Tuinonderhoud

Nadat u klaar bent met het aanleggen van de tuin van uw dromen, wilt u er natuurlijk van blijven genieten. Tuinonderhoud zorgt ervoor dat uw planten, struiken, graszoden en andere landschapselementen in goede staat blijven en geeft uw tuin een mooie, verzorgde uitstraling. Tuinonderhoud is ook nodig om ziekten en plagen op afstand te houden en om de ontwikkeling van ontluikende plantenscheuten te stimuleren.

U hoeft niet voor alles een professional in dienst te nemen om sommige tuintaken uit te voeren. Het gazon maaien, onkruid wieden en tuinafval afvoeren zijn bijvoorbeeld allemaal tuinonderhoud taken die u alleen kunt doen. U kunt op deze manier ook geld besparen op tuinonderhoud. Voor andere taken, zoals zwaar snoeien of bomen kappen, heeft u wat meer kennis nodig. Daarom verdient het de voorkeur om een hovenier in te schakelen om tuinonderhoud uit te voeren. Deze weet bijvoorbeeld hoe en wanneer er gesnoeid moet worden en beschikt over het juiste snoeimateriaal en ander tuingereedschap. Het regelmatig en met zorg snoeien van struiken, bomen en heggen is van cruciaal belang voor de gezondheid van uw tuin.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten autoverzekeringen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Beter om regelmatig tuinonderhoud uit te laten voeren

Er zijn veel mogelijkheden voor tuinonderhoud: u kunt eenmalig een hoveniersbedrijf of tuinaannemer inhuren, of u kunt een onderhoudscontract voor uw tuin afsluiten. Bij de laatste benadering komt de hovenier één keer per maand of één keer per kwartaal om het tuinonderhoud doen. De prijzen van tuinonderhoud zijn bij dit systeem doorgaans goedkoper dan bij een eenmalig onderhoudssysteem. Controleer van tevoren welke tuindiensten in het contract zijn inbegrepen, hoe vaak de hovenier langs komt en hoeveel het tuinonderhoud u precies kost.

Wilt u dat er een boom gekapt wordt?

Vindt u dat een hovenier niet uw hele tuin hoeft te beheren, maar wilt u gewoon een enkele of meerdere bomen laten verwijderen? U kunt ook een hovenier inschakelen om u hierbij te helpen. De prijzen voor dit gedeeltelijke tuinonderhoud worden beïnvloed door verschillende variabelen. Een grote, oude boom is duurder om te verwijderen dan een jonge, kleine boom. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de ligging. Een boom die veel ruimte heeft om te vallen, kost minder dan een boom die op een moeilijke locatie staat.

Heeft u onlangs uw tuin gemaaid?

Het is noodzakelijk om uw gazon regelmatig te maaien om het er mooi en groen uit te laten zien. Gras dat te lang is geworden, is moeilijker te maaien. Het wordt aangeraden om dit tuinonderhoud regelmatig te doen, vooral tijdens het groeiseizoen, van mei tot oktober. Als u geen tijd heeft om het tuinonderhoud zelf te doen, is het een goed idee om een hovenier in te huren.

Tips om de prijzen van tuinonderhoud te drukken

Neem de verantwoordelijkheid voor het materiaal van tuinonderhoud

Als u een hovenier in dienst heeft voor uw tuinonderhoud, moet u hem van benodigdheden voorzien. De tuinman hoeft u geen kosten in rekening te brengen als u zelf voor die zaken, of in ieder geval een deel ervan, zorgt.

Zelf de rommel opruimen

Er is meestal afval wanneer een tuinman tuinonderhoud heeft gepleegd, zoals takken, overgebleven gras en andere flora. Het is noodzakelijk om dit afval te verwijderen. U kunt afspreken dat uw hovenier het voor zijn rekening neemt, maar daar betaalt u een vergoeding voor. Een hovenier hoeft deze tuinonderhoud kosten niet door te rekenen als u het zelf doet. U kunt het gekapt hout ook gebruiken als brandhout, of wellicht wil iemand in uw omgeving het voor u meenemen!

FAQ Tuinonderhoud

Wat zijn de tuinonderhoud prijzen?

Een tuin vrij van verwelkende bloemen, onkruid en overgroeide vegetatie. Tuinonderhoud is onvermijdelijk als u een tuin heeft. Tuinieren kost in de meeste gevallen veel tijd, daarom wordt het al snel een onderdeel van onze hectische schema's. Schakel daarom een hovenier in om uw tuin in goede conditie te houden. De prijzen van tuinonderhoud worden bepaald door de hoeveelheid arbeid die nodig is en de hoeveelheid onderhoud die nodig is. De stijl en grootte van uw tuin zijn ook belangrijke overwegingen. U kunt uitgaan van gemiddeld 40 à 45 euro per uur (incl. btw)

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak