Vloerverwarming

Vloerverwarming is een soort verwarming die onder het oppervlak van de vloer wordt aangebracht. Hierdoor wordt de vloer van uw woning lekker verwarmd, zodat u ook in de kou op blote voeten kunt lopen. U heeft de keuze uit verschillende vloerverwarmingssystemen. Over het algemeen zijn er twee soorten vloerverwarming: droogbouw en natbouw. Bij een natte bouwtechniek worden de buizen in cement ingegraven. Op de vloer is een droogbouw techniek, zoals noppenplaten, aangebracht.

Vloerverwarming maakt gebruik van warmtestraling om uw vloer gelijkmatig te verwarmen. Door de gelijkmatige verdeling zijn er in principe geen temperatuurveranderingen in de ruimte. Daardoor wordt de temperatuur als bijzonder aangenaam ervaren. Een thermostaat kan worden gebruikt om de vloerverwarming vanaf een centrale locatie te regelen. U kunt een elektrische thermostaat configureren om de temperatuur naar uw voorkeuren in te stellen. Als het stralingsoppervlak groot genoeg is, is vervanging van de centrale verwarming ook haalbaar. De hoeveelheid geproduceerde warmte van de vloerverwarming wordt bepaald door elementen zoals temperatuur, soort en dikte van de vloer.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten autoverzekeringen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Natbouwsysteem vloerverwarming

Het is een techniek waarbij de leidingen en slangen van vloerverwarming in een cementlaag worden gelegd. Om de samentrekking en uitzetting van de verwarmingsbuizen effectief te beheersen, is wapening vereist. Dit kan met een gewoon wapeningsnet. Staalvezel versterking is een uitstekend idee. Omdat er voldoende inbouwhoogte voor dit type vloerverwarming is, is het geschikt voor nieuwbouwwoningen. De montagehoogte dient tussen 16 en 20 cm te zijn.

Vloerverwarming droog systeem

Een vloerverwarming droog systeem is ideaal voor een bestaand huis, een verbouwingsproject of het bouwen van een nieuw huis met een houten skelet en hardhouten vloeren. Het vloerverwarming droog systeem wordt in vorm van isolatieplaten gelegd in plaats van een cementvloer. Als gevolg hiervan wordt de belasting aanzienlijk verlaagd. De vloerbedekking kan dan gemakkelijk op de plaat worden gelegd. Het belangrijkste voordeel is dat het huis aanzienlijk sneller opwarmt.

Enkele kenmerken van een vloerverwarming droog systeem

Laten we eens kijken naar enkele voordelen en kenmerken van een vloerverwarming droog systeem.

  • Het geeft een prettige warmte af
  • Het heeft ook de mogelijkheid om te koelen
  • Het reageert snel
  • Vloerverwarming met droogsysteem maakt het mogelijk om direct te betegelen
  • Met een droogsysteem vloerverwarming heeft u slechts een beperkte vloerverhoging
  • Warmtepompen of condensatieketels kunnen worden gebruikt om een ​​droogsysteem te combineren met vloerverwarming
  • Het kan lasten aan tot 200 kg per vierkante meter
  • Vloerverwarming met een droogsysteem is eenvoudig te installeren
  • Ideaal voor gebruik in de badkamer

Elektrische vloerverwarming

Er zijn drie soorten elektrische vloerverwarming. Matten, elektriciteitsdraden en foliesystemen zijn beschikbaar. Het voordeel van dit soort zijn de goedkope installatiekosten en het gemak en de snelheid waarmee het kan worden geïnstalleerd. Bij deze methode worden sleuven in de bovenkant van de cementdekvloer gesneden. Doordat de leidingen bovenin de dekvloer liggen, warmt de elektrische vloerverwarming snel op.

Laat een vakman u vloerverwarming installeren

Uiteraard verdient het de voorkeur om de volledige vloerverwarming door een vakman te laten installeren. Doordat een vloerverwarming professional regelmatig vloerverwarmingen installeert, kan hij of zij voor een aanzienlijk beter resultaat zorgen. Het is aan te raden om te zien wat er allemaal mogelijk is. Overweeg al uw mogelijkheden om een prachtige vloer te krijgen.

Wandverwarming

U heeft twee opties als het gaat om wandverwarming. Wandverwarming kan worden geïnstalleerd met behulp van waterleidingen of elektrische draden. Ook is er wandverwarming met radiatoren en infrarood panelen verkrijgbaar. U kunt wandverwarming in uw wanden laten inbouwen of kiezen voor wandverwarming waarbij radiatoren, panelen, etc. op de wanden worden aangesloten. Of het nu gaat om primaire verwarming of bijverwarming (bijvoorbeeld in de badkamer).

Wat is voor u de beste vorm van wandverwarming?

Dat is grotendeels afhankelijk van uw omstandigheden en voorkeuren.

Wandverwarming kan in de constructie worden opgenomen. In goed geïsoleerde woningen met het juiste wandoppervlak kan ingebouwde wandverwarming zelfs als primaire verwarming fungeren. Wandverwarming wordt daarentegen vaker gebruikt als aanvullende warmtebron in bijvoorbeeld de badkamer.

Het kan zijn dat u wandverwarming op uw muur laat plaatsen in plaats van deze in de muur te laten integreren. Deze vorm van wandverwarming kan gebruikt worden als primaire warmtebron (via radiatoren of infraroodpanelen) of als secundaire warmtebron (bijvoorbeeld via een elektrische radiator of infraroodspiegel in de badkamer).

FAQ Vloerverwarming

Wat is prijs vloerverwarming per m2?

De kostprijs vloerverwarming voor een oppervlakte van 10m2 starten vanaf € 750,- inclusief installatie en btw. De belangrijkste prijsvariatie is gerelateerd aan het aantal vierkante meters, maar een ander aspect is de keuze voor één van de drie vormen van vloerverwarming: hoofdverwarming, bijverwarming of substantiële bijverwarming.

Our priorities

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak