Verwarmingsketels

Het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel kan een uitdagende taak zijn. Bovendien dient de verwarmingsketel als het "hart" van uw huis en zorgt voor warmte en comfort. Uw verwarmingsketel regelt immers uw verwarming en in bepaalde gevallen uw warm tapwater. Daarom hebben we alle relevante informatie voor u verzameld. Hierdoor helpen wij u bij uw zoektocht naar een nieuwe verwarmingsketel die aan uw wensen voldoet. Kijk in ieder geval eens naar uw bestaande omstandigheden.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten verwarmingsketels

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 45765765765

image

Verzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken. 6586567567

Enkele verwarmingsketel of combi verwarmingsketel 5654654645

Het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel kan een uitdagende taak zijn. Bovendien dient de verwarmingsketel als het "hart" van uw huis en zorgt voor warmte en comfort. Uw verwarmingsketel regelt immers uw verwarming en in bepaalde gevallen uw warm tapwater. Daarom hebben we alle relevante informatie voor u verzameld. Hierdoor helpen wij u bij uw zoektocht naar een nieuwe verwarmingsketel die aan uw wensen voldoet. Kijk in ieder geval eens naar uw bestaande omstandigheden.

Enkele verwarmingsketel of combi verwarmingsketel 435655453

Het eerste wat u zichzelf moet afvragen is of u een combi of een enkele verwarmingsketel wilt. Combiketels zijn energiezuiniger. Met andere woorden, u dient te beslissen of u een verwarmingsketel wilt die alleen uw huis verwarmt of een die ook uw watervoorziening verwarmt. Daarnaast is een verwarmingsketel tegenwoordig de meest voorkomende manier van verwarmen. In vergelijking met de aanschaf van twee afzonderlijke gadgets, bespaart u geld door één apparaat aan te schaffen waar alles in zit. Zowel qua aanschafprijs als qua maandelijkse energiekosten. Een combi verwarmingsketel is er in verschillende vormen en maten, dus er is er altijd wel een die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

Indien u warm water en verwarming gescheiden wilt houden, is een enkele verwarmingsketel een uitstekende keuze om te overwegen. Dit soort ketels vereisen het gebruik van aparte apparatuur om warmwater te leveren. Het antwoord is een aparte boiler of geiser, die kan worden geïnstalleerd. Voor wie nog een werkende ketel of geiser heeft, of voor wie op veel plekken warm water wil, is een enkele verwarmingsketel een uitstekende keuze.

Welk vermogen kiezen?

Een verwarmingsketel moet een bepaald vermogen hebben om uw woning voldoende te kunnen verwarmen. Als het vermogen van de verwarmingsketel onvoldoende is, wordt de woning niet voldoende warm. Wanneer een verwarmingsketel een te hoog vermogen heeft, wordt er onnodig veel energie verbruikt. Als gevolg hiervan is het kiezen van het juiste vermogen van cruciaal belang voor zowel uw comfort als uw energiekosten.

U kunt een verwarmingsketel kiezen op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw woning, het soort woning en de mate van isolatie. Hierdoor is niet alleen de grootte van uw woning van belang. Het warmteverlies van een woning wordt verminderd en de woning warmt sneller op als de isolatie goed is. U heeft waarschijnlijk voldoende isolatie als uw woning is gebouwd na 1980.

De voordelen van een gasketel

De gasketel kan gebruikt worden voor zowel verwarming als sanitaire installaties. Door middel van warm water radiatoren en/of vloerverwarming zorgt de condensatieketel op gas voor een uitzonderlijk thermisch comfort. De gasketel kan echter ook worden gebruikt om warm water voor uw huis op te wekken. Dan is een combiketel de beste optie (of hybride ketel). Hieronder de voordelen.

Een gasketel is voordelig

De kosten van aanschaf en installatie van een gasketel zijn lager dan die van een olieketel. U hoeft alleen maar om de 2 of 3 jaar een wettelijk verplichte controle te laten uitvoeren door een geautoriseerde professional (afhankelijk van de regio waar u woont). Dit in tegenstelling tot stookolieketels, die jaarlijks gekeurd moeten worden. De gasprijzen zijn ook stabieler dan de stookolieprijzen.

Een gasketel is milieuvriendelijk

Gas stoot minder CO2 (een broeikasgas) uit dan stookolie bij dezelfde hoeveelheid warmte, waardoor de gasketel milieuvriendelijker is. Hoe dan ook, het is een fossiele brandstof, die minder milieuvriendelijk is dan zonne-energie of hout. De geweldige prestaties van de gasketel en condensatieketel daarentegen zorgen voor een aanzienlijk lager energieverbruik. Als gevolg hiervan verlaagt het gebruik van dit verwarmingssysteem uw energiekosten en is het ook milieuvriendelijk.

Gasketels kunnen naadloos worden gemengd met andere vormen van energie

Voor een milieuvriendelijker en kosteneffectiever resultaat, combineert u een gasketel met zonne-energie, aerothermische (windenergie) of geothermische energie (geothermische energie). Andere mogelijkheden voor zelfopwekking van energie zijn uiteraard ook mogelijk.

Een gasketel neemt een kleine hoeveelheid ruimte in beslag

Er zijn tevens opties voor wandmontage en vloerverwarming, zodat u uw beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Bovendien heeft u geen tank nodig wanneer u bent aangesloten op het gasdistributienet. Daarbij neemt een gasketel veel minder ruimte in beslag dan een olieketel. Bovendien hoeft er niet elk jaar een vakman langs te komen om de brandstofvoorraad aan te vullen.

Heeft u echter geen toegang tot het aardgasnet, dan is dit niet het geval. U moet dan een tank leveren voor de opslag van propaangas, die alleen door een gasleverancier geleverd kan worden, net als bij een stookolieketel.Houd er rekening mee dat, of u nu een olie- of gastank heeft, deze regelmatig door een professional moet worden geïnspecteerd. De wetgeving op dit gebied verschilt niet alleen per locatie, maar ook per tanktype . Overleg daarom met uw installateur voor beste merken van ketels.

FAQ Verwarmingsketels

Welke verwarmingsketel kiezen en wat is de verwarmingsketel prijs?

Bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel moet met meerdere factoren rekening worden gehouden:
  • de efficiëntie
  • de brandstof
  • het verbrandingssysteem
  • de beschikbare ruimte
De prijs dekt niet alleen de verwarmingsketel prijs, maar ook de bedrijfskosten. Houd er ook rekening mee dat sommige soorten verwarmingsketels in aanmerking komen voor premies, waardoor ze aantrekkelijker worden.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak