Uitvaartverzekering

Het is geen leuk onderwerp, maar het is wel iets om over na te denken. Elke dag worden mensen geconfronteerd met het verlies van een dierbare door een ongeval, ziekte of natuurlijk overlijden. Daarom is het van cruciaal belang om na te denken over uw eigen wensen voor wanneer het zover is. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, zorgt u ervoor dat uw dierbaren niet financieel worden belast.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Uitvaartverzekering

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Wat is een uitvaartverzekering precies?

Een uitvaartverzekering is een soort verzekering waarbij u kunt kiezen hoeveel u wilt vergoeden op het moment dat u komt te overlijden. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de begunstigde(n) die op uw uitvaartverzekering staan ​​vermeld. Plan daarom tijdig uw uitvaart of crematie.

Waarom een ​​uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering wordt sterk aanbevolen omdat deze de kosten van uw uitvaart dekt, waardoor uw dierbaren worden ontlast van financiële stress. Er zijn nog meer redenen waarom een ​​uitvaartverzekering de moeite waard is:

  • Vanaf de eerste betaling van uw premie bent u levenslang beschermd.
  • Kinderen zijn niet standaard gedekt in de uitvaartverzekering, maar er zijn uitzonderingen, zoals bij Corona Direct en DELA uitvaartverzekering. Deze verzekeraars verzekeren automatisch kinderen onder de 18 jaar.
  • Sommige uitvaartverzekeraars bieden ook dekking voor repatriëring. Dit betekent dat als u buiten België overlijdt, uw repatriëringskosten tot een bepaald bedrag worden vergoed.

Het is aannemelijk dat de uitvaartverzekeraar aanvullende diensten levert zoals digitale testamenten en nabestaandenzorg. Alleen uitvaartverzekering DELA biedt dit nu op de Belgische markt aan. Iedereen kan zijn uitvaartverzoek voor muziek, tekst, bloemen en/of andere onderdelen van de uitvaart vastleggen in het digitale testament. Dat is een gratis service die ze aan alle klanten bieden. Wanneer u overlijdt en uw nabestaanden zorg ontvangen, zal een consulent persoonlijke hulp bieden aan uw nabestaanden. Ze informeren hen over alle items die moeten worden afgehandeld, zoals contact opnemen met de juiste autoriteiten, het invullen van financiële papieren, enzovoort. Het verzekerde bedrag is direct beschikbaar voor degenen die uw uitvaart regelen.

Wanneer u een uitvaartverzekering kunt afsluiten

De meeste uitvaartverzekeraars staan ​​alleen mensen boven de 18 jaar toe om een ​​uitvaartverzekering af te sluiten. Het is mogelijk dat u ook gedekt bent door de uitvaartpolis van uw ouders, maar zoals eerder vermeld, vallen kinderen niet automatisch onder de polis. Vergelijk dus goed.

Uitvaartverzekering afsluiten tot een bepaalde leeftijd

Uitvaartverzekeraars stellen een leeftijdsgrens voor het afsluiten van een uitvaartverzekering (bijvoorbeeld 69 of 75 jaar). Dit betekent dat u na het bereiken van een bepaalde leeftijd niet meer in aanmerking komt voor een nieuwe uitvaartverzekering. Omdat de maximale leeftijd per uitvaartverzekeraar verschilt, kunt u het beste direct contact opnemen met de verzekeraar.

Uitvaartverzekering fiscaal niet aftrekbaar

Helaas, uw uitvaartverzekering is niet aftrekbaar bij uw belastingaangifte. Er is echter geen aftrek voor erfbelasting. Uw nabestaanden zijn vrijgesteld van het betalen van belasting over uw uitvaartverzekering. De premies die u stort, worden belast tegen een tarief van 2%.

Uitvaartverzekering zonder een medische keuring

De meeste uitvaartverzekeraars (waaronder DELA uitvaartverzekering ) zullen een gezondheidsverklaring en zo nodig een medische vragenlijst van u willen hebben. De premie van uw uitvaartverzekering of wachttermijn kan worden aangepast op basis van uw medische gesteldheid. Als er een wachttijd is, bent u niet gedekt als u door ziekte of natuurlijke oorzaken overlijdt, tenzij u door een ongeval om het leven bent gekomen. In dat geval is de verzekerde volledig beschermd en wordt het verzekerde kapitaal volledig uitgekeerd aan de ontvanger(s).

Bij sommige uitvaartverzekeringen, zoals Corona Direct, hoeft u geen gezondheidsverklaring of medische vragenlijst in te vullen. De uitvaartverzekeraar legt dan een wachttijd van twee jaar op waarin alleen overlijden door ongeval volledig is gedekt. Overlijden door ziekte of natuurlijke dood is slechts gedeeltelijk gedekt. Meer informatie over dekking tijdens een wachtperiode vindt u in de algemene voorwaarden van de betreffende uitvaartverzekering.

De manier waarop het verzekerd kapitaal verdeeld wordt

De meeste uitvaartverzekeraars betalen het volledige verzekerde bedrag onmiddellijk aan de begunstigde(n) om de begrafenis- of crematiekosten te dekken. Sommige uitvaartverzekeraars keren het verzekerde bedrag uit op basis van uitvaart- of crematierekeningen. Deze rekeningen kunnen ook rechtstreeks aan de uitvaartondernemer worden betaald (zoals bij DELA uitvaartverzekering ), waardoor de nabestaanden niet langer verplicht zijn deze betalingen voor te schieten. Een aantal uitvaartverzekeringen keert het gehele verzekerde bedrag uit aan de nabestaanden ter dekking van de begrafenis- of crematiekosten als de nabestaanden niet binnen een bepaalde tijd een nota aan de uitvaartverzekeraar hebben voorgelegd.

FAQ Uitvaartverzekering {stad}

Hoeveel kost uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering verschillen per aanbieder en worden bepaald op basis van de benodigde dekking. U kunt uw uitvaartverzekering premies maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks betalen. Dan betaalt u premie tot u een bepaalde leeftijd bereikt of gedurende een bepaalde periode. Daarnaast bieden uitvaartverzekeraars u de mogelijkheid om een ​​bedrag ineens te betalen. Als u volledig betaalt, is er geen leeftijdsgrens.
Als u uw uitvaartverzekering wilt opzeggen, moet u dit schriftelijk aan uw uitvaartverzekeraar doorgeven. U kunt uw uitvaartverzekering op elk moment opzeggen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak