als alternatief kunt u in de tuin cirkel gras en plantenborders gebruiken tijdens het inrichten van uw tuinaanleg. De golvende lijnen geven je kleine tuin wat verlichting, waardoor het groter lijkt.

Creëer de illusie van een ruimere tuinaanleg op beperkte grond

Veel mensen beginnen met de tuinaanleg op een kleiner stuk grond met de bedoeling deze groter te laten lijken en aanvoelen - ze willen ruimte. Er zijn verschillende methoden om dit te doen. Tuinieren in drie dimensies is een geweldige methode om een kleine tuinaanleg groter te laten lijken.

Installeer een uitgebreid latwerk beplant met luchtige wijnstokken en gedrapeerd met een paar hangende mand beugels langs de grenzen van de tuinaanleg om een verharde, verzonken ruimte aan te leggen omringd door stoelen. Hierdoor kunt u een aantal verschillende planten plaatsen zonder het gebied te vol te maken. Het is ook een uitstekende inrichting om je privacy te behouden, wat belangrijk is in een kleine stadstuin als je buren in de buurt zijn.

Lichtgekleurde oppervlakken en reflecterende interieurs vergroten ook het gevoel van ruimte in uw tuinaanleg. Maak daarom gebruik van fonteinen, spiegels en bijvoorbeeld glanzende plantenbakken. Ook grind en lichtgekleurde bestrating voor uw tuinaanleg kunnen de illusie bevorderen.

Aanbevelingen voor een onderhoudsarme tuinaanleg

Het hele jaar door moet u verschillende kleine en grote tuinklussen doen om uw moderne tuin met weinig onderhoud georganiseerd en plezierig te houden. Heeft u daarentegen geen tijd of zin om uw tuin te beheren? Dan is een moderne tuin met weinig onderhoud de ideale optie!

Inrichting van uw moderne tuin met weinig onderhoud

Richt uw tuin dusdanig in dat u er alles in ziet. Tweederde groen, een derde verhard is de beste manier om moderne tuinaanleg met weinig onderhoud te ontwerpen. U kunt de verzorging van uw tuin beter coördineren indien deze goed georganiseerd is. Het onderhoud van grote componenten is aanzienlijk minder dan dat van meerdere kleine elementen.

Grind goede optie voor tuinaanleg

Grind is een essentieel onderdeel van elke moderne tuin met weinig onderhoud. Het is soms een flinke klus om het grind te leggen, maar als het eenmaal gereed is, bent u wel klaar met veel onderhoud. Nogmaals, het enige wat u hoeft te doen is het af en toe los te harken in uw tuinaanleg om te voorkomen dat er onkruid tussen de stenen groeit. Grind heeft ook de verdienste dat het waterdoorlatend is. Tijdens een stevige regenbui verzamelt het water zich niet in plassen, zoals bij bijvoorbeeld tegels.

Evergreens besparen u veel tijd en moeite

Groenblijvende planten, bomen en heesters mogen in een moderne tuin met weinig onderhoud niet ontbreken. Het grote voordeel is dat ze in de herfst en winter geen blad laten vallen, wat veel tijd scheelt bij het schoonmaken. Ook heb je het hele jaar kleur in je tuin en trekken groenblijvende planten veel vogels aan. Een scherm met klimplant (hedera) is een prettige en onderhoudsvriendelijke keuze als u een wintergroene haag in uw tuinaanleg wenst.

FAQ Tuinaanleg

Wat kost tuinaanleg per m2

De kosten van tuinaanleg zijn sterk afhankelijk van het werk dat u heeft gedaan. Een landschapsontwerp (tot 100 m2) kost gemiddeld tussen de € 250 en € 600. De kosten voor het aanleggen van een gazon variëren van € 4 tot € 12 per m2, terwijl de kosten voor het plaatsen van planten variëren van € 8 tot € 35 per m2. De kosten van uw tuinaanleg zijn natuurlijk grotendeels afhankelijk van het soort planten dat u laat neerzetten.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak